Gouden Driehoek van Finland

Duur

6 dagen

Vanaf

969,-

4.6/5
4.6 van 5

Ervaar de Finse steden Helsinki, Tampere en Turku op deze driehoeksreis, die door lokale treinen wordt verbonden. Al deze Finse steden spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van Finland en vandaag de dag zijn het levendige en groeiende steden die in de verschillende seizoenen van het jaar veel te bieden hebben.

Verken de meest interessante bezienswaardigheden van de Finse hoofdstad Helsinki en dineer in de historische zeevesting Suomenlinna (mis de laatste boot terug niet!). Ontdek de voormalige hoofdstad van Finland, Turku, tijdens een wandeling over 7 bruggen. Leer meer over de industriële geschiedenis van Tampere en maak een rondvaart over het meer om te genieten van de schoonheid van de Finse merenlandschappen. 

''Ontdek de Gouden Driehoek van Finland, gevormd door de steden Helsinki, Tampere en Turku!''

Reisprogramma

Turku - Finland - Christoffel TravelVandaag start uw reis naar Finland! Bij aankomst in Helsinki neemt u de trein richting Turku. Turku is één van de mooiste steden van Finland.

Turku is de oudste stad van Finland. Na de grote brand van 1827 werd het centrum, volgens velen mooier dan ooit, weer opgebouwd. De kathedraal uit 1229 is de belangrijkste middeleeuwse kerk in Finland. In het centrum van Turku ligt Hansa, het grootste winkelcentrum van Scandinavië. Interessant is het openluchtmuseum Luostarinmäki, waar men in een dertigtal werkplaatsen een idee krijgt hoe in de 19e eeuw de kost verdiend werd. U vindt er onder andere een vioolbouwer, boekdrukker, klokkenmaker, steendrukker en zadelmaker. Er is ook een ouderwets snoepwinkeltje en een sigarenmaker. Hier vlakbij vindt u het Maritiem Museum van Turku.

Accommodaties

Turku hotel - Finland - Christoffel TravelHet iconische hotel heeft een toplocatie, midden in het centrum van Turku bij het marktplein. Dit elegant gerenoveerde hotel biedt onvergetelijke hotelervaringen in een moderne omgeving. Sommige kamers kijken uit op het marktplein, terwijl andere aan de rustige binnenplaats grenzen. Geniet van de sauna of de rooftopbar van het hotel. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 969,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Treinticket Helsinki Airport-Turku in economy class
 • Retourticket veerboot van Naantali naar Turku
 • Treinticket Turku-Tampere in economy class
 • Treinticket Tampere-Helsinki in economy class
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Transfer naar luchthaven
 • Transfers van/naar treinstations & hotels
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Helsinki – Turku

2 Turku – Naantali

3 Turku – Tampere

4Tampere – Helsinki

5 Helsinki

6 Vertrek vanuit Helsinki

Gouden Driehoek van Finland

In de zomermaanden vaart het stoomschip Ukkopekka van Turku naar het eiland Loistokari. Dit kleine eiland met een oud vuurtorenhuisje is erg populair. Als u de foto ziet snapt u wel waarom, wat een prachtig eiland!