Wilde schoonheid van Montenegro

Duur

7 dagen

Vanaf

1879,-

4.4/5
4.4 van 5

Ontdek een land van ruige schoonheid, de thuisbasis van grillige pieken, diepe ravijnen en dichte bossen met deze Montenegro wandelvakantie.

Ontdek de beste paden van het land en de meest adembenemende landschappen, soms door te wandelen naar plaatsen waar weinig mensen ooit komen, en geniet van indrukwekkende bergkammen, gletsjermeren en ravijnen waar ongerepte blauwe rivieren stromen, en misschien ziet u onderweg wel interessante wilde dieren. Ons ervaren team van gidsen zal u leiden op een echt avontuur in de buitenlucht, met wandelingen in het Biogradska Gora Nationaal Park, Komovi Massief en het verborgen juweel – Prokletije Nationaal Park.

De gevarieerde flora en fauna van het Nationaal Park Biogradska Gora is een andere verbazingwekkende schat van de natuur. Vanwege de immense natuurlijke rijkdom en het behoud ervan is het nationaal park Biogradska Gora uitgeroepen tot UNESCO-natuurerfgoed.

Nationaal park Prokletije is de meest dramatische wandelbestemming in Montenegro. Het is het meest zuidelijke en hoogste deel van de Dinarische Alpen. Dit prachtige gebied, met zijn prachtige natuur en afgelegen ligging, is misschien wel één van de minst verkende uithoeken van Europa. Verticale pieken doorboren de hemel. Het park omvat het grootste deel van het Prokletije gebergte, dat de natuurlijke grens vormt tussen Montenegro en Albanië. Gezien de afgelegen ligging van dit gebied, zult u hier maar weinig mensen zien wandelen.

Eén van de indrukwekkendste bergen van Montenegro is het Komovi-massief, gelegen in het oostelijke deel van Montenegro, grenzend aan de rivier de Tara in het westen en het Prokletije-gebergte in het zuiden. Diverse en unieke flora en fauna, talrijke heldere bergbronnen en rivieren, vele culturele monumenten, kerken en kloosters, evenals de hartelijkheid van de mensen die in de uitlopers van Komovi wonen, kunnen u niet onverschillig laten. Voor iedereen die van wandelen houdt, zijn Komovi en zijn toppen een van de meest interessante plaatsen om te bezoeken.

''Adembenemende natuur in een stukje onontdekt Europa''

Reisprogramma

Dag 1 – Klooster Moraca & Kolasin

Bjelasica - vakantie Montenegro - Christoffel Travel

Na aankomst op de luchthaven van Podgorica/Tivat/Dubrovnik heeft u een transfer naar Kolasin. De weg naar Kolasin leidt u door de indrukwekkende canyon van de rivier de Moraca, de Platije Canyon, waar er een pauze wordt ingelast om het orthodoxe klooster Moraca uit de 13e eeuw te bezoeken, één van de meest monumentale middeleeuwse gedenktekens in Montenegro. Kolasin is een kleine badplaats, gelegen op 954 meter boven de zeespiegel. Het is omgeven door drie bergketens – Sinjajevina, Komovi en Bjelasica. Zoals de meeste skisteden ziet het er veel mooier uit onder een deken van sneeuw, maar zelfs in de zomer is het een handige uitvalsbasis voor het verkennen van het Biogradska Gora Nationaal Park en andere delen van het Bjelasica gebergte.

Pesica meer - Montenegro - Christoffel Travel

De berg Bjelasica met zijn specifieke vormen, glooiende heuvels en gladde weiden is voorbestemd voor duurzaam bergtoerisme, zowel in de zomer als in de winter. Deze pastorale berg nodigt natuurliefhebbers uit voor een gemakkelijke wandeling met adembenemende uitzichten.

Deze wandeling begint bij Bjelasica skicentrum Jezerine (1450 m). Wandelend door het bos, komt u aan bij het dorp Vranjak. Na een korte stop gaat u omhoog naar de top van Zekova Glava en geniet u van een langdurige rust bij een nabijgelegen gletsjermeer, genaamd Pesica Lake. Bij het meer heeft u de kans om van de spectaculaire natuur te genieten, mooie foto’s te maken en eventueel te zwemmen in het koude water.

