Rondreis Roemenië & Moldavië

Duur

14 dagen

Vanaf

1859,-

4.7/5
4.7 van 5

Ga mee op ontdekking in het authentieke Roemenië en het onbekende Moldavië, waar u kennismaakt met de warmbloedige bevolking en bewogen multiculturele geschiedenis. Kijk uw ogen uit in de kerken en burchten in trotste middeleeuwse steden en struin door de smalle straatjes van gehuchten waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Neem een kijkje bij het kasteel van de beruchte Graaf Dracula, geniet van de indrukwekkende natuur, laat u verrassen door de schitterende Orheiul Vallei en ontdek de vele verborgen schatten van Roemenië en Moldavië. Beide bestemmingen zijn nog niet door toeristen overstroomd en hebben alles te bieden voor een onvergetelijke rondreis!

''Roemenië en Moldavië, twee landen met een gemeenschappelijke geschiedenis, taal en cultuur.''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Boekarest

Vandaag start uw reis naar Roemenië. Wanneer u op de luchthaven van Boekarest aankomt, kunt u een transfer naar uw accommodatie in het centrum van Boekarest nemen. Of u kunt een bus of trein nemen naar het centrum van de stad.

Tijd om Boekarest te ontdekken in de ochtend – deze verbazingwekkende metropool op het kruispunt tussen Oost en West, ooit bekend als Klein Parijs, nu worstelend voor een comeback na de communistische nasleep. De huurauto wordt bij uw hotel afgeleverd. U verlaat Boekarest en rijdt via de Oltvallei naar Sibiu (Hermannstadt, naar zijn Duitse naam), in het beroemde Transsylvanië, een land van mythen en legenden. Sibiu, de voormalige Culturele Hoofdstad van Europa voor 2007, is één van de best bewaarde middeleeuwse steden in Roemenië, zorgvuldig gerestaureerd in de laatste jaren. Rondleiding door de stad en vervolgens korte transfer naar het dorp Sibiel, aan de voet van het Cindrel-gebergte, waar het Museum van Iconen op Glas is gevestigd, met de grootste expositie in zijn soort in Transsylvanië.

U overnacht in een plaatselijke accommodatie, met een traditioneel diner bereid door uw gastheren.

’s Ochtends heeft u een transfer naar Bran voor een bezoek aan het kasteel van Bran – één van de best beoordeelde kastelen ter wereld tegenwoordig, vanwege zijn Dracula-gerelateerde reputatie. Na het bezoek, verder naar Brasov, een andere belangrijke stad in Transsylvanië.

U overnacht in een hotel, gelegen in een middeleeuws gebouw, in het centrum van de stad.

Tijd om Brasov te ontdekken. Brasov, ook bekend als Kronstadt vanwege de aanwezigheid van Duitse kolonisten al in de 12e eeuw, wordt omringd door de toppen van de zuidelijke Karpaten en is rijk aan gotische, barokke en renaissance-architectuur, evenals een schat aan historische bezienswaardigheden. Als een van de zeven ommuurde citadellen van de Saksische middeleeuwen en zijn ligging op het kruispunt van de handelsroutes die het Ottomaanse Rijk met West-Europa verbonden, is Brasov door de eeuwen heen een populaire bestemming geweest. Er is ook de mogelijkheid om korte wandelingen te maken in de buitenwijken van Brasov.

In de namiddag optioneel programma voor observatie van wilde beren – in een speciale observatiepost in het bos, in het gezelschap van vertegenwoordigers van de Nationale Dienst voor Bosbeheer (ongeveer 3-4 uur programma en ongeveer 20 minuten lopen). 

Na het ontbijt gaat u naar de prachtige versterkte kerk van Prejmer, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van hieruit gaat u verder naar het dorp Viscri (Deutschweisskirch). Dit is een Saksisch dorp, dat ook is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, één van de dorpen in Roemenië waar de Prijs van Wales een traditioneel Roemeens huis bezit. U luncht en checkt dan in een in Saksisch boerenhuis, een zorgvuldig gerestaureerd authentiek Saksisch huis. Tijd om het dorp en de omgeving te ontdekken en de versterkte witte kerk te bezoeken. Als u wilt, kunt u optioneel een ritje maken in een paardenkar om de omgeving te verkennen en dit traditionele vervoermiddel te ervaren.
In de namiddag keert u terug naar het dorp voor een ontspannen avond en voor een traditioneel diner bereid door de lokale bevolking.

