Montenegro: waar de bergen de zee ontmoeten

Duur

7 dagen

Vanaf

2059,-

4.7/5
4.7 van 5

U wandelt door enkele van de mooiste landschappen van Montenegro, zoals de Baai van Kotor, het Skadarmeer en het Nationaal Park Lovcen, en u kunt er zeker van zijn dat uw tijd buiten goed besteed zal zijn. Het uitzicht over de Baai van Kotor is gewoonweg spectaculair en u kunt prachtige wandelingen maken langs de Vrmac heuvel, die de binnen- en buitenbaai van Kotor scheidt. Deze tocht, die perfect is om de bezienswaardigheden en geluiden van twee prachtige gebieden waar de bergen de zee ontmoeten in u op te nemen, is ontworpen voor wandelaars die geïnteresseerd zijn om dichter bij de cultuur en de dramatische natuur te komen die alleen kan worden bekeken vanaf de prachtige bergpaden. Onze wandelingen in de natuur worden gecombineerd met must-see bezoeken aan Kotor, een op de UNESCO lijst voorkomende natuur- en cultuurhistorische stad, het kleine barokstadje Perast en de oude koninklijke hoofdstad van Montenegro Cetinje. Een beklimming van de Lovcen bergtop en een bezoek aan het Mausoleum van Petar II Petrović Njegos zijn inbegrepen, evenals een boottocht naar de kerk van “Our Lady of the Rocks” eiland, zodat u ten volle kunt ervaren de geest van het gebied en verken de heilige geheimen van Montenegro.

''De onbekende mediterrane parel!''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Kotor

Kotor - Montenegro - Christoffel Travel

Na aankomst op de luchthaven van Podgorica/Tivat/Dubrovnik heeft u een transfer naar de kustplaats Kotor, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier ziet u een unieke natuurlijke fjord aan de Middellandse Zeekust. Ondanks dat Kotor een grote toeristische trekpleister is, heeft het zijn authentieke charme niet verloren.

De stad is een middeleeuws doolhof van musea, kerken, pleinen en Venetiaanse paleizen en schandpalen. Het eerste wat u moet doen is dwalen door de smalle, romantische straatjes van dit historische juweeltje van een stad. Na het verkennen van de magie van de oude stad is het tijd om die prachtige straten vanuit een ander perspectief te bekijken. U klimt naar de top van de Sint-Jansheuvel, volgt de trappen langs de oude stadswallen en de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Remedie uit de 15e eeuw. Op de top van de heuvel staat het kasteel van San Giovanni dat de baai, het vestingstelsel en de stad domineert, vanwaar u de prachtige Baai van Boka kunt bewonderen. De wandeling is 1,2 kilometer lang en het duurt ongeveer een uur klimmen om de top te bereiken. Maar het is elke stap waard!

Our Lady of the Rocks - Montenegro - vakantie - Christoffel Travel

Transfer van Kotor naar het nabijgelegen stadje Perast. Ondanks het feit dat het maar één hoofdstraat heeft, heeft dit kleine stadje 16 kerken en 17 indrukwekkende oude paleizen. Eerst bezoekt u de St. Nikola kerk en bewondert u een prachtig uitzicht vanaf de top, dan maakt u een boottocht naar het kunstmatige eiland “Onze-Lieve-Vrouw van de Rotsen” kerk en het bijbehorende museum. Verder met een boot naar het dorp Donji Stoliv, waar u de wandeling van vandaag begint, door een dicht kastanjebos naar het dorp Gornji Stoliv met een prachtig uitzicht op Perast en de Boka Baai. De meeste families, die hier eeuwenlang hebben gewoond, zijn nu vertrokken en slechts enkele bewoonde huizen zijn overgebleven, terwijl de rest in wisselende staat van pittoreske ruïne verkeert. Een kerk gewijd aan de profeet Elia, daterend uit 1553, houdt een eenzame wake. Vervolgens gaat u omhoog naar de bergkammen van het schiereiland Vrmac naar het dorp Gornja Lastva – het mooiste en best bewaarde oude dorp van deze baai, vanwege zijn authentieke architectuur. Transfer van Gornja Lastva naar Lovcen Nationaal Park.

Wandelen voor de dag: 1-2 uur, 3 km ↑ 250 m ↓ 250 m

Lovcen National Park - vakantie Montenegro - Christoffel Travel

Deze wandeling onderscheidt zich door het prachtige landschap van het karstgebied van Lovcen Nationaal Park en door het spectaculaire uitzicht over de Baai van Boka, Budva en de open Adriatische Zee. U krijgt volop gelegenheid om kennis te maken met de kenmerkende, goed gevormde karstschat, die typerend is voor de regio. Het uitzicht vanaf ongeveer 1400 meter hoogte op de Adriatische Zee en de Baai van Boka zal iedere wandelaar en natuurliefhebber bekoren. Er zijn ook vele andere uitzichtpunten in het binnenland, waar u de hoogste toppen in de regio kunt bewonderen.

