Snorkelen met orka’s in Noorwegen

Snorkelen met orka's - Noorwegen - Christoffel Travel

Om orka’s te zien hoeft u niet naar de andere kant van de wereld te reizen. In de winter is het noorden van Noorwegen een uitstekende bestemming voor het spotten van orka’s. Daarnaast is Noorwegen de enige plek ter wereld waar u kunt snorkelen met orka’s. Tussen november en januari trekken enorme hoeveelheden haringen de fjorden in van Noord-Noorwegen. Hongerige orka’s volgen de trek van de haringen. Ieder jaar wordt bekeken waar de beste plek is om in de winter te snorkelen met orka’s.

Snorkelen met orka’s is misschien wel één van de mooiste wildlife ervaringen die u kunt meemaken, en dat nog wel in ons eigen Europa. En het blijft vaak niet alleen bij orka’s, want ook gigantische bultruggen, dwergvinvissen en potvissen komen zich hier in het hoge noorden van Noorwegen tegoed doen aan de overvloed van haringen. In en om de haven ziet u vaak zeehonden rondzwemmen.

Snorkelen met orka's Noorwegen - Christoffel Travel

Stelt u zich eens voor: u zit in een warm droogpak op de rand van een zodiak rubberboot omringd door besneeuwde bergen en de eindeloze Atlantische oceaan. De kapitein geeft een seintje, u zet uw masker op en geluidloos glijdt u de ijskoude zee in. In het kristalheldere water doemen een aantal donkere schimmen op en even later zwemt op een paar meter afstand een grote groep orka’s onder u door, fantastische ervaring!

Bekijk onze mooie reis, waar u de majestueuze orka’s in hun natuurlijke omgeving en het Noorderlicht in de avonduren kunt spotten. Klinkt deze combinatie niet geweldig? Een echte bucketlist reis voor avonturiers, deze reis laat u de natuur in haar puurste vorm beleven. In het water zijn met de orka’s is een indrukwekkende ervaring en een onvergetelijke ontmoeting met de natuur!

Hieronder de antwoorden op de meeste gestelde vragen:

Wat moet ik dragen tijdens het snorkelen?

U krijgt een droogpak met ingebouwde laarzen en afdichtingen rond de polsen en nek. Wij raden u aan geen horloge, sieraden of iets dat te omvangrijk is om de nek te dragen. Veel thermische of wollen dunne lagen zijn het beste, bijvoorbeeld leggings/lange onderbroeken. U krijgt een thermisch onderpak dat u onder het droogpak kunt dragen om u warm te houden.

Ook krijgt u een dikke capuchon en handschoenen. De capuchon is semi-droog en de handschoenen zijn van zeer dik wetsuit-materiaal.

Wat moet ik dragen als ik de orkasafari doe maar niet snorkel?

U krijgt een waterdichte overall met capuchon, die u over uw normale kleding, inclusief jas, kunt dragen. We raden u aan waterdichte schoenen/laarzen, dikke wollen handschoenen en een hoed mee te nemen. Het kan tijdens de tocht regenen/sneeuwen en afhankelijk van de omstandigheden kan er opspattend water uit de zee komen.

Kan ik een camera/telefoon/andere spullen meenemen op de boot?

Ja absoluut! We raden u aan een kleine waterdichte tas mee te nemen om elektronische apparaten die niet waterdicht zijn te beschermen, aangezien er regen/sneeuw en opspattend water uit de zee kunnen vallen.

Snorkelen met orka's Noorwegen - Christoffel Travel

Is het veilig om te snorkelen met orka’s in Noorwegen? 

Wij kunnen hier met een gerust hart positief op antwoorden. De orka’s zien de mens niet als voedsel en dat biedt de mogelijkheid om veilig tussen deze magnifieke dieren te snorkelen. Er zijn in Noorwegen of elders op de wereld geen gevallen bekend van mensen die door orka’s zijn aangevallen.

Wat zijn de gedragsregels, wanneer ik ga snorkelen met orka’s in Noorwegen?

Het is van belang dat u zich aan een paar duidelijke gedragsregels houdt. De onderstaande gedragsregels worden vrij algemeen toegepast, maar kunnen per aanbieder of bestemming verschillen:

  • Wees zo stil mogelijk: Glij langzaam vanuit de boot het water in (niet springen). Blijf rustig en veroorzaak zo min mogelijk spetters en bubbels.
  • Raak de dieren niet aan: Als orka’s worden aangeraakt, kunnen ze schrikken en zullen ze snel weg zwemmen. Ook hebben orka’s een zeer kwetsbare huid. die makkelijk kan worden verwond door nagels of sieraden.
  • Blijf op gepaste afstand: Blijf op minimaal 2 meter afstand van de dieren en laat ze uit eigen initiatief dichterbij komen. Als er een orka op u afkomt, blijf dan kalm en zwem rustig opzij.
  • Foto’s: Gebruik geen flitser bij het fotograferen van orka’s.
  • Minimale leeftijd: De minimale leeftijd voor snorkelen is 14 jaar.
  • Niet geschikt voor: Zwangere vrouwen, mensen met rug- of nekklachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top

Schrijvers

Marjorie Vernooij

Reisblogger Christoffel Travel

Naomi Jansen

Co-founder Christoffel Travel

Rolf Jansen

Co-founder Christoffel Travel

Heeft u vragen over onze reizen, uw boeking of wil u graag persoonlijk reisadvies?


Stuur een bericht via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op wanneer het voor u uitkomt.

Social media

Vandaag

Update

0
Nieuwe berichten
0
Totaal bezoekers
0
Nieuwe abonnees
0
Blog

Search

Met Tags

Reizen

Samenwerkingen

België

Recensies

Zie Gerelateerde

Berichten

Vakantiebeurs - Christoffel Travel
In januari 2024 staat Christoffel Travel staat op de Vakantiebeurs in Utrecht & Amsterdam. Kom gezellig langs en laat u inspireren door onze reisexperts!