Sighisoara - UNESCO Roemenië - rondreis - Christoffel Travel

U verlaat Viscri en gaat naar Sighisoara, waar u een prachtige citadel vindt, die is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en die sinds de nederzetting door de Duitse kolonisten ononderbroken werd bewoond. Tijd voor een rondleiding door de citadel, inclusief de klokkentoren, verschillende bastions en ook het geboortehuis van Vlad Tepes (later bekend als Dracula).

Verder naar Praid, waar u een bezoek brengt aan de hier gelegen zoutmijn, een ondergrondse wereld die tot 120 meter diep gaat, waar u meer te weten komt over zoutwinning in Roemenië en hoe de mijn vandaag de dag wordt gebruikt als een behandelingsfaciliteit, vanwege de kwaliteit van de lucht en de therapeutische eigenschappen. De zoutmijn omvat: behandelingsbasis, kerk, speelplaats, een wijngalerij. 

U overnacht in Praid.

Vakantie Roemenie - Christoffel Travel

Na het ontbijt steekt u de Karpaten over, rijdt in noordoostelijke richting en via de spectaculaire Bicaz kloven, Moldavië historische regio van Roemenië in. Onderweg kunt u stoppen bij de kloosterdorpen Agapia en Varatec – ontdek de kloosters en de traditionele architectuur hier. In de namiddag komt u aan in het dorp Tarpesti bij het huis van de boerenkunstenaar Nicolae Popa, een autodidact archeoloog, etnograaf en verzamelaar. Mr. Popa stierf in de herfst van 2010 in zijn 92e levensjaar zijn 92e levensjaar, maar zijn familie zet zijn nalatenschap voort.

U overnacht en dineert in Tarpesti.

Sucevita - rondreis Roemenië - vakantie - Christoffel Travel

Vandaag gaat u verder naar een andere historische regio van Roemenië, Bucovina (het land van de beuken), een oase van Roemeense spiritualiteit, met de beroemde buiten beschilderde kloosters (Voronet, Moldovita, Sucevita, Arbore en Humor), die zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. 

U overnacht in Sucevita dorp in een traditioneel huis. In de avond wordt een traditioneel diner bereid door uw gastheren.

In de ochtend heeft u een transfer naar het Moldovita klooster, waar u dit prachtige meesterwerk van de Moldavische gotiek, versierd met buiten levendig beschilderde fresco’s, die dateren uit het begin van de 16e eeuw, bezoekt. Daarna bezoekt u een schilderwerkplaats, waar u de speciale techniek wordt gedemonstreerd die nodig is voor deze uiterst delicate bewerking, en waar u ook een tentoonstelling ziet van deze plaatselijke schatten. Later bezoekt u het klooster Voronet met zijn buitenfresco’s uit de 15e eeuw, ook wel de Sixtijnse Kapel van het Oosten genoemd. Op de terugweg naar uw accommodatie in Sucevita kunt u een stop maken in het dorp Marginea om de werkplaats voor zwart aardewerk te zien, typisch voor deze streek, en daarna bezoekt u het Sucevita klooster – het grootste van de beschilderde kloosters.
Optioneel kunt u het bezoek aan Voronet vervangen door een ca. 4 uur durende wandeling naar de graslanden en bossen in het Moldovita gebied.
In de late namiddag keert u terug naar Sucevita voor een heerlijk diner en overnachting.

Vandaag heeft u een transfer naar Iasi voor uw laatste nacht in Roemenië. Tijd om Iasi te ontdekken, de hoofdstad van de regio Moldavië. Gelegen in het noordoostelijke deel van Roemenië, ontwikkelde de stad zich op het kruispunt van belangrijke handelsroutes die Polen, Hongarije, Rusland en Constantinopel met elkaar verbonden. Het is vandaag de dag nog steeds de belangrijkste stad van deze regio, vanuit economisch, politiek en cultureel oogpunt, en één van de oudste steden van Roemenië. De eerste Roemeense universiteit werd hier in 1860 opgericht. U levert uw huurauto in bij het hotel in Iasi. 

