Fins Lapland & Helsinki

Duur

6 dagen

Vanaf

2179,-

4.9/5
4.9 van 5

Een reis die u onvergetelijke, exclusieve overnachtingen biedt en u meeneemt naar de mooiste winterbestemmingen in Finland. Deze mooie reis begint in de hoofdstad van Finland – Helsinki is een levendige, culturele en moderne stad, op het kruispunt van oost en west. Van Helsinki reist u noordwaarts naar Rovaniemi, de arctische stad in het hart van Lapland en de officiële thuisbasis van de Kerstman. Hier brengt u twee nachten door in het wonderbaarlijke Arctic Treehouse hotel. Vanuit Rovaniemi heeft u een transfer om de poolijsbreker te ervaren, voordat u aankomt in Kemi. Breng een laatste magische nacht door in Kemi’s sneeuwhotel!

''Als u op zoek bent naar de perfecte winterwonderland bestemming, kijk dan niet verder dan Finland!''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Helsinki

Helsinki - winter - Finland - Christoffel Travel

Vandaag begint uw reis naar Finland! U vliegt naar Helsinki, waar u ook gelijk de eerste dag zult overnacht. 

De Finse hoofdstad is een moderne cultuurstad, die gedurende 450 jaar geschiedenis heeft bestaan in de kruisstromen van Oost en West. De kleurrijke lagen van de geschiedenis zijn overal zichtbaar; een wandeling door het stadscentrum of door het prachtige zeefort Suomenlinna opent uw ogen voor een fascinerend verleden. Bezienswaardigheden zijn het historische centrum, het Senaatsplein, het Parlementsgebouw, de Finlandia Hall, het Sibelius Monument en de Temppeliaukio Kerk (Rotskerk).

Trein - Helsinki - Rovaniemi - Finland - Christoffel Travel

Na het ontbijt geniet u van de resterende uren om de Finse hoofdstad te verkennen – u heeft genoeg tijd om uw lijst met bezienswaardigheden verder af te vinken. In de avond neemt u een de nachttrein naar Rovaniemi.

Lapland - sneeuwscooters - Christoffel Travel

In de ochtend komt u met de trein aan in Rovaniemi. Rovaniemi ligt op de poolcirkel en is de thuisbasis van 62 000 mensen, 14 000 rendieren en de kerstman. Bij aankomst in Rovaniemi heeft u een transfer naar uw hotel. 

Het concept van het hotel heeft zijn wortels in de fragiele arctische natuur, de sprookjeswereld van Santa Park en de noordelijke cultuur en erfgoed. Alle gebouwen zijn gemaakt van Fins hout, een traditioneel, duurzaam en hernieuwbaar materiaal. Het groene dak helpt bij het beheersen van de stedelijke afvoer en brengt de vegetatie van het gebouw terug naar de bouwplaats. Na het inchecken kunt u beginnen met het verkennen van de poolcirkel op sneeuwscooters en genieten van het winterse landschap en het prachtige bos. Of kunt deelnemen aan de rendier safari’s en husky safari’s.

Beide avonden is het diner inbegrepen in het gezellige restaurant. Het restaurant van het hotel serveert lokaal geïnspireerde seizoensgebonden gerechten, waaronder wild zoals eland en rendier.

Santa Claus - Rovaniemi - Fins Lapland - Christoffel Travel

Na het ontbijt heeft u de hele dag om de ‘hoofdstad’ van Fins Lapland verder te verkennen. Mis vandaag de kans niet om het beroemde Santa Claus dorp te bezoeken, de Kerstman te ontmoeten en een kaartje te sturen vanuit het postkantoor van de Kerstman. Er is veel te zien en te doen in Rovaniemi, van gewoon genieten van de omgeving tot het beleven van leuke avonturen.

