Wonderlijk avontuur Fins Lapland

Duur

5 dagen

Vanaf

2249,-

4.9/5
4.9 van 5

Welkom in het winterse paradijs van Fins Lapland! Tijdens deze spectaculaire reis slaapt u drie nachten in een Noorderlicht suite en een nacht midden in de wildernis. U maakt een prachtige Noorderlicht sneeuwscootersafari en sneeuwschoenwandeling en ontmoet de rendieren op de rendierfarm, waar u met de sneeuwscooter heengaat. Daarnaast geniet u van de heerlijke lokale gerechten!

''Staat het Noorderlicht bewonderen op uw bucketlist? Finland is een van de beste plekken ter wereld om het Noorderlicht te aanschouwen. Het mysterieuze groene licht van de Aurora Borealis verschijnt minstens 200 nachten per jaar aan de hemel in Fins Lapland. Een once-in-a-lifetime ervaring!''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Fins Lapland

Sneeuwschoenwandeling - Noorderlicht - Fins Lapland - Christoffel Travel

Uw bijzondere reis naar Fins Lapland gaat beginnen! U vliegt vandaag naar Kuusamo, gelegen in de bevroren wildernis van Fins Lapland. Nadat u uw bagage in ontvangst heeft genomen, neemt u op de luchthaven Kuusamo uw aan de winterse omstandigheden aangepaste huurauto in ontvangst. Door de besneeuwde bossen en fascinerende witte landschappen rijdt u  naar uw verblijfsadres voor vannacht. Uw hotel ligt idyllisch tussen oude, met sneeuw bedekte bomen.

Na het heerlijke driegangendiner, welke aan tafel wordt geserveerd, gaat u onder begeleiding van een ervaren gids op sneeuwschoenen op zoek naar het Noorderlicht. De wandeling voert u diep de bossen in, ver weg van lichtvervuiling om u een zo goed mogelijke kans te bieden het Noorderlicht te zien, mocht deze aan de hemel dansen. De gids zal u allerlei verhalen vertellen over het Noorderlicht en de mythen die er bij horen. 

Huskytocht Fins Lapland - Christoffel Travel
 
U wordt wakker op deze sprookjesachtige plek in de serene rust van Lapland. Na rustig te zijn opgestaan, wandelt u naar het restaurant voor een heerlijk ontbijt. Eet genoeg want u zult uw energie nodig hebben. 
 
Na het ontbijt pakt u uw spullen en rijdt u naar de kleine huskyfarm van Lauri, gelegen aan de noordzijde van het prachtige Riisitunturi Nationaal Park. Hier wordt u van harte welkom geheten tussen de ca. 75 dolenthousiaste husky’s. U trekt diep het Nationaal Park in voor een werkelijk onvergetelijke rit van ca. 35 kilometer. U hoort alleen de slee door de sneeuw glijden en het gehijg van de honden. Al snel voelt u zich één met de huskies en stuurt u ze behendig over de tracks en neemt u de beeldschone landschappen van bevroren moerassen en eeuwenoude, met sneeuw bedekte, bomen in u op. Onderweg, midden in de natuur, heeft de gids een vuur gemaakt waarboven een lunch wordt bereid. Na de lunchbreak zet u de tocht voort naar uw eindbestemming voor vandaag; een wildernishut midden in de Arctische wouden. Maak zeker gebruik van de sauna om uw spieren te vertroetelen na de inspanningen van vandaag. Hopelijk bent u ’s avonds veel buiten te vinden om u te verwonderen over het magische licht, waarmee het Noorderlicht de hemel kleurt. 

Sneeuwscooter - Noorderlicht - Fins Lapland - Christoffel Travel

Wakker worden in de absolute stilte van Lapland is al bijzondere ervaring, maar zeker op deze bijzondere plek in the middle of nowhere! Na het ontbijt wordt het tijd om uw spullen te pakken en spant u uw honden weer in. U legt vandaag zo’n 30 kilometer af en staand achter op uw slee voelt u zich helemaal in uw element. U heeft de volledige controle over uw team huskies en geniet met volle teugen van het winterdecor waar u doorheen glijdt. Ongeveer halverwege de tocht wordt het tijd voor een stop om de husky’s een welverdiende pauze te geven. Uw gids bereidt weer een lunch boven een vuurtje. Na de lunch legt u het laatste deel af van uw tweedaagse huskysafari en u keert in de loop van de middag terug op de huskyfarm. 

