Kennismaking met winters IJsland

Duur

5 dagen

Vanaf

1419,-

4.5/5
4.5 van 5

De ultieme winterreis: ervaar alle hoogtepunten van Zuid-IJsland en het noorderlicht. Deze reis brengt u naar het oosten, naar Jökulsárlón op de gletsjerlagune en biedt u de kans om een ijsgrot binnen te gaan. Voeg daarbij al het prachtige landschap van het zuiden en, als u geluk heeft, de kans om het Noorderlicht te zien. Kunt u om meer vragen?

''Ervaar het beste wat de IJslandse natuur te bieden heeft en voel u een avonturier en ontdekkingsreiziger tijdens de fascinerende winterperiode in IJsland''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Reykjavik

Reykjavik - winter - IJsland - Christoffel Travel

Bij aankomst op de luchthaven van Keflavik wordt u opgewacht door uw chauffeur, die u naar uw accommodatie in Reykjavík brengt.

Om 21:00 uur bent u klaar voor uw avondavontuur: de noorderlicht tour! U rijdt het platteland in om aan de stadslichten te ontsnappen. De gidsen zullen de bestemming van de tour bepalen op de dag van de reis, rekening houdend met de voorspelling van het noorderlicht en de bewolking om de kansen op het spotten van het magische noorderlicht te maximaliseren. Afhankelijk van de beste optie kan onze bestemming Þingvellir nationaal park bij het meer Þingvallavatn, Reykjanes schiereiland met zijn lavavelden of Borgarfjörður gebied zijn.

Wij raden u aan warme kleding en stevige schoenen mee te nemen. Een camera op statief is ook een goed idee voor deze excursie.

Gullfoss waterval - IJsland - zonsondergang - Christoffel Travel

De Golden Circle is een dagtocht vanuit Reykjavík, die u niet mag missen. Het biedt u de mogelijkheid om enkele van de hoogtepunten van het zuidwesten van IJsland te ontdekken: Þingvellir National Park, Geysir Geothermal Area en Gullfoss waterval. Het geeft u ook een algemeen inzicht in de IJslandse geschiedenis, geologie, de mensen en het rijke culturele erfgoed.

De zuidkust van IJsland heeft zo veel te bieden en te zien. Dit deel van het land is zeer rijk aan prachtige en diverse landschappen, variërend van uitgestrekte landbouwgronden, actieve vulkanen, talrijke ijskappen, gletsjeruitmondingen en gletsjerrivieren, verbazingwekkende watervallen, brede zwarte zandvlaktes en stranden van zwarte en fascinerende basaltrotsformaties.

Hoogtepunten zijn Seljalandsfoss en Skógafoss waterval, Reynisfjara zwarte zandstrand, het dorp Vík en een adembenemend uitzicht op gletsjers en bergen.

U overnacht in Skaftafell.

U kunt erover discussiëren wat het grootste hoogtepunt is, Jökulsárlón met zijn drijvende ijsbergen (de eerste stop van de dag) of het glinsterende blauwe licht in de ijsgrotten (de tweede stop), maar u zult vandaag in ieder geval heel wat gletsjerijs van dichtbij meemaken! Na het bezoek aan de ijsgrot, stopt u opnieuw bij Skaftafell Nationaal Park met zijn verbazingwekkende landschap van bergen en gletsjers.

Daarna rijdt u terug naar Reykjavik, waar u op de terugweg uitkijkt naar het noorderlicht.

Vertrek - Christoffel Travel

Helaas zit deze fantastische reis er alweer op en na het uitchecken in het hotel is alweer tijd om naar de luchthaven van Keflavik te reizen. Geniet nog van uw laatste ochtend in Reykjavik. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van IJsland terug naar huis. 

Accommodaties

1. Skaftafell

Het hotel ligt in de wildernis, dicht bij het nationaal park Skaftafell en Hvannadalshnjúkur, de hoogste berg van het land.

Dit familiehotel biedt boetiekaccommodatie op korte afstand van wandelpaden en gletsjers. 

Verken uw omgeving met een scala aan activiteiten, waaronder gletsjerwandelingen, paardrijden en boottochten. Na een dag vol buitenactiviteiten kunt u met een drankje in de hand plaatsnemen aan de bar en genieten van het uitzicht. Geniet van gezonde maaltijden in de ruime eetzaal met grote ramen die een schilderachtig uitzicht bieden.

Reykjavik hotel - IJsland - Christoffel TravelHet hotel ligt in het hart van de stad. Het is gelegen aan een van de oudste straten van Reykjavik, Adalstraeti, in een onlangs gerenoveerd gebouw, waarvan het oudste deel werd gebouwd in 1764. Het hotel is gebouwd boven de ruïnes van een wooncomplex uit het Vikingtijdperk. Het eigen expositiecentrum doet deze historische vondst nu eer aan. Het toont ook de oudste menselijke resten uit IJsland, die dateren uit 870 na Christus. Winkels, restaurants, cafés en clubs liggen op loopafstand, net als musea en andere culturele centra. Het bekroonde restaurant biedt traditionele IJslandse gerechten en een uitgebreide wijnkaart.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1419,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

  • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
  • Iedere dag ontbijt
  • Transfers van/naar de luchthaven van Keflavík
  • Avondrondleiding Noorderlicht met gids
  • De Golden Circle dagtour incl. entree Fontana Bath en roggebrood proeverij 
  • 2 dagen: Zuidkust, Jökulsárlón en ijsgrot tour
  • Engelssprekende gediplomeerde gids
  • Entreegelden voor de parken
  • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

  • Internationale vluchten
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Overige maaltijden en excursies
  • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
  • Reserveringskosten: € 30 per boeking
  • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

Vakantie in IJsland met Christoffel Travel

De gepubliceerde IJsland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle IJsland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in IJsland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Reykjavik

2 De Golden Circle dagtocht

3 Start van 2 daagse tour van de zuidkust, Skaftafell en Jökulsárlón

4 Jökulsárlón Glacial Lagoon – Ice Cave – Skaftafell – Reykjavík

5 Vertrek vanuit Reykjavik

Kennismaking met winters IJsland

Het verkennen van natuurlijke blauwe ijsgrotten in de enorme gletsjers van IJsland staat op de bucketlist van veel mensen!