Beleef Montenegro op grote hoogte

Duur

8 dagen

Vanaf

2179,-

4.4/5
4.4 van 5

De gevarieerde flora en fauna van het nationaal park Biogradska Gora is een andere verbazingwekkende schat van de natuur. Biogradska Gora is één van de oudste beschermde gebieden in de wereld. Slechts 6 jaar nadat Yellowstone werd uitgeroepen tot het eerste nationale park in Amerika, stelde prins Nikola in 1878 Biogradska Gora onder staatsbescherming. Vanwege de immense natuurlijke rijkdom en het behoud ervan werd het nationaal park Biogradska Gora uitgeroepen tot UNESCO-natuurerfgoed.

Het indrukwekkendste deel van het Nationaal Park is het oeroude regenwoudreservaat, één van de laatste in Europa. Het ligt in de vallei van Biograd en de rivier Jezerstica, rond het Biogradmeer waar de schoonheid van de oerbossen weerspiegelt in het water. Veel van de bomen in het bos zijn meer dan een half millennium oud, sommige zijn wel 60 meter hoog. Dit is het gebied van prachtige schoonheid en sierlijke ervaring.

Het Nationaal Park Durmitor is het grootste Nationaal Park in Montenegro en het staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het park wordt gekenmerkt door gediversifieerde ecosystemen en talrijke endemische soorten, evenals de hoogste toppen van het Dinargebergte, de Tara River Canyon, die werd uitgeroepen tot wereld ecologisch reservaat, 18 gletsjermeren bekend als “de bergogen” waarvan het Zwarte Meer het bekendste is en een soort symbool van het park en zijn schoonheid vertegenwoordigt. Hier hebben het water en het ijs de kalksteen, die typisch is voor de plaats, geërodeerd en zo een zeldzaam mooi landschap geschapen – een reden genoeg om het niet te missen het te ervaren.

Het parkgebied omvat het Durmitor massief en de smalle Tara Canyon, die 1.300 meter diep is – de tweede na de Grand Canyon Colorado. De Tara rivier, ook bekend als de “druppel van Europa”, wordt beschouwd als één van de mooiste rivieren van het hele continent.

''Montenegro is uniek in vele opzichten. Nergens anders vindt

u zoveel natuurlijke schoonheid, heldere meren, snelle rivieren en prachtige omgeving in zo’n compacte omgeving als in Montenegro.''

Reisprogramma

Kolasin - Montenegro - Christoffel TravelNa aankomst op de luchthaven van Podgorica/Tivat/Dubrovnik heeft u een transfer naar Kolasin. De weg naar Kolasin leidt u door de indrukwekkende canyon van de rivier de Moraca, de Platije Canyon, waar u een pauze inlast om het orthodoxe klooster Moraca uit de 13e eeuw te bezoeken, één van de meest monumentale middeleeuwse gedenktekens in Montenegro. Kolasin is een kleine badplaats gelegen op 954 meter boven de zeespiegel. Het is omgeven door drie bergketens – Sinjajevina, Komovi en Bjelasica. Zoals de meeste skisteden ziet het er veel mooier uit onder een deken van sneeuw, maar zelfs in de zomer is het een handige uitvalsbasis voor het verkennen van Biogradska Gora Nationaal Park en andere delen van het Bjelasica gebergte.

Accommodaties

Kolašin - Montenegro - Christoffel Travel

Het hotel ligt op een rustige locatie naast de rivier de Kolašin, op 1 km afstand van het centrum van Kolašin, onder de bergen Bjelasica en Sinjajevina. Het restaurant serveert gerechten uit de lokale keuken. De kamers hebben een balkon met uitzicht op het omliggende landschap. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2179,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Lunchpakketten tijdens wandeltochten en zelfgemaakte traditionele Montenegrijnse lunch op dag 3 en 7
 • Alle transfers – minibus en chauffeur van en terug naar de luchthaven, evenals lokale transfers, in overeenstemming met het programma
 • Engelssprekende gediplomeerde gids
 • Entreegelden voor de parken
 • Toeristisch informatiepakket
Exclusief:
 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Montenegro met Christoffel Travel

De gepubliceerde Montenegro reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Montenegro reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Montenegro. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Podgorica

2 Nationaal park Biogradska Gora – wandeltocht Zekova Glava

3 Jeep safari (4WD) tour – “Bjelasica ring”

4 Nationaal park Durmitor – Tocht langs de Drie Meren

5 Nationaal park Durmitor – Savin Kuk topwandeling

6 Raften op de Tara rivier of wandelen naar de Prutas top 

7 “De ring van Durmitor”- jeep (4WD) safari

8 Vertrek vanuit Podgorica

Beleef Montenegro op grote hoogte

De Tara River Canyon is één van de mooiste en indrukwekkendste bezienswaardigheden in Montenegro. Het turquoise blauw van de Tara rivier slingert zich een weg door bergen van dichte, groene bossen.