Bestemming

Noord-Macedonië

Noord-Macedonië REIZEN

Oud en modern leven zij aan zij in de steden, terwijl in de bossen bruine beren zwerven

De Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië is een ware schatkamer van natuurlijke schoonheid, levendige steden en fascinerende historische plekken die onveranderd zijn gebleven door de opkomst van het moderne toerisme. Op vakanties naar Macedonië kun je van dit alles genieten tegen de achtergrond van een complexe geschiedenis die duidelijk wordt in de vele Griekse, Ottomaanse, Romeinse en Mediterrane landen die een vitaal onderdeel van de cultuur blijven.

Vakanties in Noord-Macedonië combineren stadjes en steden aan het meer die barsten van de oude geschiedenis, avonden die worden doorgebracht met het eten van weelderige regionale kazen en wijnen, en verkenningen van nationale parklandschappen verbonden door wandelpaden en de thuisbasis van enkele van Europa’s laatste wilde bruine beren.

Oud en nieuw staan zij aan zij in de hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje, waar in het zwart geklede orthodoxe priesters door dezelfde straten lopen als modebewuste tieners. De Ottomaanse invloed is nog steeds zichtbaar in de Oude Bazaar en de slanke minaretten van de moskeeën, terwijl tijdens de zomermaanden muziekfestivals en culturele kunstevenementen de jeugdige uitstraling van de stad benadrukken.

Buiten Skopje ontdekken bezoekers van Noord-Macedonië een land van glanzende meren en rivieren, broeierige bergen en afgelegen stenen dorpjes met prachtige, goed bewaarde kloosters. Het pittoreske maar slaperige stadje Ohrid, een van de belangrijkste bezoekersattracties in Noord-Macedonië, aan het gelijknamige meer, komt in de zomer tot leven wanneer bezoekers worden aangetrokken door de idyllische locatie en de kerken, basilieken en kloosters die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Voor natuur- en natuurliefhebbers biedt Noord-Macedonië iets bijzonders. Reizigers hebben de mogelijkheid om zich bij natuurbeschermers en parkwachters aan te sluiten om de prachtige nationale parken van Macedonië te verkennen en te beschermen, terwijl ze ook de lokale flora en fauna ontdekken met een lokale gids. Ervaringen variëren van kijken naar adelaars jagen en helpen in een hertencentrum in Mavrovo National Park, tot een nacht doorbrengen in een wildlife hide om op zoek te gaan naar bruine beren en wolven in Pelister National Park.

Kaart

De voordelen van reizen met Christoffel Travel:

Beleef Noord-Macedonië

Ontdek Skopje & Ohrid

Combineer de historische en culturele bezienswaardigheden van de hoofdstad van Noord-Macedonië met het charmante Meer van Ohrid, één van ’s werelds oudste meren. Skopje is een prachtige stad om een paar dagen door te brengen.

8 dagen | v.a. € 1169,- p.p.

Bekijk reis »

Noord-Macedonië: mix van cultuur en natuur

Noord-Macedonië, ook wel het hart van de Balkan genoemd, staat op u te wachten. Het land is omringd door bergen, meren en rivieren en beschikt over een rijke geschiedenis. Perfect dus voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers!

8 dagen | v.a. € 829,- p.p.

Bekijk reis »

ONZE BEOORDELINGEN

Sindy Chen
Sindy Chen
2023-02-16
Erg goed reisbureau, zeker voor Scandinavië! Christoffel Travel biedt complete reizen aan, maar het is mogelijk om deze naar eigen wens aan te passen. flexibele organisatie met oog voor persoonlijke wensen, heel fijn!
Emmaly Sibbes
Emmaly Sibbes
2023-02-10
Zeer goed advies gekregen voor mijn reiswensen. Er werd goed geluisterd en het resultaat was precies zoals afgesproken, ik raad deze organisatie zeker aan voor de volgende reis! Dankjewel!!
Mariella Binda
Mariella Binda
2023-01-16
Goede organisatie. Naomi was vriendelijk en behulpzaam. Zij heeft 2 reisopties naar Noorwegen voor ons samengesteld met mooie winteractiviteiten. Wij wilden het noorderlicht zien en het is gelukt! Daarnaast hebben wij echt genoten van de sledetocht met husky’s en de walvissafari (veel orka’s gespot). Wij zijn onder de indruk van Noorwegen, de natuur en de mensen. Ik heb heimwee. Bedankt Naomi voor het organiseren van dit prachtige avontuur!
Luuk van Hengstum
Luuk van Hengstum
2023-01-15
Niet in eerste instantie aan gedacht, maar na een heel enthousiast advies van Naomi heb ik spontaan 2 weken naar Georgië geboekt in mei. Ik kijk er heel erg naar uit! En het Christoffel biertje smaakte heel goed 😉
Menno
Menno
2023-01-14
Ik wist amper waar de Faeröer lag, maar door enthousiasme van Christoffel Travel uiteindelijk besloten er heen te gaan. Amper toeristen, mooie natuur en lekker gewandeld. Met de auto hoppen van eiland naar eiland, jammer dat we iets te vroeg waren en hebben we de papegaaiduikers gemist. Nog een keer terug voor deze vogels en dan weer met Christoffel Travel!
Hugo Heuterman
Hugo Heuterman
2023-01-12
Vandaag kwam ik Christoffel Travel tegen op de Vakantiebeurs. Super leuk geholpen en gelijk een reis naar Georgië geboekt. Zeer behulpzaam en vriendelijk team!
Hidde Jacobus
Hidde Jacobus
2023-01-11
Die jeeptocht was echt een hele ervaring, zo hebben we alle mooie plekken van Montenegro goed kunnen zien, ook de plekken waar je normaal niet komt. Genoten! En wat een leuke meid die Naomi ze doet me denken aan de jongere versie van Katja Schuurman. Hartstikke bedankt jongens! Wij komen zeker terug
Max de Boer
Max de Boer
2023-01-09
Graaf Dracula was wel heel dichtbij, bedankt voor de top vakantie Christoffel Travel!
Maak kennis met ons

Als levenslange reizigers hebben we de hele wereld afgespeurd op zoek naar het nieuwe, het oude en het buitengewone om baanbrekende reizen en een inspirerend portfolio van bestemmingen te creëren voor het noorden en oosten van Europa.

Christoffel Travel is gebouwd op het idee om once-in-a-lifetime reiservaringen te creëren voor reizigers, die Noord-Europa en Oost-Europa willen verkennen.

Inspiratie voor Noord-Macedonië