Wandelen voor vandaag: 5-6 uur, 6 km ↑ 600m ↓ 600m

Vakantie Montenegro - Christoffel Travel

Als u op het uitgestrekte plateau van Stavna komt, wordt uw aandacht onmiddellijk getrokken door één indrukwekkende top aan de linkerkant, dat is Kom Vasojevicki. De top van Kom Vasojevicki biedt vele prachtige panorama’s. De route naar Kom Vasojevicki begint vanuit Stavna, aan de noordzijde onder rotsachtig massief. Het pad loopt verder langs met gras begroeide en rotsachtige gebieden. Na ongeveer 2,5 uur klimmen, komt u op de prachtige Vera Pass (2200 m), die uitzicht biedt op het grensgebergte van Albanië, in het bijzonder op de Prokletije bergketen en zijn hoogste top Maja Jezerce (2694 m), die domineert in de wijde omgeving. Van daaruit gaat het pad verder naar de top en al snel heeft u het voorrecht om te genieten van het meest indrukwekkende en verbazingwekkende landschap – het uitzicht vanaf de top is gewoon verbluffend.

Wandelen voor vandaag: 5-6 uur, 6 km ↑ 650m ↓ 650m

Hrid Lake - Montenegro vakantie - Christoffel Travel

Transfer naar Plav. Uw bestemming voor vandaag ligt op ongeveer 20 km van Plav en is volgens velen het mooiste bergmeer van Montenegro – het meer van Hrid. Het meer van Hrid is een gletsjermeer, dat ook bekend staat als de “Parel van Prokletije”. De helderheid van het water van het meer was een inspiratiebron voor vele legenden. Eén van hen zegt dat het meer door de Goden werd geschapen als een verborgen badplaats voor feeën, waar zij ongezien voor mensenogen konden baden. Het meer ligt in een spectaculair landschap met hoge dennen en sparrenbomen en interessante rotsformaties. Puur natuur en wilde schoonheid! Na een pauze bij het meer om foto’s te maken, kunt u naar keuze verder klimmen naar de nabijgelegen top Hridski Krs, of blijven en zwemmen in het meer. Transfer terug naar Plav. Bezoek aan het etnografisch museum van de Toren van Redzepagic.

Wandelen voor de dag: 4-5 uur, 7 km ↑ 250m ↓ 250m

Optie 1 – Grebaje Valley

Vakantie Montenegro - Christoffel Travel

Deze tocht is een waar paradijs voor outdoor-liefhebbers! De Grebaje Valley is gelegen in het hart van het Prokletije Nationaal Park, naast de Albanese grens. Het is verrassend rustig, nog steeds onontdekt ondanks zijn adembenemende landschappen. De vallei is U-vormig, omgeven door hoge scherpe pieken, die lijken op een titanische kaak van een Balkanwolf. U loopt naar het einde van de vallei, op zoek naar de rotsformatie die de “kussende katten” worden genoemd en die uitkijkt op de toppen. U zult het gevoel hebben dat u in een onneembare vesting bent aangekomen, omsloten door verticale muren die geen mens ooit had kunnen bouwen.

Wandeling van de dag: 2-3 uur, 4 km ↑100m ↓100m

Optie 2 – Rondwandeling naar de bergen Volusnica (1879 nm), Talijanka (2056 m) en Popadija (2057 m)

prokletije-wandeling-vakantie-montenegro-christoffel-travel

Een gematigde wandeling levert het meest onwaarschijnlijke uitzicht op de Karanfili pieken, het meest fotogenieke massief in het Vervloekte Gebergte. Deze wandeling is niet moeilijk, maar verwacht geen vlak parcours. Wanneer u Volusnica bereikt, gaat de wandeling verder langs de bergkam naar Talijanka, de piek die Montenegro en Albanië scheidt. Bereid u voor om versteld te staan. Volusnica is een klim van 700 m naar een piek, die u een prachtig uitzichtpunt geeft op dat deel van het Prokletije gebergte. Eenmaal op de top kunt u een 2 uur durende bergkamwandeling maken, die u terugbrengt naar het pad naar beneden en u een verbluffend uitzicht biedt op het ruige Karanfil-gebergte, dat niet voor niets de bijnaam “Dolomieten van Montenegro” heeft gekregen. Tijdens de terugweg komt u langs rotstekeningen (petroglyfen) uit het Neolithicum, 600 jaar voor Christus. Er is een primitieve tekening van een wolf die een kind aanvalt, en nog meer paleolithische voorwerpen.

