Blog

Noorderlicht-fotograferen-lapland-christoffeltravel
IJsland

Hoe fotografeer ik het Noorderlicht in Lapland?

Het Noorderlicht, ook bekend als het poollicht, is een spectaculair natuurverschijnsel dat veel reizigers trekt. Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het Noorderlicht te zien en te fotograferen. In dit artikel zullen wij u alles vertellen over het fotograferen van het Noorderlicht in Lapland. Wij zullen tips met u delen over de beste tijd om het Noorderlicht te zien, de juiste apparatuur die u nodig heeft en technieken die u kunt gebruiken om prachtige foto’s te maken. 

Lees meer »
Ice Domes - Tromsø - Noorwegen - Christoffel Travel
Zweden

Waarom zou u het betoverende IJshotel in Zweden ooit bezocht moeten hebben?

Heeft u ooit gedroomd van een overnachting in een hotel gemaakt van ijs en sneeuw? In het schilderachtige dorpje Jukkasjärvi, gelegen in Zweeds Lapland, komt deze droom tot leven in het beroemde IJshotel. Het IJshotel is niet alleen een unieke accommodatie, maar ook een waar kunstwerk. In dit artikel zullen we u meenemen op een reis door het IJshotel in Jukkasjärvi en ontdekken waarom het een must-see bestemming is in Zweden. 

Lees meer »
Blue Lagoon - IJsland - Christoffel Travel
IJsland

De Ultieme Gids van de Blue Lagoon: Een betoverende Oase in IJsland

In dit blogartikel nemen wij u mee naar een van de meest betoverende plekken in IJsland – de Blue Lagoon. Laat u meeslepen door de magie van deze geothermische oase en ontdek waarom het een absolute must-visit bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar ontspanning. Bereid u voor op een onvergetelijke reis naar de Blue Lagoon van IJsland. In dit artikel zullen wij u alles vertellen wat u moet weten over de Blue Lagoon. Wij zullen u informeren over de unieke eigenschappen van het water, de genezende eigenschappen van de mineralen en hoe u optimaal van de ervaring kunt genieten. Daarnaast worden er handige tips en suggesties gedeeld om het bezoek aan de Blue Lagoon nog onvergetelijker te maken.

Lees meer »
Outdoor-kleding-IJsland-ChristoffelTravel
IJsland

Welke kleding adviseren wij u op reis naar IJsland?

Ga goed voorbereid op reis naar IJsland met deze handige gids over het kiezen van de juiste kleding en uitrusting. Of u nu in de winter of zomer gaat, deze gids geeft waardevolle tips om je comfortabel te voelen en optimaal te genieten van je avontuur. Ontdek het belang van het dragen van meerdere lagen kleding en leer hoe je een goede basislaag, isolerende tussenlaag en beschermende buitenlaag kunt samenstellen. Ontdek welke materialen het meest geschikt zijn voor koude omstandigheden.

Lees meer »
Geiser - IJsland - Christoffel Travel
IJsland

Ontdek het geologische spektakel: hoe zijn de geisers van IJsland ontstaan?

Stel u voor: een land van ongerepte schoonheid, waar de aarde haar verborgen krachten onthult in een indrukwekkend spektakel. Welkom bij ons blogartikel over de buitengewone geisers van IJsland. Deze natuurlijke verschijnselen, met hun kokende waterfonteinen behoren tot de meest opmerkelijke ter wereld. In dit artikel nemen wij u mee op ontdekkingstocht naar de wereld van IJslandse geisers. Of u nu een liefhebber bent van geologie, avontuur zoekt in de natuur of gewoonweg geïnteresseerd bent in unieke reisbestemmingen, dit artikel zal uw nieuwsgierigheid prikkelen en waardevolle inzichten bieden.

Lees meer »