Bestemming

Faeröer

Faeröer REIZEN

Een geïsoleerd gelegen mozaïek van onbedorven natuurparels

Hoewel klein en afgelegen, zitten de Faeröer Eilanden vol met unieke en authentieke avonturen voor elk soort bezoeker.

Een fantastische archipel, gelegen tussen IJsland, Noorwegen en Schotland en vaak gekroond in mist, de diverse Faeröer Eilanden hebben een buitenaardse schoonheid – met adembenemende natuur en verfijnde Scandinavische cultuur. Toen de eerste Vikingen zich hier in het begin van de 9e eeuw vestigden, vestigden ze hun belangrijkste parlementsbasis op het schiereiland Tinganes, de plaats van het moderne Tórshavn. Aan het einde van de Vikingtijd werd Tinganes een markt tijdens de late middeleeuwen en geleidelijk een permanent handelsgebied. De oude stad Tórshavn is uniek, niet alleen in de Faeröer maar in de hele wereld: de oudste huizen, die nog steeds in gebruik zijn, zijn nooit door brand verwoest en kunnen daarom dateren uit het begin van de 14e eeuw.

Vanuit de hoofdstad Tórshavn kunt u gemakkelijk naar elke bestemming op de eilanden vertrekken, inclusief enkele onbekende hotspots. De Faeröer heeft geïsoleerde dorpen en dramatische bergen. Deze afgelegen plek in de schuimende deining van de Noord-Atlantische Oceaan geeft u eenzaamheid in een ongeëvenaarde omgeving.

Kaart

Beleef Faeröer

Fietstocht - de Faeroer eilanden - Christoffel Travel

Faeröer hike & bike

De 18 afgelegen eilanden van deze eilandengroep, die vaak het best bewaarde geheim van Europa worden genoemd, zijn nog niet door toeristen ontdekt en zitten boordevol prachtige landschappen, wandelpaden over steile bergkammen en door groene velden, en uniek architecturaal erfgoed.

Bekijk reis »
Paardrijden - de Faeroer eilanden - Christoffel Travel

Beleef de Faeröer op een paard en vissend

De Faeröer is een ervaring van uw leven; de eilanden hebben een unieke natuur, een rijke geschiedenis en cultuur, erkend. Tijdens deze reis ontdekt u de Faeroer te paard en maakt u een unieke vistocht met een traditionele Faeröerse boot! Echt een once-in-a-lifetime ervaring,

Bekijk reis »

Het beste van de Faeröer

Bent u op zoek naar de ultieme rondreis over de Faeröer? Deze reis brengt u van west naar oost en van noord naar zuid. Reis naar Eysturoy, de thuisbasis van de hoogste berg op de Faeröer, verken de prachtige noordelijke eilanden Bordoy en Kunoy en geniet van tijd in de eigenzinnige hoofdstad Tórshavn.

Bekijk reis »

Actief Faeröer

De ongerepte natuur van de Faeröer is een paradijs voor natuurliefhebbers en leent zich uitstekend voor een wandeling in de bergen. Voel de wind in uw haren, zie kleurrijke dorpjes, grazende schapen, groene bergen, fascinerende mist en de nabijgelegen eilanden, die majestueus oprijzen aan de horizon. In dit programma wandelt u met een lokale gids over oude dorpspaden, en heeft u de mogelijkheid om delen van de tocht op eigen gelegenheid met de auto af te leggen.

Bekijk reis »

Ontdek de Faeröer

Op deze rondreis rond de eilanden bieden wij u de beste natuur- en cultuurervaringen. Samen met uw gids komt u dicht bij de lokale Faroërs en ervaart u de authentieke Faeröer eilanden. Tijdens deze 8-daagse reis ziet u veel bezienswaardigheden in korte tijd.

Bekijk reis »

Winters Faeröer

De Faeröer bieden een unieke natuur, een spannende geschiedenis en een rijke cultuur. Ontdek hoe het is om een avonturier en ontdekkingsreiziger te zijn tijdens de Scandinavische wintertijd met steeds wisselend weer. Mooie zonnige dagen, wilde stormen met fascinerende landschappen, schuimende zee, watervallen, beekjes en besneeuwde taferelen. Op dit self drive avontuur zult u van alles een beetje meemaken.

Bekijk reis »

Inspiratie voor Faeröer