,

Lapland is een ware Winter Wonderland

Ultiem Lapland - sneeuwschoenwandeling - Christoffel Travel

Begin december hebben wij een super mooie reis (”Ultiem Lapland”) gemaakt door Zweden en Noorwegen. De reis begon in Stockholm, waar wij 2 dagen de tijd hadden om de stad te ontdekken. Daarna stapten wij op de nachttrein naar Kiruna, waar wij in het wereldberoemde IJshotel verbleven. Na een uniek verblijf in dit hotel gingen wij richting Abisko met de trein. Wat een geweldig gebied was dit! Hierna staken wij de grens over naar Noorwegen richting Narvik en sloten de reis af in Tromsø, de hoofdstad van het Noorderlicht.

Kiruna

Kiruna is de meest noordelijke stad van Zweden. Het werd gesticht vanwege de mijnbouwmogelijkheden in Kiruna. Het landschap rond Kiruna is prachtig, van kristalheldere meren en stromende rivieren tot ruige bergen.

Eén van de hoogtepunten van Kiruna is het ijshotel Jukkasjärvi, waar u de hele winter in warme rendierhuiden op een ijsbed kunt slapen. De eerste nacht sliepen wij in een ijskamer, wat een unieke overnachting was dit zeg! Van het hotel krijgt u een comfortabele slaapzak, speciaal gemaakt voor extreme kou. Samen met onze thermo kleding, warme sokken en muts bleven wij warm tijdens de nacht. Daarnaast vindt u hier ook de wereldberoemde Icebar, waar elk detail van ijs is, tot aan de glazen waar je je drankje uit drinkt, aan toe. Wij hebben heerlijke drankjes gedronken in de Icebar.

Ultiem Lapland - blog - Christoffel Travel

Ultiem Lapland - ijskamer - Christoffel Travel

 

 

 

 

 

 

Wij hebben hier twee excursies gedaan:

  • Het Noorderlicht en de sterrenhemel bekeken vanaf de rug van een paard was een geweldige ervaring. In het donker moesten wij vertrouwen op onze viervoeter en soms werd de stilte verbroken door hun kleine geluidjes. De nacht eindigde met een diner en gesprek rond het vuur in een Sami hut.
  • Met een sneeuwscooter door de prachtige landschappen van Zweeds Lapland gereden. Een sneeuwscooter besturen is heel gaaf! We reden door het bos, waar er grote kans was om de koning van het bos, de eland, te zien.

Ultiem Lapland - te paard - Christoffel Travel

Ultiem Lapland - sneeuwscooter - Christoffel Travel

 

 

 

 

 

 

 

 

Abisko

Abisko ligt ver in het noorden van Zweeds Lapland. Het is een klein dorp met slechts 85 inwoners. Dit is het grote voordeel ten opzichte van Kiruna. Er is bijna geen lichtvervuiling, waardoor uw kansen om het Noorderlicht te spotten enorm toenemen. Omdat het dorp zo klein is, wordt u omringd door de natuur zodra u uw hotel uitloopt.

En hier hebben wij het Noorderlicht gespot! Het Noorderlicht hebben wij meerdere keren hier gezien, bij ons hotel en tijdens ons Northern Light-diner.

Op 900 meter hoogte werd er in het STF Aurora Sky Station een Northern Light-diner met de smaak van Lapland en de Scandinavische keuken geserveerd. Middels een 2 km lange stoeltjesliftrit door de stilte en kou bereikten wij het STF Aurora Sky Station op Mt. Nuolja. Met een knapperend vuur in de haard, een prachtig uitzicht op Abisko en het zien van het Noorderlicht was dit een nacht om nooit te vergeten.