Wandelen voor vandaag: 7-8 uur, 11 km ↑ 870 m ↓ 870 m

Vakantie Montenegro - Christoffel Travel

De Ropojana vallei is een spectaculair mooie plaats – grillige kalkstenen pieken, glooiende groene weiden, hoge passen en wonderbaarlijk gastvrije bergdorpjes. Diep verscholen in de vallei en omgeven door een dicht bos, trekt het Oog van de Rivier Skakavica of het Oog van Sava bezoekers aan met zijn kristalheldere water, waar elke steen doorheen te zien is, en dat constant van kleur verandert van blauw naar groen gedurende de dag. Gevoed door water uit deze bron verdwijnt de rivier Skakavica na iets meer dan twee kilometer plotseling onder de oppervlakte en vormt een 30 meter hoge waterval van de rivier de Grlja, één van de grootste en mooiste watervallen in het Prokletije-gebergte. U gaat verder met de tour naar de bronnen van Alipasa. Er wordt gezegd dat de beroemde Ali-Pasha van Gusinje hier elke ochtend kwam om te genieten van de schoonheid en sereniteit van deze plaats, waar een prachtig spel van de natuur een grote karstbron heeft gecreëerd, die bestaat uit 25 kleine bronnen.

Wandelen voor vandaag: 3-4 uur, 4 km ↑ 150 m ↓ 150 m

Podgorica - vakantie Montenegro - Christoffel Travel

Na een laatste ontspannen ontbijt bent u alweer aan het einde van uw reis door Montenegro gekomen. Op de terugreis denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken, die u heeft gezien. Wat een heerlijke vakantie en wat een veelzijdig land! 

Accommodaties

1. Gusinje

Gusinje hotel - Christoffel Travel

Een mooi hotel met uitzicht op de tuin, een gemeenschappelijke lounge, een tuin, barbecuefaciliteiten en een terras. 

Kolasin hotel - Christoffel Travel

Het hotel ligt op een rustige locatie naast de rivier de Kolašin, op 1 km afstand van het centrum van Kolašin, onder de bergen Bjelasica en Sinjajevina. Het restaurant serveert gerechten uit de lokale keuken. De kamers hebben een balkon met uitzicht op het omliggende landschap. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1879,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Alle transfers – minibus en chauffeur van en terug naar de luchthaven, evenals lokale transfers, in overeenstemming met het programma
 • Engelssprekende gediplomeerde gids
 • Entreegelden voor de parken
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Montenegro met Christoffel Travel

De gepubliceerde Montenegro reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Montenegro reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Montenegro. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Podgorica

2 Nationaal park Biogradska Gora – Wandeltocht Zekova Glava

3 Wandeltocht Kom Vasojevicki

4 Wandeltocht naar het meer van Hrid 

5 Grebaje Valley of rondwandeling naar de bergen Volusnica, Talijanka en Popadija 

6 Ropojana vallei, rivier Skakavica, waterval van rivier Grlja en de bronnen van Alipasa

7 Vertrek vanuit Podgorica

Wilde schoonheid van Montenegro

Het mooie Biogradska Gora ligt verscholen in het Bjelasica gebergte en heeft 16 km² ongerept bos als hart – een van Europa’s laatste drie overgebleven oerbossen. Als u verstand hebt van dit soort dingen, zult u beuken, sparren, jeneverbessen, witte essen, esdoorns en olmen kunnen spotten. Veel bomen in het bos zijn meer dan een half millennium oud, sommige zijn wel 60 meter hoog. In het park bevinden zich ook vijf gletsjermeren op grote hoogte.