Bestemming

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië REIZEN

Oud en modern leven zij aan zij in de steden, terwijl in de bossen bruine beren zwerven

De Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië is een ware schatkamer van natuurlijke schoonheid, levendige steden en fascinerende historische plekken die onveranderd zijn gebleven door de opkomst van het moderne toerisme. Op vakanties naar Macedonië kun je van dit alles genieten tegen de achtergrond van een complexe geschiedenis die duidelijk wordt in de vele Griekse, Ottomaanse, Romeinse en Mediterrane landen die een vitaal onderdeel van de cultuur blijven.

Vakanties in Noord-Macedonië combineren stadjes en steden aan het meer die barsten van de oude geschiedenis, avonden die worden doorgebracht met het eten van weelderige regionale kazen en wijnen, en verkenningen van nationale parklandschappen verbonden door wandelpaden en de thuisbasis van enkele van Europa’s laatste wilde bruine beren.

Oud en nieuw staan zij aan zij in de hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje, waar in het zwart geklede orthodoxe priesters door dezelfde straten lopen als modebewuste tieners. De Ottomaanse invloed is nog steeds zichtbaar in de Oude Bazaar en de slanke minaretten van de moskeeën, terwijl tijdens de zomermaanden muziekfestivals en culturele kunstevenementen de jeugdige uitstraling van de stad benadrukken.

Buiten Skopje ontdekken bezoekers van Noord-Macedonië een land van glanzende meren en rivieren, broeierige bergen en afgelegen stenen dorpjes met prachtige, goed bewaarde kloosters. Het pittoreske maar slaperige stadje Ohrid, een van de belangrijkste bezoekersattracties in Noord-Macedonië, aan het gelijknamige meer, komt in de zomer tot leven wanneer bezoekers worden aangetrokken door de idyllische locatie en de kerken, basilieken en kloosters die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Voor natuur- en natuurliefhebbers biedt Noord-Macedonië iets bijzonders. Reizigers hebben de mogelijkheid om zich bij natuurbeschermers en parkwachters aan te sluiten om de prachtige nationale parken van Macedonië te verkennen en te beschermen, terwijl ze ook de lokale flora en fauna ontdekken met een lokale gids. Ervaringen variëren van kijken naar adelaars jagen en helpen in een hertencentrum in Mavrovo National Park, tot een nacht doorbrengen in een wildlife hide om op zoek te gaan naar bruine beren en wolven in Pelister National Park.

Kaart

Beleef Noord-Macedonië

Ontdek Skopje & Ohrid

Combineer de historische en culturele bezienswaardigheden van de hoofdstad van Noord-Macedonië met het charmante Meer van Ohrid, één van ’s werelds oudste meren. Skopje is een prachtige stad om een paar dagen door te brengen.

Bekijk reis »

Inspiratie voor Noord-Macedonië