Ultiem Lapland - Noorderlicht - Christoffel Travel

Daarnaast de volgende twee excursies gedaan:

  • Gaan ijsvissen! De gids koos een locatie uit en samen met de gids ging we door het ijs boren tot we het water eronder bereikten in dit diepe, diepe meer. Alle uitrusting, die wij nodig hadden, was aanwezig en daarmee hoopten we enkele van de heerlijkheden van het meer te vangen. Terwijl wij wachtten tot de vis beet, konden wij genieten van het meest spectaculaire uitzicht over het open, bevroren meer en de bergen. Helaas waren de vissen schuw;
  • Een sneeuwschoenwandeling gemaakt. Sneeuwschoenwandelen is een uitstekende manier om het winterlandschap in Abisko Nationaal Park te ervaren. Op sneeuwschoenen bewogen wij ons gemakkelijk over ongerepte sneeuw.

Ultiem Lapland - ijsvissen - Christoffel Travel

Narvik

Omgeven door hoge bergen en diepe fjorden in het midden van Noord-Noorwegen, ligt Narvik in het hart van de Ofotfjord. Narvik biedt een ongelooflijke mix van culturele en natuurlijke wonderen.

Wij hebben Narvik van bovenaf ervaren! De kabelbaan bracht ons in 4 minuten naar Narvikfjellet, 656 meter hoog. Van daaruit konden wij genieten van een panoramisch uitzicht op de stad en de omliggende fjorden en bergen. Het was een prachtig uitzicht!

Tromsø

Dit sympathieke stadje in het uiterste noorden van Noorwegen is echt een bijzondere bestemming. Tromsø is niet alleen verreweg de grootste stad in de regio, maar wordt ook omringd door spectaculaire Arctische natuur. Tromsø ligt op bijna 350 kilometer hemelsbreed ten noorden van de poolcirkel. Dat betekent: In de zomer gaat de zon niet onder – ook niet ’s nachts – en in de winter komt hij twee maanden lang niet op.

Een walvissensafari mag hier niet ontbreken. Wat een geluk hadden wij, wij zagen meer dan een uur springende walvissen! Dat was een super mooi gezicht in combinatie met het landschap. Wij maakten deze excursie met een hybride-elektrische boot, die speciaal gebouwd is om walvissen te spotten. Als de boot dichter bij de walvissen komt, schakelt hij over op een stille, elektrische motor, waardoor de boot dichterbij kan komen zonder de walvissen te storen. Ideaal!

Ultiem Lapland - springende walvis - Christoffel Travel

 

 

 

 

 

Al met al was dit een super mooie reis. Wat is Lapland magisch in de wintermaanden, echt een Winter Wonderland!

Tip: Als u nog heel graag het Noorderlicht wilt zien, is deze reis perfect. Tijdens deze reis kom je op zoveel plekken waar de kans op het Noorderlicht héél groot is, waardoor het bijna onmogelijk is om hem niet te zien.

Lees onze blog ook op de website van Travelution magazine:

https://www.travelution.expert/post/lapland-is-een-ware-winter-wonderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top

Schrijvers

Marjorie Vernooij

Reisblogger Christoffel Travel

Naomi Jansen

Co-founder Christoffel Travel

Rolf Jansen

Co-founder Christoffel Travel

Heeft u vragen over onze reizen, uw boeking of wil u graag persoonlijk reisadvies?


Stuur een bericht via onderstaand formulier en wij nemen contact met u op wanneer het voor u uitkomt.

Social media

Vandaag

Update

0
Nieuwe berichten
0
Totaal bezoekers
0
Nieuwe abonnees
0
Blog

Search

Met Tags

Reizen

Samenwerkingen

België

Recensies

Zie Gerelateerde

Berichten

Vakantiebeurs - Christoffel Travel
In januari 2024 staat Christoffel Travel staat op de Vakantiebeurs in Utrecht & Amsterdam. Kom gezellig langs en laat u inspireren door onze reisexperts!
Snorkelen met orka's - Noorwegen - Christoffel Travel
Snorkelen met orka’s in Noorwegen is een fantastisch avontuur! Elk jaar biedt Christoffel Travel deze bucketlist reis aan tussen november en januari.