Bestemming

Montenegro

Montenegro REIZEN

Dit kleine Balkanland steekt ver boven zijn gewicht uit wat betreft geschiedenis, schoonheid en pittoreske Adriatische steden

Voor een land dat amper 100 km van boven naar beneden is, heeft Montenegro een ongelooflijk rijke geschiedenis van de Romeinen en Ottomanen tot de Oostenrijks-Hongaren en Sovjets, aangevuld met een prachtig divers landschap.

Bezoekers van Montenegro op een Balkanvakantie ontdekken een prachtige kustlijn omzoomd met zandstranden en ondersteund door dramatische bergen, waar met olijfbomen begroeide uitlopers uitkijken over de turquoise Adriatische Zee om perfecte vergezichten te creëren.

Vakanties in Montenegro omvatten bijna altijd een verblijf aan de kust, waar reizigers genieten van een paar dagen gecharmeerd door de smalle straatjes, kleine pleinen, historische kerken en uitzicht op zee van wereldklasse van de prachtige ommuurde steden Budva en Herceg Novi.

In Kotor, dat op de Werelderfgoedlijst staat, waar bergen naar de zee reiken aan de kop van de diepste fjord van Zuid-Europa, omringen de Byzantijnse muren de oude stad, die ooit een van de beste versterkte steden aan de Adriatische Zee was.

Ook in het binnenland wacht nog veel meer; het Ostrog-klooster, dramatisch opgehangen aan een steile rotswand, is een lust voor het oog, terwijl de oerbossen van Biogradska Gora National Park en de spectaculaire canyons en gletsjermeren van Durmitor National Park er gewoon om smeken om ontdekt te worden.

Kaart

Beleef Montenegro

Montenegro: waar de bergen de zee ontmoeten

Ga mee op reis naar de parel van de Balkan: Montenegro. Ontdek de azuurblauwe zee, mooie stranden en het bergachtige binnenland tijdens deze rondreis. U wandelt door enkele van de mooiste landschappen van Montenegro, zoals de Baai van Kotor, het Skadarmeer en het Nationaal Park Lovcen.

Bekijk reis »

Wilde schoonheid van Montenegro

Met uw gids ontdekt u de Dinarische Alpen van oost naar west, door de weidse ruimten van dit kleine en zeer contrastrijke land. U ontdekt de traditionele levenswijze van de herders. Zet het geluid uit, ontkoppel de wifi, open uw ogen en oren, op weg naar totale ontkoppeling, in een betoverende omgeving.

Bekijk reis »

Inspiratie voor Montenegro