U overnacht in een  centraal gelegen hotel in Iasi.

Rond 14.00 uur vertrekt u per minibus vanuit Iasi, Roemenië, richting Chisinau, waarbij de grens met de Republiek Moldavië wordt overgestoken. Aankomst in Chisinau rond 17.00 uur en check-in in een centraal gelegen hotel.

Optioneel kunt u kiezen voor een stadswandeling van 1,5 uur met gids door Chisinau, de hoofdstad van de Republiek Moldavië, met o.a: De Geboortekathedraal, de Triomfboog, het Park van Steven de Grote met monumenten, het Regeringsgebouw, het Parlement en andere administratieve gebouwen van het stadscentrum. (voor de self-guided optie). Transfer van het station naar het hotel en de rondleiding door Chisinau zijn inbegrepen voor de begeleide versie.

’s Ochtends haalt u de huurauto op en gaat u verder met een bezoek aan de wereldberoemde Moldavische kelders van Cricova, een echte ondergrondse wijnstad met brede straten, pakhuizen en degustatiekamers. De totale lengte van de galerijen bedraagt 120 km. De constante jaartemperatuur van + 12ºC en een luchtvochtigheid van 82-95% zijn perfecte omstandigheden om er kwaliteitswijnen te laten rijpen.

Ga verder naar Orhei, waar u het Openluchtmuseum van Orheiul Vechi (Oud Orhei) ontdekt, dat één van de meest fantastische bezienswaardigheden van Moldavië is. Hier ziet u een orthodox grotklooster genaamd “St. Maria Dormata”, dat in de loop der eeuwen door de monniken in de kliffen is uitgebouwd en in een functionele staat staat.

Vandaag ontdekt u Tiraspol (de hoofdstad van Transnistrië) – waar de oude USSR nog springlevend is en het goed doet. Transnistrië is een afgescheiden gebied binnen de internationaal erkende grenzen van Moldavië, maar heeft nog steeds het uiterlijk van een communistische staat en het wordt “de laatst overgebleven stalinistische dictatuur in Europa” genoemd. Eerste halte is het Benderfort, een indrukwekkend fort gebouwd door de Turken in de 16de eeuw en de plaats waar in 1713 Karel XII van Zweden zijn toevlucht had gezocht na zijn nederlaag in de Slag bij Poltava. Verder naar Tiraspol, de hoofdstad van Transnistrië, dat een overblijfsel lijkt te zijn van het Sovjet-verleden met het Lenin Monument in het centrum van de stad en een interessante architectuur. Laatste halte van de dag is het Noul Neamt klooster, een orthodox monnikenklooster, gelegen aan de Dnjester rivier aan de rand van het dorp Chitcani, slechts 10 km ten zuiden van de stad Bender. U keert terug naar Chisinau in de avond.

Boekarest - rondreis Roemenië - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Roemenië terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven.

Accommodaties

1. Praid

Dit hotel is gebouwd volgens een oude Szekler-stijl, die de traditie zowel in architectuur als decoraties bewaart. Het ligt aan een rustige straat, omringd door een bos en de Târnava Mică-stroom.

Het rustieke en traditionele karakter combineert op een harmonieuze manier het verleden en het heden, en onderscheidt zich vooral door de gastronomie die specifiek is voor de regio. 

Dit hotel ligt in het meest levendige en bevolkte gebied van Boekarest, aan de beroemde Victoriei Avenue, op slechts een steenworp afstand van de belangrijkste toeristische attracties zoals het Nationaal Historisch Museum, het Nationaal Kunstmuseum, het Roemeense Atheneum, het Nationaal Theater, het voetgangersgebied Cismigiu Park van het oude centrum.

Het heeft een unieke identiteit van de hotels in Boekarest. Het hotel is gebouwd in 1901 en is een levende legende. Het hotel staat synoniem voor geschiedenis, comfort en onberispelijke service.

