Gouden Driehoek van Finland

Duur

6 dagen

Vanaf

969,-

4.8/5
4.8 van 5

Ervaar de Finse steden Helsinki, Tampere en Turku op deze driehoeksreis, die door lokale treinen wordt verbonden. Al deze Finse steden spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van Finland en vandaag de dag zijn het levendige en groeiende steden die in de verschillende seizoenen van het jaar veel te bieden hebben.

Verken de meest interessante bezienswaardigheden van de Finse hoofdstad Helsinki en dineer in de historische zeevesting Suomenlinna (mis de laatste boot terug niet!). Ontdek de voormalige hoofdstad van Finland, Turku, tijdens een wandeling over 7 bruggen. Leer meer over de industriële geschiedenis van Tampere en maak een rondvaart over het meer om te genieten van de schoonheid van de Finse merenlandschappen. 

''Ontdek de Gouden Driehoek van Finland, gevormd door de steden Helsinki, Tampere en Turku!''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Helsinki – Turku

Turku - Finland - Christoffel Travel

Vandaag start uw reis naar Finland! Bij aankomst in Helsinki neemt u de trein richting Turku. Turku is één van de mooiste steden van Finland.

Turku is de oudste stad van Finland. Na de grote brand van 1827 werd het centrum, volgens velen mooier dan ooit, weer opgebouwd. De kathedraal uit 1229 is de belangrijkste middeleeuwse kerk in Finland. In het centrum van Turku ligt Hansa, het grootste winkelcentrum van Scandinavië. Interessant is het openluchtmuseum Luostarinmäki, waar men in een dertigtal werkplaatsen een idee krijgt hoe in de 19e eeuw de kost verdiend werd. U vindt er onder andere een vioolbouwer, boekdrukker, klokkenmaker, steendrukker en zadelmaker. Er is ook een ouderwets snoepwinkeltje en een sigarenmaker. Hier vlakbij vindt u het Maritiem Museum van Turku.

Naantali - Finland - Christoffel Travel

Na het ontbijt vertrekt u naar Naantali op een oud stoomschip. Ukkopekka is een authentiek stoomschip, wat de vlotte, droomachtige reis perfect nostalgisch maakt. Het vaart rechtstreeks van het centrum van Turku naar de oude stad Naantali, wat op zich al een prachtig gezicht is. Als u in de veerhaven van de Aura-archipel aan boord gaat van het stoomschip Ukkopekka, bent u in minder dan twee uur in Naantali! Er is ook de mogelijkheid om een heerlijke lunch aan boord te nuttigen! Na aankomst heeft u twee uur te besteden in Naantali. Aan het einde van de middag vertrekt u terug naar Turku.

Tampere - Finland - Christoffel Travel

Na het ontbijt heeft u vrije tijd om de stad verder te verkennen. In de middag vertrekt u per trein richting Tampere. 

Tampere is een drukke, maar zeer groene en sociaal-culturele stad met een industrieel verleden. De stad kent brede boulevards, monumentale bruggen, parken met beelden en fonteinen en de multifunctionele Tampere Hall met zijn eigen filharmonisch orkest en operagezelschap. In de zomer vinden er in de parken regelmatig concerten en voorstellingen plaats en in augustus is er het jaarlijkse theaterfestival.

Helsinki - Finland - Christoffel Travel

Na het ontbijt heeft u vrije tijd om de stad te verkennen. Later in de middag gaat u met de trein naar Helsinki. Helsinki is een jonge en bruisende stad vol musea, hippe boetieks en sfeervolle cafés en restaurants. De stad is gebouwd op eilanden, door bruggen met elkaar verbonden: er zijn dus talloze parken en terrassen met uitzicht op het water.

Helsinki kathedraal - Finland - Christoffel Travel

Helsinki is een opvallend schone stad die ruim gebouwd is. Uw eerste kennismaking met de stad begint bij het levendige Kauppatori marktplein aan het havenfront. Andere bezienswaardigheden zijn het Raadhuis, het Paleis, de Uspenski kathedraal en de Tuomiokirkko dom. U kunt vandaag een boottocht maken naar het Suomenlinna-eiland, met de gelijknamige burcht. Een bijzondere trekpleister in de stad is de in rotsen uitgehouwen Temppeliaukio-kerk. Het centrum van Helsinki is rijk aan musea met uiteenlopende collecties. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de winkelstraat Esplanadi. ‘s Avonds hoeft u zich niet te vervelen want na een heerlijk diner in één van de vele restaurants zijn er nog vele uitgaansmogelijkheden. Of u ontspant, naar echt Fins gebruik, in de sauna!

Vertrek - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in Helsinki. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Finland terug naar huis. Helaas is deze avontuurlijke roadtrip ten einde, maar de mooie herinneringen zijn voor het leven.

Accommodaties

1. Turku

Turku hotel - Finland - Christoffel Travel

Het iconische hotel heeft een toplocatie, midden in het centrum van Turku bij het marktplein. Dit elegant gerenoveerde hotel biedt onvergetelijke hotelervaringen in een moderne omgeving. Sommige kamers kijken uit op het marktplein, terwijl andere aan de rustige binnenplaats grenzen. Geniet van de sauna of de rooftopbar van het hotel. 

Tampere hotel - Finland - Christoffel TravelEen gezellig, sfeervol boetiekhotel in het hart van Tampere. Het hotel is een stijlvolle verbouwing van een voormalige graanschuur, en elk van de kamers is uniek. Design en handwerk zijn overal in het hotel sterk aanwezig, van de befaamde Kola stoelen tot de mooie, handgebreide dekens.

Helsinki hotel - Finland - Christoffel TravelEen bruisend, bekroond stadshotel met een Fins tintje in het hart van Helsinki. Intrigerend interieur, een gezellig restaurant en bar, en vele evenementen staan garant voor een geweldig verblijf. Het uitgebreide restaurantaanbod is populair bij zowel hotelgasten als de lokale bevolking. In het bekroonde restaurant kunt u Finse smaken proeven met een moderne twist. Daarnaast behoort de bar tot één van de betere cocktailbars van Helsinki! 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 969,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Treinticket Helsinki Airport-Turku in economy class
 • Retourticket veerboot van Naantali naar Turku
 • Treinticket Turku-Tampere in economy class
 • Treinticket Tampere-Helsinki in economy class
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Transfer naar luchthaven
 • Transfers van/naar treinstations & hotels
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Helsinki – Turku

2 Turku – Naantali

3 Turku – Tampere

4Tampere – Helsinki

5 Helsinki

6 Vertrek vanuit Helsinki

Gouden Driehoek van Finland

In de zomermaanden vaart het stoomschip Ukkopekka van Turku naar het eiland Loistokari. Dit kleine eiland met een oud vuurtorenhuisje is erg populair. Als u de foto ziet snapt u wel waarom, wat een prachtig eiland!