Bestemming

Estland

Estland REIZEN

Het land van schoonheid

Estland hoeft niet te worstelen om een verschilpunt te vinden; het is volledig uniek. Het deelt een vergelijkbare geografie en geschiedenis met Letland en Litouwen, maar cultureel is het anders. Haar naaste etnische en taalkundige vriend is Finland, hoewel 50 jaar Sovjetregering in Estland de twee landen heeft gescheiden.

Deze kleine maar overvloedige hoek van de Baltische staten is een echte culturele schat. Hoewel het een voormalige Sovjetrepubliek is en een rijke middeleeuwse geschiedenis heeft, komt het grotendeels voort uit de boerencultuur. Zo is het Estse platteland bezaaid met traditionele huisjes. Maar u vindt er ook grote kastelen en landhuizen. Stadsmensen kunnen de vroege 13e-eeuwse oude binnenstad van Tallinn verkennen, waaronder het Toompea-kasteel, de koepelkerk van Toomkirik en het stadhuisplein Raekoja Plats. Loop onder oude stenen muren door op kronkelende, geplaveide straatjes en volg met fakkels verlichte steegjes naar geheime trappen en klim naar torenmuren.

Kaart

Beleef Estland

Baltische Parels

Ontdek kastelen, kathedralen en kustplaatsen, historische steden en weelderige nationale parken op deze 15-daagse rondreis, die u het beste van Estland, Letland en Litouwen laat zien. Naast de drie Baltische hoofdsteden Tallinn, Vilnius en Riga, bezoekt u de charmante stadjes Cesis en Nida aan het prachtige Curonian Spit.

Bekijk reis »

Het beste van de Baltische Staten

Reis van Vilnius naar Tallinn via Riga op deze 10-daagse rondreis door de Baltische hoofdsteden, waarbij u de hoogtepunten van deze drie betoverende steden ontdekt. Ontdek middeleeuwse oude stadjes, weelderige groene bossen en badplaatsen op deze reis door een minder ontdekte hoek van Europa.

Bekijk reis »

Inspiratie voor Estland