Culturele schatten en fascinerende natuur van Georgië

Duur

15 dagen

Vanaf

1319,-

4.4/5
4.4 van 5

Met zijn legendarische gastvrijheid, heerlijke eten en overvloed aan lokale wijnen, is Georgië een van de meest gastvrije landen die u ooit zult bezoeken. Ontdek diverse landschappen, van majestueuze bergen tot gouden wijngaarden, maak kennis met enkele van de mooiste steden van Georgië en smul van verrukkelijke lokale gerechten zoals khachapuri – verwennerij met kaas gevuld plat brood.

Verken de bloeiende steden van Georgië, reis over ruig terrein, geniet van bergtochten met prachtige vergezichten en eet in heerlijke lokale restaurants – of zelfs bij gastvrije lokale families. Bezoek het oude Uplistsikhe, ooit een belangrijk handelscentrum op de Zijderoute, en duik in de bruisende straten van de hoofdstad Tbilisi. Bezoek torenhoge kathedralen, drukke markten en proef natuurlijk van de heerlijke lokale wijnen.

''Vandaag de dag is Georgië verreweg het meest bezochte land in de zuidelijke Kaukasus, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom: de rijke cultuur en de verbazingwekkend diverse landschappen maken het een ideale bestemming voor iedereen die houdt van geschiedenis en natuur op de grootste schaal.''

Reisprogramma

Uw bijzondere reis naar Georgië begint. Bij aankomst op de luchthaven van Tbilisi wordt u opgehaald door onze chauffeur. Onze chauffeur brengt u naar het hotel, dat gelegen is in het centrum van de stad. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

Accommodaties

Een comfortabel hotel in het centrum van Stepantsminda. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk een wandeling maken naar de beroemde Gergeti Drievuldigheidskerk.

Het beschikt over 10 kamers met uitzicht op de bergen of de stad en u kunt genieten op uw balkon. Daarnaast is er een mooie tuin en een gemeubileerd terras met een panoramisch uitzicht op de Drievuldigheidskerk van Gergeti en het Kaukasusgebergte!

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1319,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels
 • Iedere dag ontbijt
 • 2 x luchthaventransfer van/naar Tbilisi hotel van/naar Tbilisi luchthaven – dagen 1 & 15
 • Self-drive 4×4 voertuig (Toyota 4runner of gelijkwaardig)
 • Treinkaartjes Batumi – Tbilisi – dag 13
 • 2 x stationstransfers in Batumi en Tbilisi – dag 13
 • Entreegelden in overeenstemming met het programma
 • Openbaar vervoer kaarten voor Tbilisi
 • Toeristisch informatiepakket
Opmerking: deze reis kunt u ook samen met een chauffeur maken. Indien u dat graag wilt, horen wij dat graag. 
 

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Georgië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Georgië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Georgië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Georgië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Tbilisi

2 Tbilisi

3 Tbilisi – Ananuri – Gudauri – Kazbegi

4 Kazbegi – Juta – Kazbegi

5 Kazbegi – Truso Valley – Kazbegi

6 Kazbegi – Uplistsikhe – Borjomi

7 Borjomi – Kvabiskhevi – Mtsvane klooster – Borjomi

8 Borjomi – Kutaisi

9 Kutaisi – Prometheus Cave – Gelati – Kutaisi

10 Kutaisi – Mtirala National Park – Batumi

11 + 12 Batumi

13 Batumi – Tbilisi

14 Tbilisi

15 Vertrek vanuit Tbilisi

Culture schatten en fascinerende natuur van Georgië

Op een winderige heuvel in de buurt van Gori in het oosten van het land liggen de fascinerende overblijfselen van een van de belangrijkste heidense nederzettingen in Georgië. De wirwar van grotten die de stad Uplistsikhe vormde, dateert uit de 7e eeuw v. Chr. en telde ooit 700, maar er zijn er nog slechts 250 over. Hoewel het heidendom uitstierf toen het christendom in de 4e eeuw werd aangenomen, bleef Uplistsikhe bewoond tot de jaren 1300, en de nederzetting bleef gedijen in zijn strategische positie op de handelsroute van de Zijderoute.