Bestemming

Groenland

Groenland REIZEN

Adembenemende gletsjers en ruige natuurlijke schoonheid

Stel u een wereld voor, die anders is dan alle andere, die u naar het noorden zult vervoeren naar een rijk land van natuurlijke schoonheid en cultuur. Groenland verweeft majestueuze ijsvelden en gletsjers met rustieke locaties, die van groot belang zijn voor de Vikingen. De enorme ijskap op zich is genoeg reden om te bezoeken: adembenemende uitzichten op het winterwonderland bezaaid met verborgen meren vertegenwoordigen echt de schoonheid die Groenland te bieden heeft. Ervaar deze wereld van ijs in het charmante stadje Illulissat, met een galerij van ijsbergen, die erop wachten om ontdekt te worden door te wandelen of met een hondenslee.

Nog verder naar het noorden vindt u het Groenland Nationaal Park, het grootste Nationaal Park ter wereld. Ervaar echt ongerepte natuur, want er zijn geen permanente bewoners in het park; terwijl u in het park waarschijnlijk de gekoesterde kans heeft om enkele walrussen en ijsberen (van ver) in hun natuurlijke habitat te zien. Afgezien van het park, is het hele land bezaaid met natuurlijke schoonheden van kliffen, fjorden en warmwaterbronnen.

Groenland herbergt ook veel vroege Viking-nederzettingen, de eerste bezoekers van het eiland. Erik de Rode had Groenland ontdekt, nadat hij uit IJsland was verbannen. De hoofdstad Nuuk is een stijlvolle stad, die perfect is ontworpen voor zijn arctische omgeving. Omringd door onmetelijke natuur, zoals de Nuuk-fjord, blijft de stad nederig voor haar wortels, maar bruist van de uitstekende restaurants, boetiekjes en leuke, schilderachtige cafés die bekend staan ​​om hun sterke koffie en heerlijke cake.

Kaart

Beleef Groenland

Uniek Oost-Groenland

Deze avontuurlijke reis door de tijd brengt u naar plaatsen die nergens anders te vinden zijn. Verken de kleurrijke oostkust van Groenland, te beginnen in Kulusuk, waar u wordt meegenomen door de stad en haar historische achtergrond. Hierna reist u per boot naar Tasiilaq, een authentieke ervaring varend over de arctische wateren. 

Bekijk reis »

Stap in de voetsporen van Erik de Rode

Zuid-Groenland is een land van contrasten met groene landbouwgronden aan de voet van extreme toppen en gletsjers – die allemaal wachten om ontdekt te worden. Noorse geschiedenis en adembenemende natuur, deze reis neemt u mee naar het zuiden van Groenland, waar u kunt zien waarom het Groenland wordt genoemd!

Bekijk reis »

Stedentrip Nuuk

Nuuk is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. De stad ligt in een prachtig fjordenstelsel, waar in de zomer de walvissen dichtbij komen en vanaf de oever te zien zijn.

Bekijk reis »

Ilulissat: Magische wereld van ijsbergen

Reis naar Groenland en ontdek het beste van het westen. Bewonder de enorme omvang van de ijsbergen rond het mooie en dunbevolkte Ilulissat met zijn kleurrijke huizen en drukke vissershaven. Maak een wandeling naar de Sermermiut ijsfjord en hoor het geluid van het ijs dat afkalft en kraakt en vaar per boot naar de fjord om tussen de ijsbergen te komen terwijl de zon ondergaat.

Bekijk reis »

Inspiratie voor Groenland