Noorderlicht en ijsgrotten in Zuid IJsland

Duur

4 dagen

Vanaf

779,-

4/5
4 van 5

Ontdek de schilderachtige hoogtepunten van Zuid-IJsland en ga op zoek naar het ongrijpbare noorderlicht tijdens deze 4-daagse reis. Het noorderlicht is één van de meest spectaculaire fenomenen op aarde en IJsland biedt perfecte landschappen om van het winterse nachtlandschap te genieten. Deze 4-daagse reist biedt een ongelooflijke kans om de jacht op het noorderlicht te combineren met de hoogtepunten van Zuid IJsland. Rijd over Route 1, langs de gigantische Skógafoss waterval, de beruchte Eyjafjallajökull vulkaan en verder naar Skaftafell National Park en ontdek de natuurlijke wonderen van de Gouden Cirkel.

''De spectaculairste IJslandse landschappen vindt u in het zuiden. Verken vulkanen, gletsjers en warmwaterbronnen, evenals de oude stad en haven in Reykjavik, voordat u de heuvels intrekt om het noorderlicht te spotten''

Reisprogramma

Bij aankomst op de luchthaven van Keflavik wordt u opgewacht door uw chauffeur, die u naar uw accommodatie in Reykjavík brengt.

In de middag heeft u een stadswandeling door de hoofdstad. De wandeling begint op het hoogste punt van Reykjavík, bij de iconische Hallgrímskirkja, en gaat vanaf daar alleen maar bergafwaarts. U komt langs de bekendste bezienswaardigheden van Reykjavík, bijvoorbeeld het concertgebouw Harpa en Skólavörðustígur. U ziet ook een aantal van Reykjavík’s beste verborgen street art, terwijl we u kennis laten maken met de lokale gewoonten. U krijgt de geschiedenis van IJsland in een notendop, evenals aanbevelingen voor restaurants, bars en musea.

Om 21:00 uur bent u klaar voor uw avondavontuur: de noorderlicht tour! U rijdt het platteland in om aan de stadslichten te ontsnappen. De gidsen zullen de bestemming van de tour bepalen op de dag van de reis, rekening houdend met de voorspelling van het noorderlicht en de bewolking om de kansen op het spotten van het magische noorderlicht te maximaliseren. Afhankelijk van de beste optie kan de bestemming Þingvellir nationaal park bij het meer Þingvallavatn, Reykjanes schiereiland met zijn lavavelden of Borgarfjörður gebied zijn.

Wij raden u aan warme kleding en stevige schoenen mee te nemen. Een camera op statief is ook een goed idee voor deze excursie.

Accommodaties

Het hotel ligt in het hart van de stad. Het is gelegen aan een van de oudste straten van Reykjavik, Adalstraeti, in een onlangs gerenoveerd gebouw, waarvan het oudste deel werd gebouwd in 1764. Het hotel is gebouwd boven de ruïnes van een wooncomplex uit het Vikingtijdperk. Het eigen expositiecentrum doet deze historische vondst nu eer aan. Het toont ook de oudste menselijke resten uit IJsland, die dateren uit 870 na Christus. Winkels, restaurants, cafés en clubs liggen op loopafstand, net als musea en andere culturele centra. Het bekroonde restaurant biedt traditionele IJslandse gerechten en een uitgebreide wijnkaart.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 779,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Transfers van/naar de luchthaven van Keflavík
 • Avondrondleiding noorderlicht vanuit Reykjavik
 • De Golden Circle en Secret Lagoon dagtocht
 • Avontuurlijke dagtocht zuidkust
 • Engelssprekende gediplomeerde gids
 • Entreegelden voor de parken
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in IJsland met Christoffel Travel

De gepubliceerde IJsland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle IJsland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in IJsland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Reykjavik

2 De Golden Circle dagtocht

3 De Zuidkust dagtocht 

4 Vertrek vanuit Reykjavik

Noorderlicht en ijsgrotten in Zuid IJsland

De Gouden Cirkel is een van de toeristische topattracties van IJsland. Met drie afzonderlijke attracties, Þingvellir, Geysir en Gullfoss, combineert dit veel bezochte gebied spectaculaire landschappen, IJslandse geschiedenis en een kans om geothermische actie van dichtbij te zien. Een bezoek aan de Golden Circle in de winter helpt niet alleen de drukte te vermijden, maar de sneeuwbedekking geeft ook een extra laag schoonheid aan de toch al prachtige landschappen.