Wandelen voor de dag: 4-5 uur, 11 km ↑ 350m ↓ 350m

Cetinje - vakantie Montenegro - Christoffel Travel

Het zwaartepunt van de dag ligt in Cetinje, de mooie oude stad die van de 15e eeuw tot 1918 de hoofdstad van Montenegro was. Deze stad staat bekend als ‘Museumstad van Montenegro’. Dit is de beste plaats om alles te leren over de turbulente Montenegrijnse geschiedenis en vertrouwd te raken met de Montenegrijnse cultuur. Het orthodoxe witstenen klooster van Cetinje is één van de beroemdste en belangrijkste spirituele relikwieën in Montenegro. Hier bevinden zich de belangrijkste relikwieën van het klooster: de relikwieën van St. Petrus van Cetinje, de onvergankelijke rechterhand van St. Johannes de Doper (Voorloper), alsmede een deel van het Levengevende Kruis van de Heer. Uw volgende bestemming is een traditionele wijnmakerij in een klein, charmant dorpje, waar u de sfeer kunt proeven van een authentiek traditioneel Montenegrijns huis en wijnkelder, in combinatie met een zelfgemaakte traditionele Montenegrijnse lunch, wat een onvergetelijke ervaring is die u mee zult nemen van Montenegro mee naar huis neemt.

Lovcen National Park - King Petar Petrovic Njegos Mausoleum - vakantie Montenegro - Christoffel Travel

Een rondwandeling van het hotel naar de top van Jezerski Vrh (1.657m), waar zich het Mausoleum van bisschop Petar II Petrovic-Njegos – heerser, dichter en filosoof – bevindt. Het mausoleum is officieel het hoogste mausoleum ter wereld. Wanneer u boven bent aangekomen, adem dan diep in en houd uw ogen wijd open. Als u zich langzaam omdraait, zult u versteld staan van het uitzicht op de Baai van Kotor, het Skadar-meer, de hoge bergen in het noordelijke deel van Montenegro en zelfs Albanië. Met een bezoek aan het mausoleum maakt u het verhaal over de Montenegrijnse grote heerser en dichter compleet.

Wandelen voor de dag: 4-5 uur, 10 km ↑ 500m ↓ 500m

Skadar Lake - vakantie Montenegro - Christoffel Travel

Transfer naar Rijeka Crnojevica, de plaats waar in 1494 het eerste cyrillische boek onder de Zuid-Slavische volkeren werd gedrukt – “Oktoih prvoglasnik”. In de 19de en 20ste eeuw was Rijeka Crnojevica de grootste Montenegrijnse haven en een belangrijk handelscentrum. Na het bezoek aan Rijeka Crnojevica vervolgt u uw bezoek via een oude weg naar het dorp Virpazar aan het Skadar meer. U krijgt de gelegenheid een boottochtje te maken op het grootste meer in Zuidoost-Europa – de onontdekte schat van de Balkan. Het is het grootste vogelreservaat van Europa. Eén van de redenen waarom het zo belangrijk is, is dat het de laatste broedplaats is van de bedreigde Dalmatische pelikaan en de dwergaalscholver. Bij terugkomst wordt u naar de wijngaard en wijnkelder van het familiebedrijf gebracht voor een wijn- en spijsproeverij. U proeft 3 verschillende soorten wijn geproduceerd door deze familie en hoort het verhaal over de wijn in deze regio.

Kotor - vakantie Montenegro - Christoffel Travel

Na een laatste ontspannen ontbijt bent u alweer aan het einde van uw reis door Montenegro gekomen. Op de terugreis denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken, die u heeft gezien. Wat een heerlijke vakantie en wat een veelzijdig land! 

Accommodaties

1. Kotor

Kotor hotel - Christoffel Travel

Het hotel ligt in Prcanj aan de baai van Kotor en beschikt over een buitenzwembad met een groot terras met ligstoelen. Het restaurant serveert Italiaanse gerechten, zowel binnen als op het terras. Het restaurant is gespecialiseerd in visgerechten en traditionele Montenegrijnse gerechten.

Dit berghotel bevindt zich in Cetinje, in de rustige omgeving van het nationaal park Lovćen. Het biedt uitzicht op de omliggende bergen, een eigen restaurants en een ruim terras. Geniet van de lekkernijen uit de lokale keuken. 

Podgorica hotel - Christoffel TravelEen prachtig, uniek, modern hotel, gelegen in de buurt van het centrum van Podgorica. Het beschikt over een restaurant, bar en prachtige tuin. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2059,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Lunchpakketten tijdens wandeltochten en zelfgemaakte traditionele Montenegrijnse lunch op dag 4
 • Prosciutto & wijnproeverij op dag 6
 • Alle transfers – minibus en chauffeur van en terug naar de luchthaven, evenals lokale transfers, in overeenstemming met het programma
 • Engelssprekende gediplomeerde gids
 • Entreegelden voor de parken
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Montenegro met Christoffel Travel

De gepubliceerde Montenegro reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Montenegro reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Montenegro. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Kotor

2 Perast, boottocht naar “Our Lady of the Rocks” eiland en korte wandeltocht naar Vrmac

3 Lovcen National Park – wandeltocht naar Trestenicki Vrh & Babina Glava

4 Oude hoofdstad van Montenegro Cetinje

5 Jezerski Vrh top (1.657m), het mausoleum van bisschop Petar II Petrovic-Njegos

6 Rijeka Crnojevica en Skadar Meer

8 Vertrek vanuit Kotor

montenegro: waar de bergen de zee ontmoeten

Het dolfijnvormige Skadarmeer, het grootste van de Balkan, heeft zijn staart en tweederde van zijn lichaam in Montenegro en zijn neus in Albanië. Aan Montenegrijnse zijde wordt een gebied van 400 vierkante kilometer sinds 1983 beschermd door een nationaal park; vandaag de dag staat Skadar bekend als een van Europa’s beste vogelgebieden. Het is een zalig mooi gebied met steile bergen, eilandkloosters, helder water en drijvende weiden met waterlelies.