Uw Lapland belevingen zitten er nog niet op voor vandaag, want we hebben nog een spannende sneeuwscootersafari in het donker waarbij u op zoek gaat naar het Noorderlicht voor u gereserveerd. Onder begeleiding van een ervaren gids beleeft u een fascinerende avond in de wildernis van Lapland. Nadat u de fijne kneepjes van het besturen van de sneeuwscooter zijn bijgebracht, volgt u de gids voor een geweldige rit. Uw avond is sowieso speciaal maar wordt echt onvergetelijk wanner het Noorderlicht aan de hemel danst.  

Vakantie Lapland - witte rendier - Christoffel Travel
 
Ook vandaag staat er weer een geweldig Lapland avontuur op het programma. U rijdt per sneeuwscooter naar de plaatselijke rendierfarm. Aangekomen op de rendierfarm wordt u vriendelijk begroet door de rendierhoeder. U maakt een korte rit van zo’n 300 meter in een slee achter een rendier om zo de indruk te krijgen hoe de Sámi – de oorspronkelijke bewoners van Lapland – zich vroeger in de winter voortbewogen. Daarna heeft u tijd om de rendieren te voeren. U sluit uw bezoek aan de rendierhoeder af in een Kota, een Lapse hut, waar u wordt getrakteerd op gegrilde rendierworst die boven het vuur in de Kota zijn bereid.
 
Teruggekomen bij het safarihuis rijdt u in uw huurauto ongetwijfeld nog even langs de fraaie uitzichtpunten Kontainen,  Valtavaara  of Pyhävaara om van de panoramische uitzichten te genieten. Of wilt u liever nog een uurtje ijskarten op een ijzig parcours, een fatbiketocht maken of een paar uurtjes gaan skiën op de uitstekende skipistes van het wintersportoord Ruka? Het kan allemaal! 
 
Uw laatste avond tijdens deze winterreis in Lapland beloofd een hele gezellige te worden. Uw driegangendiner wordt geserveerd in een “Kota”, een Lapse hut, bij het vuur om uw Laplandreis compleet te maken. Hopelijk wordt het diner onderbroken omdat u naar buiten rent om het Noorderlicht aan de hemel te zien schitteren. 

Voor de laatste maal deze reis wordt u wakker op deze bijzondere plek in Lapland. Nadat u zich tegoed heeft gedaan aan het ontbijt rijdt in ca 35 minuten weer terug naar de luchthaven van Kuusamo waar u de huurauto inlevert en incheckt voor uw vlucht – zonder overstappen – naar Amsterdam. U heeft een aantal echte Lapland ervaringen beleeft en bent de dagelijkse sleur even helemaal vergeten. U heeft herinneringen voor het leven gemaakt en zult beslist nog eens terugkomen in Lapland, wellicht in de zomer want dan is het er ook fantastisch!

Accommodaties

1. Fins Lapland

Hotel Fins Lapland - Christoffel Travel

Midden in de natuur, op ongeveer 8 kilometer van Ruka, vindt u deze bijzondere, diamant-vormige glasiglo’s. Vanuit uw bed aanschouwt u de sterrenhemel en met wat geluk zelfs het Noorderlicht. Deze accommodatie heeft in totaal 20 iglo’s en door de handige ligging, geniet u toch van voldoende privacy. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2249,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • 3 overnachtingen in een Noorderlicht Suite inclusief ontbijt & diner
 • 4 x 24 uur gebruik, aan de winterse omstandigheden aangepaste, huurauto, onbeperkt aantal kilometers, CDW
 • Tweedaagse huskysafari van ca. 65 kilometer door het Riisitunturi Nationaal Park inclusief overnachting in een wildernishut, 1x ontbijt, 2x lunch en 1x diner 
 • Sneeuwscootersafari met bezoek aan de lokale rendierfarm incl. lichte lunch
 • Noorderlicht sneeuwschoenwandeling
 • Noorderlicht sneeuwscootersafari 
 • Bruikleen thermokleding tijdens uw verblijf 
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Fins Lapland

2 Tweedaagse huskysafari

3 Huskies en een Noorderlicht sneeuwscootersafari

4 Op de sneeuwscooter naar de rendieren

5 Vertrek vanuit Fins Lapland 

Hotel Fins Lapland - Christoffel Travel

Wonderlijk avontuur Fins Lapland

Ontdek de ruige natuur per sneeuwscooter en sneeuwschoenen, maak een meerdaagse huskysledetocht door winterwonderland en slaap onder het magische Noorderlicht. Een onvergetelijk winteravontuur!