Bestemming

Roemenië

Roemenië REIZEN

Een land van mythische legenden en duistere verhalen, Roemenië maakt indruk met zijn fraaie verzameling oude kloosters, eeuwenoude kerken en karaktervolle kastelen

Een land dat ongetwijfeld de moeite waard is om uw vleugels voor uit te slaan. Vlinders, zeldzame dieren in het wild en natuurlijke schoonheid stromen uit de bossen die de idyllische middeleeuwse gebouwen en sprookjesachtige kastelen van de regio omringen.
Ruige stenen kerken en oogverblindende kloosters stippelen een ongerept landschap van rotsachtige bergen en glooiende heuvels. Transsylvanische steden zijn uit de tijd gestapt, terwijl het bruisende Boekarest één en al energie is.

Hoewel de middeleeuwse cultuur en dorpen goed bekend zijn, zijn het de wilde dieren en de wildernis waar veel mensen naar komen kijken, en Roemenië biedt nog steeds gebieden van uitzonderlijke en onontgonnen natuurlijke schoonheid. De dichte dennenbossen en heldere bergstromen van de Karpaten herbergen een derde van Europa’s bruine beren, evenals wolven en lynxen, en de rijke delta van de Donau herbergt meer dan 320 soorten vogels.

Kaart

Beleef Roemenië

Thuis bij Dracula

Wie Transylvanië fluistert, krijgt beelden voorgeschoteld van betoverende landschappen met in mist gehulde bergen. De beboste valleien en gotische kastelen van Transylvanië, die alom met Dracula worden geassocieerd, vormen het perfecte decor voor dit duistere maar betoverende verhaal.

Bekijk reis »

Wildlife in de Roemeense Karpaten

Beleef de wilde natuur van de Karpaten en Donaudelta. Laat u meenemen naar de grillige Karpaten en ga op zoek naar de bruine beren, wolven en kynxen. Verbaas u in Donaudelta over de grote aantallen reigers, ibissen, aalscholvers, kiekendieven en zomerzwanen. U vaart over een eindeloos netwerk van moerassen, ondiepe meren en kanalen. De Donaudelta is het meest uitgestrekte wetland gebied van Europa en herbergt Europa’s grootste kolonie pelikanen.

Bekijk reis »

Rondreis Roemenië & Moldavië

Ontdek Roemenië en Moldavië, twee landen met een gemeenschappelijke geschiedenis, taal en cultuur. Deze culturele rondreis omvat de hoogtepunten van Roemenië en Moldavië. Ontmoet de lokale bevolking, geniet van traditionele gerechten en de zelfgemaakte wijn, bezoek de grootste wijnkelder ter wereld en bezoek enkele van de beroemdste kastelen van Oost-Europa!

Bekijk reis »

Hoogtepunten van Roemenië

Deze 10-daagse reisroute neemt de belangrijkste culturele hoogtepunten van het land mee. Van de bruisende hoofdstad Boekarest naar het onvergetelijke Transsylvanië met zijn vele kastelen, burchten en goed bewaarde middeleeuwse stadjes, noordwaarts door Cluj Napoca en verder naar de best bewaarde geheim van Roemenië, de Donaudelta.

Bekijk reis »

Sneeuwwandelreis in de Roemeense Karpaten

Bergen, bossen, weiden en dorpen, allemaal bedekt met sneeuw en wachtend om ontdekt te worden in Roemenië. Ontdek de winterse schoonheid van de Karpaten. Onderweg ontmoet u de lokale bevolking die nog steeds een traditionele levensstijl leidt, leert u over de rijke folklore en geschiedenis van de regio, geniet u van het berglandschap en, met een beetje geluk, ziet u de sporen van de lokale fauna, zoals pootafdrukken van wolven of beren in de sneeuw.

Bekijk reis »

Inspiratie voor Roemenië