Het hotel van grootvader Eugenia, dat in 1976 voor het eerst zijn deuren opende voor toeristen. Hier vindt u traditionele gerechten, schone en goed verzorgde kamers, en gastvrije gastheren.

In het hart van de oude stad Brasov vindt u dit hotel, in het voetgangersgebied van het Raadsplein, met uitzicht op de beroemde Zwarte Kerk en de berg Tâmpa.

De accommodatie is gevestigd in een historisch gebouw uit 1477 en is ingericht met antieke kunst en lokaal meubilair. De gerenoveerde kamers beschikken alle over moderne voorzieningen en een interieur met historische details.

Leun achterover in de tuin en geniet van de stilte. Afgelegen aan een kronkelig zijweggetje, is dit de perfecte plek om te verblijven tijdens deze reis. De ruime slaapkamer zorgt voor privacy; neem een boek mee en geniet van alle rust buiten in de tuin.

Het hotel is gevestigd in het Popamuseum met keramiek uit Cucuteni en andere etnografische voorwerpen, en biedt individueel ingerichte kamers met een bureau. Breng gratis een bezoek aan het museum en ontspan in de weelderige tuin met een zomerterras. 

Een authentieke Bucovina boerderij, gerestaureerd met zorg en respect voor het landelijke erfgoed van de Karpaten. Een bekend adres voor fijnproevers, biedt gezonde, traditionele en inventieve gerechten, met behulp van producten die door hen geteeld zijn. 

In een stad vol geschiedenis is dit hotel de plek waar alle straten van het oude Iași samenkomen: Ștefan cel Mare Boulevard, bewaakt door het Paleis van Cultuur en de Metropolitaanse Kerk van Moldavië en Bucovina, Cuza Voda Straat, bewaakt aan beide zijden door het Vasile Alecsandri Nationaal Theater en door de Moldavische Philharmonie en last but not least Lăpușneanu Straat.

Het is een spectaculair en elegant 19e-eeuws meesterwerk met een bevoorrechte ligging in het centrum van de stad. 

Een luxueus viersterrenhotel in het hart van de stad, op twee minuten lopen van het belangrijkste stadspark en de hoofdstraat van Chisinau.

Het attente personeel en het hi-tech interieur van het hotel zorgen ervoor dat u de moderne aanpak in combinatie met de vriendelijke tradities echt kunt voelen.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1859,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • 6 diners (dagen 2, 5, 6, 7, 8 & 9)
 • 1 lunch (dag 5)
 • Huurauto type Dacia Logan of vergelijkbaar voor de dagen 2 t/m 10, in Roemenië, en type Chevrolet Cruze of gelijkwaardig voor de dagen 12 & 13, in de Republiek Moldavië
 • De transfer per minibus van Iasi, Roemenië, naar Chisinau, Republiek Moldavië, op dag 11
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Roemenië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Roemenië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Roemenië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Roemenië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Boekarest

2 Boekarest – Sibiu – Sibiel

3 Sibiel – Bran – Brasov

4 Brasov

5 Brasov – Prejmer – Viscri

6 Viscri – Sighisoara – Praid

7 Praid – Tarpesti

8 Tarpesti – Sucevita

9 Sucevita – Voronet – Sucevita

10 Sucevita – Iasi

11 Iasi – Chisinau

12 Chisinau – Cricova Winery – Old Orhei – Chisinau

13 Chisinau – Transnistrië – Chisinau

14 Vertrek vanuit Boekarest

Rondreis Roemenië & Moldavië

 De hoofdstad van Moldavië is niet alleen trots op zijn uitgestrekte groene ruimten, waaronder meer dan 23 meren en talrijke grote parken, maar Chisinau is ook gevuld met interessante musea, kerken, openluchtmarkten, historische monumenten, theaters en nog veel meer. Als u door de straten van Chisinau wandelt, zult u een verscheidenheid aan architectuur aantreffen, waaronder gebouwen uit de 19e eeuw, grootse Sovjetarchitectuur opgetrokken uit witte kalksteen en modern stadsontwerp.