Bestemming

IJsland

IJsland REIZEN

Dramatische landschappen van watervallen, geisers, gletsjers, vulkanen en lavavelden

Eén van de meest populaire Scandinavische landen is IJsland. IJsland staat vol met dramatische landschappen, aangezien het land bezaaid is met vulkanen, geisers, warmwaterbronnen, lavavelden, gletsjers en meer. Het land heeft enkele van de grootste gletsjers van Europa en enkele van ’s werelds meest actieve vulkanen. Het is ook het land van licht en duisternis. Lange zomerdagen met bijna 24 uur zonneschijn worden vervangen door korte winterdagen met slechts enkele uren daglicht.

De hoofdstad van Reykjavík is een bloeiende metropool die u verwelkomt met zijn Scandinavische persoonlijkheid, heerlijke keuken en levendige culturele scene met geschiedenis- en kunstmusea van wereldklasse.

De natuurlijke bezienswaardigheden nodigen uit om te genieten van een groot aantal ervaringen: geniet van walvissen spotten voor de kust, culinaire tours, gletsjers op een sneeuwscooter, verkenning van ijsgrotten en snorkelen in de silfra-spleet waar de tektonische platen samenkomen!

Opmerkelijke natuurlijke bezienswaardigheden in IJsland zijn de krachtige Gullfoss-waterval en de levendige Strokkur-geiser – beide gelegen in het geothermische gebied van de Haukadalur-vallei. Þingvellir National Park, de locatie van ’s werelds eerste parlement, is een andere schilderachtige locatie vol natuurlijke schoonheid. Een reis naar het noorden in de richting van de stad Akureyri brengt je naar het mystieke Hvitserkur – een buitengewone zeestapel op een zwart zandstrand. De op één na grootste stad van IJsland, Akureyri, is vaak gastheer voor de Aurora Borealis en ligt dicht bij de buiten de gebaande paden gelegen warmwaterbronnen van de Mývatn-baden, evenals Dimmuborgir – griezelig mooie natuurlijke lavapilaarformaties.

Kaart

Beleef IJsland

Klassiek IJsland

Een klassiek selfdrive reis door het ‘land van vuur en ijs’: spektakel gegarandeerd! Ontdek dit land tijdens prachtige wandelingen over vulkanen en langs indrukwekkende watervallen en ontspan in een warmwaterbron.

Bekijk reis »

Hoogtepunten van Noord & Zuid IJsland

Laat u meenemen naar een aantal van de meest ongelooflijke hoogtepunten van Noord- en Zuid-IJsland. Geniet van een avontuurlijke reis langs watervallen, zwarte zandstranden en geothermische wonderen in het zuiden, en maanlandschappen, rustgevende warmwaterbronnen en leuke activiteiten in het noorden.

Bekijk reis »

Ontdek Zuid & West IJsland

Een mix van populaire hoogtepunten (zuidkust, Golden Circle) met juweeltjes buiten de gebaande paden (Snaefellsnes Peninsula, Reykjanes Peninsula) voor een echt IJslands avontuur. Na Reykjavik, de spectaculaire bezienswaardigheden van de Golden Circle en kleine vissersstadjes op het schiereiland Snaefellsnes, bezoekt u de zuidkust met zwarte zandstranden, watervallen en enorme gletsjers.

Bekijk reis »

IJsland in vogelvlucht

Stap in het vliegtuig en ontdek het ongerepte IJsland. Deze 5-daagse reis laat u vele hoogtepunten van IJsland zien. Denk bijvoorbeeld aan de Golden Circle, het zuidelijke Vik en de gletsjerlagune van Jökulsárlón.

Bekijk reis »

Winterrondreis Zuid IJsland

Beleef het beste van de IJslandse winter! Immense watervallen, vulkanen, gletsjers, warmwaterbronnen en geisers: u komt het allemaal tegen. Verken het zuiden van IJsland in de wintermaanden en ga op zoek naar het noorderlicht.

Bekijk reis »

Kennismaking met winters IJsland

Deze reis neemt u mee langs de schilderachtige zuidkust van IJsland. Geniet van het wonderlijke winterlandschap, het majestueuze noorderlicht, de idyllische ijsgrot, de glorieuze gletsjerlagune en de klassieke Golden Circle. Bezoek de verborgen juweeltjes van IJsland in de rust van het winterseizoen.

Bekijk reis »

Noorderlicht en ijsgrotten in Zuid IJsland

Het noorderlicht kan dramatisch, uitbarstend, vluchtig en raadselachtig zijn. Waarnemingen zijn nooit gegarandeerd en hangen af van minimale lichtvervuiling, zonneactiviteit en een heldere hemel. De sleutel tot elke reis naar het noorderlicht is genieten van de hele ervaring, ongeacht wat er ’s nachts aan de hemel gebeurt. Ontdek de schilderachtige hoogtepunten van Zuid-IJsland en ga op zoek naar het ongrijpbare noorderlicht tijdens deze 4-daagse reis!

Bekijk reis »

Inspiratie voor IJsland