Wat is de hoofdstad van Estland?

Historische-stad-Estland

Tallinn is de hoofdstad van Estland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad is bekend als Vanalinn, wat ‘Oude Stad’ betekent. De naam weerspiegelt het historische karakter, dat zichtbaar is in de straten en de gebouwen van de stad. De unieke stad stamt uit de 13e en 14e eeuw en is kenmerkend als de Middeleeuwse parel van Europa. Sinds 1997 wordt de binnenstad van Tallinn erkend als UNESCO-werelderfgoed, waardoor het toeristisch karakter heeft versterkt.

Bezoek aan de oude historische stad 

Ligging

Tallinn ligt aan de oevers van de Finse Golf in het noorden van Estland. De Ülemistemeer en het Harkumeer omringen de stad en dienen als bron voor drinkwater voor de inwoners. De klif verdeelt de stad in een hoger en lager gedeelte. Zo ligt het hogere gedeelte op een indrukwekkende 64 meter boven zeeniveau, waardoor de stad een adembenemend uitzicht op haar omgeving biedt.

Klimaat

Het klimaat van Tallinn ligt tussen een zeeklimaat en landklimaat. De winter kenmerkt zich door koud en sneeuw die de stad bedekt. In de zomer wordt de lucht gevuld met vochtige, koele en soms regenachtige atmosfeer, waarbij de temperaturen zich tussen de 19 en 22 graden Celsius bewegen. Februari is de koudste maand, waarin de temperatuur kan dalen tot -3,6 graden Celsius.

Winter-binnenstad-Estland

Winter in Tallinn

Bevolking

Met een bevolking van 438.341op 1 januari 2021 is Tallinn de grootste stad van Estland en een voorbeeld voor culturele diversiteit. De stad kent namelijk verschillende achtergronden, waarbij 53% van de bevolking van Estse afkomst is, terwijl 34% trots is op hun Russische roots. Deze culturele varieteit komt ook tot uiting in de taal, waarbij 46% Ests spreekt en 46% Russisch als moedertaal heeft.

Economie

Tallinn is niet alleen een historische stad, maar ook economisch belangrijk voor Estland. De helft van het bruto nationaal binnenlands product is afkomstig van deze stad, waardoor de impact op het land groot is. De haven dient als plek voor het verschepen van goederen en draagt bij aan de economische welvaart.

Tallinn is een betoverende hoofdstad van Estland die de middeleeuwse efgoed als Oude Stad koesterd. De stad is een Middeleeuwse parel van Europa en is sinds 1997 erkend als UNESCO-wereldergoed. Gelegen aan de Finse Golf verdeelt de klif de stad in hoger en lager gelegen delen met indrukwekkend uitzicht. Het klimaat varieert tussen zeeklimaat en landklimaat met koude winters en vochtige, koele zomers. Met 438.341 inwoners in 2021 is Tallinn Estlands grootste stad met diverse cultruele achtergronden en talen. Voor meer informatie over Tallinn en het verkennen van deze historische stad, kunt u contact opnemen met Christoffel Travel. Christoffel Travel kan u helpen bij het plannen van een onvergetelijke reiservaring. Neem gerust contact op om uw reis naar Estland samen te stellen.

One thought on “Wat is de hoofdstad van Estland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top

Schrijvers

Marjorie Vernooij

Reisblogger Christoffel Travel

Naomi Jansen

Co-founder Christoffel Travel

Rolf Jansen

Co-founder Christoffel Travel

Heeft u vragen over onze reizen, uw boeking of wil u graag persoonlijk reisadvies?


Stuur een bericht via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op wanneer het voor u uitkomt.

Social media

Vandaag

Update

0
Nieuwe berichten
0
Totaal bezoekers
0
Nieuwe abonnees
0
Blog

Search

Met Tags

Reizen

Samenwerkingen

België

Recensies

Zie Gerelateerde

Berichten

Vakantiebeurs - Christoffel Travel
In januari 2024 staat Christoffel Travel staat op de Vakantiebeurs in Utrecht & Amsterdam. Kom gezellig langs en laat u inspireren door onze reisexperts!
Snorkelen met orka's - Noorwegen - Christoffel Travel
Snorkelen met orka’s in Noorwegen is een fantastisch avontuur! Elk jaar biedt Christoffel Travel deze bucketlist reis aan tussen november en januari.