Bestemming

Litouwen

Litouwen REIZEN

Litouwen is een van de best bewaarde geheimen van Europa.

Ontdek tijdens uw vakantie in Litouwen een land van grenzeloze bossen, heldere meren en witte zandstranden.

Vilnius, ook wel bekend als de Stad van de IJzeren Wolf, mag dan klein zijn, maar wat er ontbreekt aan grootte, maakt deze compacte hoofdstad meer dan goed met charme en spraakmakende architectuur. De prachtige barokke oude binnenstad steelt de show en de stad als geheel weerspiegelt een diversiteit aan invloeden uit Duitsland, Polen, Rusland en Scandinavië. De invloed van de legendarische Amerikaanse rockmuzikant Frank Zappa is niet zo duidelijk, maar toch belichaamt zijn beroemde standbeeld op Kalinausko de eigenzinnige aard van Litouwen.

Hoogtepunten van een vakantie naar Litouwen zijn onder andere een bezoek aan de sfeervolle Hill of Crosses in Siaulilai, het verkennen van het sprookjesachtige middeleeuwse kasteel van rode bakstenen op Traikai, dwalen door de smalle straatjes en het verkennen van de koopmanshuizen van Klaipedia. Veel vakanties in Litouwen beginnen met het verkennen van de smalle kronkelige straatjes van Vilnius, met op vrijwel elke hoek een kerk, voordat u een auto huurt en het platteland oprijdt, bedekt met eindeloze bossen, en naar de Baltische kust met zijn witte zandstranden. Litouwen is goed te combineren met de andere Baltische staten, Estland en Letland.

Om een heel andere kant van het land te ervaren, gaat u naar het noorden om een van de meest intrigerende en mooiste kenmerken van de Baltische kust te verkennen: het Curonian Spit. De dunne landtong bestaat uit lange zandduinen en steekt uit over de zee.

Kaart

De voordelen van reizen met Christoffel Travel:

Beleef Litouwen

Bekijk onze Litouwen reizen

We hebben 5 voorbeeldreizen voor u. Liever zélf uw reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken! Christoffel Travel is de maatwerkspecialist voor uw vakantie naar de Baltische Staten (Estland, Letland & Litouwen).

Trakai kasteel - Litouwen - Christoffel Travel

De wonderen van Letland & Litouwen

• De wonderschone pareltjes van Letland & Litouwen

Verken twee landen waar magische natuur oude kastelen ontmoet, opmerkelijke moderne steden nog steeds vol zijn van oude mythen en geschiedenis. Tijdens deze reis heeft u volop de tijd om Litouwen en Letland te beleven.

14 dagen | v.a. € 2369,- p.p.

Bekijk reis »

Baltische Parels

• Onaangetaste natuur, innemende cultuur en wonderlijke architectuur

Maak kennis met Estland, Letland en Litouwen, drie landen elk met een eigen cultuur, geschiedenis en een grote diversiteit aan landschappen en bijzondere architectuur. Bezoek verschillende nationale parken en middeleeuwse gebouwen.

15 dagen | v.a. € 2109,- p.p.

Bekijk reis »
Het beste van de Baltische Staten - Tallinn - Estland - Christoffel Travel

Het beste van de Baltische Staten

• Reis vol geschiedenis en cultuur door Litouwen, Estland en Letland

Deze rondreis neemt u mee naar de natuur- en cultuurpracht van Estland, Letland en Litouwen. Naast de trotse hoofdsteden Riga, Tallinn en Vilnius maakt u ook kennis met Nationaal Park Koerse Schoorwal en de havenstad Klaipeda.

10 dagen | v.a. € 1919,- p.p.

Bekijk reis »

De charmante UNESCO-werelderfgoed hoofdsteden

• De perfecte introductie tot elk Baltisch land door alle drie te bezoeken!

De ongerepte schoonheid en gastvrijheid van Estland, Letland en Litouwen wachten op uw ontdekking. Deze landen worden gekenmerkt door drie van de meest betoverende hoofdsteden in Oost-Europa!

9 dagen | v.a. € 1939,- p.p.

Bekijk reis »

Verken de schoonheid van Litouwen

• Een lappendeken van zeeën, meren en wouden

Een reis in Litouwen biedt een onontdekte mix van betoverende groene bossen, lange zandstranden en een cultuur die is doordrenkt van geschiedenis, traditie en folklore. Ontdek de schoonheid van Litouwen tijdens deze reis!

7 dagen | v.a. € 1159,- p.p.

Bekijk reis »

