Wilde schoonheid van Montenegro

Duur

7 dagen

Vanaf

1879,-

4.4/5
4.4 van 5

Ontdek een land van ruige schoonheid, de thuisbasis van grillige pieken, diepe ravijnen en dichte bossen met deze Montenegro wandelvakantie.

Ontdek de beste paden van het land en de meest adembenemende landschappen, soms door te wandelen naar plaatsen waar weinig mensen ooit komen, en geniet van indrukwekkende bergkammen, gletsjermeren en ravijnen waar ongerepte blauwe rivieren stromen, en misschien ziet u onderweg wel interessante wilde dieren. Ons ervaren team van gidsen zal u leiden op een echt avontuur in de buitenlucht, met wandelingen in het Biogradska Gora Nationaal Park, Komovi Massief en het verborgen juweel – Prokletije Nationaal Park.

De gevarieerde flora en fauna van het Nationaal Park Biogradska Gora is een andere verbazingwekkende schat van de natuur. Vanwege de immense natuurlijke rijkdom en het behoud ervan is het nationaal park Biogradska Gora uitgeroepen tot UNESCO-natuurerfgoed.

Nationaal park Prokletije is de meest dramatische wandelbestemming in Montenegro. Het is het meest zuidelijke en hoogste deel van de Dinarische Alpen. Dit prachtige gebied, met zijn prachtige natuur en afgelegen ligging, is misschien wel één van de minst verkende uithoeken van Europa. Verticale pieken doorboren de hemel. Het park omvat het grootste deel van het Prokletije gebergte, dat de natuurlijke grens vormt tussen Montenegro en Albanië. Gezien de afgelegen ligging van dit gebied, zult u hier maar weinig mensen zien wandelen.

Eén van de indrukwekkendste bergen van Montenegro is het Komovi-massief, gelegen in het oostelijke deel van Montenegro, grenzend aan de rivier de Tara in het westen en het Prokletije-gebergte in het zuiden. Diverse en unieke flora en fauna, talrijke heldere bergbronnen en rivieren, vele culturele monumenten, kerken en kloosters, evenals de hartelijkheid van de mensen die in de uitlopers van Komovi wonen, kunnen u niet onverschillig laten. Voor iedereen die van wandelen houdt, zijn Komovi en zijn toppen een van de meest interessante plaatsen om te bezoeken.

''Adembenemende natuur in een stukje onontdekt Europa''

Reisprogramma

Kolasin - Montenegro - Christoffel TravelNa aankomst op de luchthaven van Podgorica/Tivat/Dubrovnik heeft u een transfer naar Kolasin. De weg naar Kolasin leidt u door de indrukwekkende canyon van de rivier de Moraca, de Platije Canyon, waar er een pauze wordt ingelast om het orthodoxe klooster Moraca uit de 13e eeuw te bezoeken, één van de meest monumentale middeleeuwse gedenktekens in Montenegro. Kolasin is een kleine badplaats, gelegen op 954 meter boven de zeespiegel. Het is omgeven door drie bergketens – Sinjajevina, Komovi en Bjelasica. Zoals de meeste skisteden ziet het er veel mooier uit onder een deken van sneeuw, maar zelfs in de zomer is het een handige uitvalsbasis voor het verkennen van het Biogradska Gora Nationaal Park en andere delen van het Bjelasica gebergte.

Accommodaties

Kolašin hotel - Montenegro - Christoffel Travel

Het hotel ligt op een rustige locatie naast de rivier de Kolašin, op 1 km afstand van het centrum van Kolašin, onder de bergen Bjelasica en Sinjajevina. Het restaurant serveert gerechten uit de lokale keuken. De kamers hebben een balkon met uitzicht op het omliggende landschap. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1879,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Alle transfers – minibus en chauffeur van en terug naar de luchthaven, evenals lokale transfers, in overeenstemming met het programma
 • Engelssprekende gediplomeerde gids
 • Entreegelden voor de parken
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Montenegro met Christoffel Travel

De gepubliceerde Montenegro reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Montenegro reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Montenegro. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Podgorica

2 Nationaal park Biogradska Gora – Wandeltocht Zekova Glava

3 Wandeltocht Kom Vasojevicki

4 Wandeltocht naar het meer van Hrid 

5 Grebaje Valley of rondwandeling naar de bergen Volusnica, Talijanka en Popadija 

6 Ropojana vallei, rivier Skakavica, waterval van rivier Grlja en de bronnen van Alipasa

7 Vertrek vanuit Podgorica

Wilde schoonheid van Montenegro

Het mooie Biogradska Gora ligt verscholen in het Bjelasica gebergte en heeft 16 km² ongerept bos als hart – een van Europa’s laatste drie overgebleven oerbossen. Als u verstand hebt van dit soort dingen, zult u beuken, sparren, jeneverbessen, witte essen, esdoorns en olmen kunnen spotten. Veel bomen in het bos zijn meer dan een half millennium oud, sommige zijn wel 60 meter hoog. In het park bevinden zich ook vijf gletsjermeren op grote hoogte.