Montenegro: waar de bergen de zee ontmoeten

Duur

7 dagen

Vanaf

2059,-

4.4/5
4.4 van 5

U wandelt door enkele van de mooiste landschappen van Montenegro, zoals de Baai van Kotor, het Skadarmeer en het Nationaal Park Lovcen, en u kunt er zeker van zijn dat uw tijd buiten goed besteed zal zijn. Het uitzicht over de Baai van Kotor is gewoonweg spectaculair en u kunt prachtige wandelingen maken langs de Vrmac heuvel, die de binnen- en buitenbaai van Kotor scheidt. Deze tocht, die perfect is om de bezienswaardigheden en geluiden van twee prachtige gebieden waar de bergen de zee ontmoeten in u op te nemen, is ontworpen voor wandelaars die geïnteresseerd zijn om dichter bij de cultuur en de dramatische natuur te komen die alleen kan worden bekeken vanaf de prachtige bergpaden. Onze wandelingen in de natuur worden gecombineerd met must-see bezoeken aan Kotor, een op de UNESCO lijst voorkomende natuur- en cultuurhistorische stad, het kleine barokstadje Perast en de oude koninklijke hoofdstad van Montenegro Cetinje. Een beklimming van de Lovcen bergtop en een bezoek aan het Mausoleum van Petar II Petrović Njegos zijn inbegrepen, evenals een boottocht naar de kerk van “Our Lady of the Rocks” eiland, zodat u ten volle kunt ervaren de geest van het gebied en verken de heilige geheimen van Montenegro.

''De onbekende mediterrane parel''

Reisprogramma

Kotor - Montenegro - Christoffel TravelNa aankomst op de luchthaven van Podgorica/Tivat/Dubrovnik heeft u een transfer naar de kustplaats Kotor, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier ziet u een unieke natuurlijke fjord aan de Middellandse Zeekust. Ondanks dat Kotor een grote toeristische trekpleister is, heeft het zijn authentieke charme niet verloren.

De stad is een middeleeuws doolhof van musea, kerken, pleinen en Venetiaanse paleizen en schandpalen. Het eerste wat u moet doen is dwalen door de smalle, romantische straatjes van dit historische juweeltje van een stad. Na het verkennen van de magie van de oude stad is het tijd om die prachtige straten vanuit een ander perspectief te bekijken. U klimt naar de top van de Sint-Jansheuvel, volgt de trappen langs de oude stadswallen en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Remedie uit de 15e eeuw. Op de top van de heuvel staat het kasteel van San Giovanni dat de baai, het vestingstelsel en de stad domineert, vanwaar u de prachtige Baai van Boka kunt bewonderen. De wandeling is 1,2 kilometer lang en het duurt ongeveer een uur klimmen om de top te bereiken. Maar het is elke stap waard!

Accommodaties

Het hotel ligt in Prcanj aan de baai van Kotor en beschikt over een buitenzwembad met een groot terras met ligstoelen. Het restaurant serveert Italiaanse gerechten, zowel binnen als op het terras. Het restaurant is gespecialiseerd in visgerechten en traditionele Montenegrijnse gerechten.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2059,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Lunchpakketten tijdens wandeltochten en zelfgemaakte traditionele Montenegrijnse lunch op dag 4
 • Prosciutto & wijnproeverij op dag 6
 • Alle transfers – minibus en chauffeur van en terug naar de luchthaven, evenals lokale transfers, in overeenstemming met het programma
 • Engelssprekende gediplomeerde gids
 • Entreegelden voor de parken
 • Toeristisch informatiepakket
Exclusief:
 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Montenegro met Christoffel Travel

De gepubliceerde Montenegro reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Montenegro reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Montenegro. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Kotor

2 Perast, boottocht naar “Our Lady of the Rocks” eiland en korte wandeltocht naar Vrmac

3 Lovcen National Park – wandeltocht naar Trestenicki Vrh & Babina Glava

4 Oude hoofdstad van Montenegro Cetinje

5 Jezerski Vrh top (1.657m), het mausoleum van bisschop Petar II Petrovic-Njegos

6 Rijeka Crnojevica en Skadar Meer

8 Vertrek vanuit Kotor

montenegro: waar de bergen de zee ontmoeten

Het dolfijnvormige Skadarmeer, het grootste van de Balkan, heeft zijn staart en tweederde van zijn lichaam in Montenegro en zijn neus in Albanië. Aan Montenegrijnse zijde wordt een gebied van 400 vierkante kilometer sinds 1983 beschermd door een nationaal park; vandaag de dag staat Skadar bekend als een van Europa’s beste vogelgebieden. Het is een zalig mooi gebied met steile bergen, eilandkloosters, helder water en drijvende weiden met waterlelies.