ONZE BEOORDELINGEN

Esther Westmaas
Esther Westmaas
2024-06-06
GEWELDIGE reis gehad met trein en boot door Zuid Noorwegen. Het was wat ingewikkelder dan normaal omdat ik een elektrische rolstoel gebruik en daarvoor moest veel gebeld met hotels en lokale partner in Noorwegen. Ik spreek moeilijk dus alles moest via mail. Het contact met Naomi was heel fijn. Ook tijdens de reis was ze erg goed bereikbaar en reageerde snel. Echt een aanrader!!!
ronald bakker
ronald bakker
2024-05-27
Reis naar Bulgarije geboekt bij Christoffel Travel. Alles was perfect geregeld , goede info , mooi reisschema , hotels prima , verhuur auto goed geregeld gebracht en gehaald bij hotel in Sofia , leuke restaurants. Verder was de communicatie met Marion super , heel goed geholpen. Dus een aanrader eerste keer dat ik niets hoefde te regelen en dat beviel me best , alles werd gedaan opeen zeer goede wijze gewoon top.
Karlijn de Wild
Karlijn de Wild
2024-05-21
Het was met één woord: magisch! In maart en april maakten wij onze lang gedroomde huwelijksreis, een drie weekse rondreis op eigen gelegenheid door het noorden van Europa. Christoffel Travel heeft daarbij uitstekende voorbereiding getroffen. Het contact was zeer prettig en ze reageren snel en adequaat. We konden onze wensen en absolute must haves vooraf communiceren en daar werd in het reisprogramma rekening mee gehouden. Zo gingen wij met een gerust hart en compleet en helder reisschema op stap. Ook de communicatie tijdens de reis was perfect (niet alles verliep even vlekkeloos, maar dat was niet door toedoen van CR!). Zowel de tussenpersoon in Noorwegen als Naomi reageerde snel als we hulp nodig hadden, zelfs in het weekend en op feestdagen! We hebben mede daarom super fijne herinneringen aan een onvergetelijke reis. Christoffel verdient tien punten, ze zeker aan te raden en wij zullen ze absoluut in de toekomst weer vragen om een reis voor ons samen te stellen - als we weer geld hebben voor een volgende onvergetelijke vakantie haha!
Patricia Gerrits
Patricia Gerrits
2024-02-28
Wij hebben met ons gezin een fantastische reis gemaakt naar het mooie Fins Lapland. Alles was perfect geregeld door Christoffel Travel. Super locatie en geweldige activiteiten. Noami heel erg bedankt!!
Demi Schreur
Demi Schreur
2024-02-26
Ik heb een super mooie reis naar Lapland het magische Inari geboekt bij Christoffel Travel, Ik ben goed geholpen en alles was duidelijk! Zeker een aanrader om hier je reis te boeken!
Sander van Hulsenbeek
Sander van Hulsenbeek
2024-02-24
Wij hadden een heerlijke week in "Luxe Zweden." Met veel sneeuw en zon. Stockholm is prachtig in de sneeuw, heerlijk eten in Downtown Camper en Kajsas Fisk. Prachtige Wasa Museum, en overal taartjes-winkels. Per trein naar het Noorden. Tree Hotel en Arctic Bath zijn beide 'belevenis' hotels. Tussen de besneeuwde bomen en in de Jacuzzi met sneeuw en Chardonnay. Tot slot het IceHotel bij Kiruna, in diepe sneeuw. En op eigen initiatief een Wilderness- en een Nacht Safari op scooters. Aanrader, deze reis!
bastiaan Kemp
bastiaan Kemp
2024-02-22
Christoffel Travel heeft voor ons een prachtige reis samengesteld voor Fins Lapland. Met leuke accomodaties, transfers en leuke excursies! Snel, op maat en boven verwachting wij zijn net terug maar komen zeker weer langs bij een nieuwe reis!
Caroline Hendriks
Caroline Hendriks
2024-02-19
In januari contact opgenomen via de website, een maand later zaten we in Fins Lapland! Naomi heeft erg snel een geweldige last minute reis in elkaar gezet. Enorm genoten tijdens onze 5-daagse reis. Leuke excursies, mooi hotel met super vriendelijk personeel en heerlijk eten. Wij hebben genoten!
Saroja Ganeshie
Saroja Ganeshie
2024-02-19
Heerlijk genoten tijdens mijn reis met Christoffel Travel naar Lapland. Super goed contact gehad met Naomi, zij heeft een geweldige reis samengesteld op de korte termijn voor 5 dagen. Ondanks dat het zo kort dag was is het gelukt om de laatste week van januari te boeken voor een prachtige reis in februari. Zoveel gezien en gedaan in 5 dagen in Jutuua, Lapland: een sneeuwscooter tour, een sneeuwwandeling in de natuur, een husky tour, een rendieren boerderij bezocht, op zoek naar het noorderlicht en een Finse sauna met een geweldig uitzicht over de rivier. Deze reis is zeker voor herhaling vatbaar; alleen of met anderen. Bedankt!
Misha Hoogendoorn
Misha Hoogendoorn
2024-02-12
Wat hebben we genoten van onze reis naar Noors Lapland! 😊 Het was heel erg koud, vooral in Camp Tamok kon het makkelijk -22 worden maar het was de kou absoluut waard. We hebben hele mooie activiteiten gedaan, we vonden de sneeuwscooter tocht & huskytocht het leukst! Verder was het echt prachtig & hebben we heel licht het Noorderlicht gezien. Kortom we hebben een zeer bijzondere reis meegemaakt die we niet snel zullen vergeten 😊❄️💙
Maak kennis met ons

Als levenslange reizigers hebben we de hele wereld afgespeurd op zoek naar het nieuwe, het oude en het buitengewone om baanbrekende reizen en een inspirerend portfolio van bestemmingen te creëren voor het noorden en oosten van Europa.

Christoffel Travel is gebouwd op het idee om once-in-a-lifetime reiservaringen te creëren voor reizigers, die Noord-Europa en Oost-Europa willen verkennen.

Inspiratie voor Litouwen