Noorderlicht en ijsgrotten in Zuid IJsland

Duur

4 dagen

Vanaf

979,-

4.6/5
4.6 van 5

Ontdek de schilderachtige hoogtepunten van Zuid-IJsland en ga op zoek naar het ongrijpbare Noorderlicht tijdens deze 4-daagse reis. Het Noorderlicht is één van de meest spectaculaire fenomenen op aarde en IJsland biedt perfecte landschappen om van het winterse nachtlandschap te genieten. Deze 4-daagse reist biedt een ongelooflijke kans om de jacht op het Noorderlicht te combineren met de hoogtepunten van Zuid IJsland. Rijd over Route 1, langs de gigantische Skógafoss waterval, de beruchte Eyjafjallajökull vulkaan en verder naar Skaftafell National Park en ontdek de natuurlijke wonderen van de Gouden Cirkel.

''De spectaculairste IJslandse landschappen vindt u in het zuiden. Verken vulkanen, gletsjers en warmwaterbronnen, evenals de oude stad en haven in Reykjavik, voordat u de heuvels intrekt om het Noorderlicht te spotten!''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Reykjavik

Bij aankomst op de luchthaven van Keflavik wordt u opgewacht door uw chauffeur, die u naar uw accommodatie in Reykjavík brengt.

In de middag heeft u een stadswandeling door de hoofdstad. De wandeling begint op het hoogste punt van Reykjavík, bij de iconische Hallgrímskirkja, en gaat vanaf daar alleen maar bergafwaarts. U komt langs de bekendste bezienswaardigheden van Reykjavík, bijvoorbeeld het concertgebouw Harpa en Skólavörðustígur. U ziet ook een aantal van Reykjavík’s beste verborgen street art, terwijl we u kennis laten maken met de lokale gewoonten. U krijgt de geschiedenis van IJsland in een notendop, evenals aanbevelingen voor restaurants, bars en musea.

Om 21:00 uur bent u klaar voor uw avondavontuur: de noorderlicht tour! U rijdt het platteland in om aan de stadslichten te ontsnappen. De gidsen zullen de bestemming van de tour bepalen op de dag van de reis, rekening houdend met de voorspelling van het noorderlicht en de bewolking om de kansen op het spotten van het magische noorderlicht te maximaliseren. Afhankelijk van de beste optie kan de bestemming Þingvellir nationaal park bij het meer Þingvallavatn, Reykjanes schiereiland met zijn lavavelden of Borgarfjörður gebied zijn.

Wij raden u aan warme kleding en stevige schoenen mee te nemen. Een camera op statief is ook een goed idee voor deze excursie.

Gullfoss waterval - IJsland - zonsondergang - Christoffel Travel

De Golden Circle is een dagtocht vanuit Reykjavik, die u niet mag missen. Het biedt u de mogelijkheid om enkele hoogtepunten van zuidwest IJsland te ontdekken. Het geeft u ook een algemeen inzicht in de IJslandse geschiedenis, geologie, de mensen en het rijke culturele erfgoed.

Na de pick-up, begint uw de tour met een rit naar het eerste nationale park van IJsland, het Thingvellir National Park. Dit is de geboorteplaats van een natie en ook van de eerste IJslandse democratie, toen de Vikingleiders in 930 na Christus besloten hun eerste parlement (Althingi) of algemene vergadering op te richten. In het gebied vonden vele gebeurtenissen plaats, waaronder de invoering van het christendom in het jaar 1000 na Christus en de onafhankelijkheidsverklaring van de Deense koningen op 17 juni 1944.

Naast zijn historisch en cultureel belang, vertoont het park een unieke geologie en natuurlijke landschappen. U kunt er meer te weten komen over de tektonische activiteit of de zogenaamde continentale drift, de grens tussen de Noord-Amerikaanse en de Euraziatische plaattektoniek. Thingvellir is één van de enige plaatsen op aarde waar de gevolgen van het uit elkaar drijven van deze twee grote tektonische platen kunnen worden waargenomen.

Thingvellir National Park staat bekend om zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en diende als één van de belangrijkste filmlocaties van Game of Thrones in IJsland. Daar kunt u de locatie ervaren op dezelfde manier, die de cast van de White Walkers en het spoor van de Wildlings ten noorden van de Muur tegenkwam of zag.

Na een korte wandeling door het gebied, gaat u verder naar het Geysir geothermisch gebied. Daar heeft u genoeg tijd om Strokkur te ontdekken, één van de meest actieve geisers ter wereld. Om de 5 tot 8 minuten spuit hij heet water en stoom op een hoogte van 20-25 meter.

