FAQ

Algemeen

Christoffel Travel (KvK 27289736) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie. 

Christoffel Travel (KvK nr. 27289736) is aangesloten bij GGTO. 

Christoffel Travel (KvK 27289736) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat u als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:
• (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
• de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

U kunt de voorwaarden vinden op www.calamiteitenfonds.nl/garantieregeling. De bijdrage voor het Calamiteitenfonds bedraag € 2,50 per boeking.

De prijzen van onze reizen zijn exclusief de vliegtickets naar de bestemming waar u heen vliegt. U bent namelijk niet verplicht om bij ons de internationale vliegtickets te boeken, we raden u het wel aan. 

De vliegtickets ter plaatse op de bestemming zijn, afhankelijk van de reis, meestal wel inbegrepen. Dit staat duidelijk bij de reis aangegeven. 

Christoffel Travel organiseert geen groepsreizen, waarbij u op reis gaat met andere onbekende reizigers. Het is echter wel mogelijk om een privé reis te boeken voor meerdere personen. Bijvoorbeeld voor familie of vrienden waarmee u de reis wilt maken. De reis wordt afgestemd op uw wensen en/of die van uw reisgezelschap. 

Ja, dat kan! Wij horen graag wat uw vluchttijden zijn, zodat wij uw reis (het landarrangement) kunnen samenstellen in overleg met u.

Twee weken voor vertrek ontvangt u van ons uw reisbescheiden. 

Facturen en betalen

Tijdens de laatste stap in het boekingsproces dient u een aanbetaling te voldoen. De aanbetaling bedraagt 100% van het eventuele vluchtgedeelte van de reissom, eventuele visumkosten, de reserveringskosten en het Calamiteitenfonds, en 40% van het overige deel van de reissom, met een minimum totaalbedrag van € 150,- per persoon. Wanneer u binnen 6 weken voor vertrek boekt, dient direct de gehele reissom te worden voldaan. Betalen kan via een bankoverschrijving.

Wanneer u een fout ontdekt in de bevestiging dan verzoeken wij u vriendelijk zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen. Dit kan via info@christoffeltravel.nl of telefonisch via 010-3076483.

Per reisproduct vermelden wij op de website wat er in- en exclusief is. 

Nee, er kan momenteel niet met een creditcard betaald worden. 

Wijzigingen en annuleren

Voor het wijzigen van een boeking verzoeken wij je vriendelijk om via info@christoffeltravel.nl of telefonisch via 010-3076483 contact met ons op te nemen. Afhankelijk van de aard van de wijziging kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Het kan zijn dat de annuleringskosten vergoed worden door uw verzekering. Lees de voorwaarden van uw verzekering goed door om te kijken of u hiervoor in aanmerking komt. 

Indien de overeenkomst door de reiziger wordt opgezegd zal Christoffel Travel u naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen:
– bij annulering tot de 56ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
– bij annulering vanaf de 56ste kalenderdag (inclusief) tot de 42ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 30% van de reissom;
– bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
– bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
– bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 7e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 90% van de reissom;
– bij annulering vanaf de 7e kalenderdag (inclusief) tot en met de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Indien een reis is samengesteld uit verschillende onderdelen waarop verschillende annuleringsbepalingen van toepassing zijn, gelden per onderdeel de specifiek hierop van toepassing zijnde bepalingen. Uiterlijk bij boeking zal aangegeven worden of in afwijking van bovenstaande annuleringskostenstaffel, op onderdelen van de reis specifieke annuleringsbepalingen van toepassing zijn. 

Tijdens uw reis

De ophaaltijd, indien bekend, wordt op uw voucher vermeld. Mocht dit niet het geval zijn? Dan ontvangt u deze tijden ter plaatse. 

Mocht u tijdens uw reis vragen of problemen hebben? Dan dient u contact op te nemen met het desbreffende lokale Christoffel Travel kantoor op de bestemming. Dit telefoonnummer is te vinden op uw reisbescheiden. 

Na uw reis

Christoffel Travel streeft ernaar om klachten ter plaatse op te lossen (conform de ANVR voorwaarden), zodat u als klant kunt genieten van een onbezorgde vakantie. Deze dienen dus bij voorkeur ter plaatse gemeld te worden, zodat het opgelost kan worden. U kunt bij klachten ter plaatse contact opnemen met het desbetreffende Christoffel Travel kantoor op uw bestemming. De contactgegevens vindt u onderaan op de vouchers. 

Het is mogelijk een review van uw reis achter te laten via Trustpilot of Facebook. 

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd hoe u de reis heeft ervaren. Dit kan in een persoonlijk gesprek, via social media, een mailtje of via de enquete die u bij thuiskomst digitaal krijgt doorgestuurd. Ook kunt u een beoordeling achterlaten op Trustpilot