Polar explorer - Rovaniemi - Finland - Christoffel Travel

Na het ontbijt heeft u een transfer van Rovaniemi naar de haven van Axelsvik, gelegen in Båtskärsnäs. U gaat aan boord van de indrukwekkende ijsbreker en maakt u klaar voor uw drie uur durende cruise in de bevroren wateren van de Bothnische zee. Luister naar het geluid van brekend ijs voor de boeg als de ijsbreker zijn weg door het ijs maakt. De tocht wordt begeleid en u krijgt de kans om de machinekamers en de brug van de kapitein te bezoeken. Binnen in het schip worden warme drankjes geserveerd en kunt u opwarmen voor het absolute hoogte punt; een duik in het ijskoude water! Gehuld in een overlevingspak krijgt u de gelegenheid om tussen de ijsbrokken te zwemmen. Ook is er gelegenheid om een wandeling over het ijs te maken, een uniek fotomoment.

Na de cruise heeft u een transfer naar Kemi. Vanavond slaapt u in een sneeuwkamer in het sneeuwhotel! 

Vertrek - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in Kemi. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Finland terug naar huis. Helaas zit deze prachtige winterreis door Finland erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven!

Accommodaties

1. Rovaniemi

Rovaniemi hotel - Finland - Christoffel TravelHet hotel biedt een unieke mix van luxe comfort in het hart van de Arctische natuur, lokale Lapse tradities en modern Scandinavisch design. In tegenstelling tot de zorgvuldig ontworpen accommodatie en de nestachtige gezelligheid, biedt het panoramische uitzicht vanuit de ramen een indrukwekkend schouwspel van het bos en de Arctische hemel: het noorderlicht en de middernachtzon zijn vanuit uw bed te bewonderen. Het uitzonderlijke restaurant serveert culinaire hoogstandjes bereid in een stijlvolle omgeving met Arctische ingrediënten.

Kemi hotel - Finland - Christoffel Travel

Het unieke hotel bevindt zich sinds 1998 binnen de besneeuwde muren van het kasteel. Slapen in een prachtig verlichte en gedecoreerde kamer, die volledig uit sneeuw en ijs is opgetrokken, geeft u zeker één van de meest unieke Arctische ervaringen. De temperatuur ligt altijd rond de -5 graden Celsius, maar het comfortabele bed, een bontmantel en een slaapzak ontworpen voor Arctische omstandigheden zorgt voor een goede nachtrust in de frisse winterlucht.

Helsinki hotel - Finland - Christoffel Travel

Het elegante hotel kijkt uit over de haven van Helsinki en ligt net om de hoek van de winkelstraten van de Esplanadi. Het hotel biedt kamers met luxe bedden en badkamers in spastijl.

In de stijlvolle foyer kunt u ontspannen bij de open haard en ontspannen door de dagbladen bladeren. De bar serveert ’s avonds zowel warme dranken als verfrissende drankjes.

Het ontbijt  wordt geserveerd in het Sundmans-gebouw, het op één na oudste natuurstenen gebouw in Helsinki. De ramen van de eetruimtes van het restaurant bieden uitzicht over het marktplein en de haven van Helsinki.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2179,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Nachttrein van Helsinki naar Rovaniemi inclusief ontbijt
 • 2x diner in Rovaniemi 
 • Polar Cruise van 3 uur met de ijsbreker inclusief lunch
 • Alle genoemde transfers
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Transfer naar treinstation Helsinki & luchthaven Kemi
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en excursies
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Helsinki

2 Helsinki – Rovaniemi

3 +4 Rovaniemi

5 Rovaniemi – Kemi 

6 Vertrek vanuit Kemi 

Fins Lapland & Helsinki

Geniet van een unieke ijsbrekercruise in Lapland! De tocht vertrekt vanuit Rovaniemi en neemt u mee over de Bothnische zee die in de winter volledig bevroren is. Halverwege kunt u van boord gaan en over het ijs lopen. Het is moeilijk te denken dat u op zee staat. U wordt ook uitgerust met overlevingspakken zodat u kunt drijven op het ijskoude water, een geweldige ervaring!