Zomerse rondreis: Western Lakeland

Duur

8 dagen

Vanaf

1339,-

4.6/5
4.6 van 5

Het Finse merengebied bestrijkt de vier windstreken, maar nergens is er meer variatie dan in de drie regio’s van het westelijke merengebied, Lahti, Tampere en Jyvaskyla. Rustige boottochten op het meer gaan hand in hand met wildwater rafting en de rustige sfeer van kunstgaleries en boetiekjes gaat hand in hand met de opwinding van pretparken en uitzichtpunten. Laat je omhullen door deze smeltkroes van ervaringen terwijl je je een weg baant door het land van meren en bossen, steden en dorpen.

''Dompel uzelf onder in de schoonheid van een Scandinavische zomer in één van de meest idyllische bestemmingen - Finse Lakeland. De lange, zonovergoten dagen zijn zo actief of ontspannen als u zelf wilt.''

Reisprogramma

Asikkala - Finland - Christoffel TravelVandaag start uw reis naar Finland. Wanneer u op de luchthaven van Helsinki aankomt, haalt u de huurauto op en rijdt naar Asikkala (ongeveer 140 km). U overnacht in een gezellige blokhut/villa aan het Päijänne-meer, het op één na grootste meer van Finland. Vrije avond om te genieten van de stilte van de omringende natuur en platteland, sauna en zwemmen.

Accommodaties

Asikkala hotel - Finland - Christoffel Travel

Het hotel is een natuurwonder aan de oevers van het Päijänne-meer. De villa’s zijn gemaakt van ronde boomstammen en liggen ver uit elkaar op een bergkamachtige kaap.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1339,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Boottocht naar Päijänne National Park met picknicklunch
 • Gekozen activiteit: rivieravontuur of nachtwandeling
 • Entree Serlachius Musea
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Optioneel:

 • 7 x 24 uur gebruik huurauto

Opmerking: deze reis kunt u ook met uw eigen auto maken. 

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Helsinki

2 Asikkala

3 Lahti en omgeving

4 + 5 Regio Jyväskylä

6 + 7 Regio Tampere

8 Vertrek vanuit Helsinki

Zomerse rondreis: Western Lakeland

Het Päijänne-meer is het op één na grootste meer van Finland. In het midden van zijn open wateren ligt de schat van een natuurliefhebber, het Päijänne Nationaal Park, dat bestaat uit kleine eilandjes en grotere eilanden met steile rotsen of zandige mosselbanken. Het ligt in het zuidelijke deel van het meer en omvat ongeveer vijftig eilanden en eilandjes. Het hart van het nationale park wordt gevormd door Kelvenne, een van de grootste en mooiste mosselbankeilanden van Finland. U kunt het eiland Kelvenne en zijn gevarieerde, door de ijstijd gevormde natuur over de hele lengte verkennen via een 9 km lang wandelpad.