Na een lunchpauze in de omgeving, gaat u naar Gullfoss, de Gouden Waterval, de op één na krachtigste waterval van Europa. Hij is gelegen aan de Hvita, Witte Rivier, één van IJslands belangrijkste gletsjerrivieren.

In de avond heeft u een gratis rondleiding door het noorderlicht als er de avond ervoor geen licht is gezien.

De zuidkust van IJsland heeft zo veel te bieden en te zien. Dit deel van het land is zeer rijk aan prachtige en diverse landschappen, variërend van uitgestrekte landbouwgronden, actieve vulkanen, talrijke ijskappen, gletsjeruitmondingen en gletsjerrivieren, verbazingwekkende watervallen, brede zwarte zandvlaktes en stranden van zwarte en fascinerende basaltrotsformaties. Het gebied staat ook bekend om zijn overvloedige vogelleven.

Na de pick-up, begint u te rijden langs Highway #1. Onderweg stopt u om enkele van de belangrijkste hoogtepunten van de zuidkust te bezoeken. Seljalandsfoss en Skogafoss zijn verbazend mooie watervallen, die hun water rechtstreeks ontvangen van de Eyjafjallajokull gletsjer die bovenop de gelijknamige vulkaan ligt die in 2010 uitbarstte en het luchtverkeer in Europa op dat moment hinderde. Skógafoss is een reus van een waterval, 25 meter breed en ook 60 meter naar beneden vallend. U kunt de kracht van de waterval van dichtbij voelen en ook een (lange) winderige trap beklimmen naar een prachtig uitzichtpunt.

Het zwarte zandstrand van Reynisfjara, waar u verbazingwekkende basaltformaties (zuilvormig basalt) en het zwarte vulkanische zand kunt ontdekken. Tijdens het zomerseizoen (van mei tot eind augustus) kunnen papegaaiduikers worden gezien op de top van de kliffen in het gebied. Dat is één van hun belangrijkste broedplaatsen in IJsland.

U bezoekt ook het dorp Vik, waar u genoeg tijd heeft voor een lunchpauze. Daar kunt u ook de plaatselijke wolfabriek bezoeken, voordat u aan uw rit terug naar Reykjavik begint.

Bij Solheimajokull en de uitmonding (snuit) van Myrdalsjokull, de vierde grootste gletsjer van IJsland, maakt u een korte wandeling om dichter bij de gletsjer te komen. Dit is één van de beste voorbeelden van hoe snel gletsjers smelten als gevolg van de opwarming van de aarde (klimaatverandering).

Vertrek - Christoffel Travel

Helaas zit deze fantastische reis er alweer op en na het uitchecken in het hotel is alweer tijd om naar de luchthaven van Keflavik te reizen. Geniet nog van uw laatste ochtend in Reykjavik. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van IJsland terug naar huis.

Accommodaties

1. Reykjavik

Het hotel ligt in het hart van de stad. Het is gelegen aan een van de oudste straten van Reykjavik, Adalstraeti, in een onlangs gerenoveerd gebouw, waarvan het oudste deel werd gebouwd in 1764. Het hotel is gebouwd boven de ruïnes van een wooncomplex uit het Vikingtijdperk. Het eigen expositiecentrum doet deze historische vondst nu eer aan. Het toont ook de oudste menselijke resten uit IJsland, die dateren uit 870 na Christus. Winkels, restaurants, cafés en clubs liggen op loopafstand, net als musea en andere culturele centra. Het bekroonde restaurant biedt traditionele IJslandse gerechten en een uitgebreide wijnkaart.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 979,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Transfers van/naar de luchthaven van Keflavík
 • Avondrondleiding noorderlicht vanuit Reykjavik
 • De Golden Circle en Secret Lagoon dagtocht
 • Avontuurlijke dagtocht zuidkust
 • Engelssprekende gediplomeerde gids
 • Entreegelden voor de parken
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

Vakantie in IJsland met Christoffel Travel

De gepubliceerde IJsland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle IJsland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in IJsland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Reykjavik

2 De Golden Circle dagtocht

3 De Zuidkust dagtocht 

4 Vertrek vanuit Reykjavik

Noorderlicht en ijsgrotten in Zuid IJsland

De Gouden Cirkel is een van de toeristische topattracties van IJsland. Met drie afzonderlijke attracties, Þingvellir, Geysir en Gullfoss, combineert dit veel bezochte gebied spectaculaire landschappen, IJslandse geschiedenis en een kans om geothermische actie van dichtbij te zien. Een bezoek aan de Golden Circle in de winter helpt niet alleen de drukte te vermijden, maar de sneeuwbedekking geeft ook een extra laag schoonheid aan de toch al prachtige landschappen.