Hoogtepunten van Roemenië

Duur

14 dagen

Vanaf

1589,-

4.6/5
4.6 van 5

Roemenië, een land van woeste beboste bergen en tijdloze middeleeuwse landschappen, ligt al eeuwenlang op het culturele kruispunt van Midden-, Oost- en Zuidoost-Europa. Ingeklemd door de grote boog van de Karpaten, zijn rijkdom aan goed bewaarde middeleeuwse steden en kerken gastheer voor enkele van de meest authentieke en sfeervolle culturele ontmoetingen.

Beginnend in Boekarest, de levendige hoofdstad van Roemenië, reist u diep in het hart van de grote bergketens van de Karpaten, steekt u de Transalpina over op weg van het werelderfgoed van het Horezu klooster naar het oude Saksische hart van Transsylvanië. Hier bezoekt u de prachtig bewaard gebleven stad Sibiu.

''Betreed een land van afgelegen dorpen, oude gebruiken en mythen van Dracula op deze reis om ommuurde middeleeuwse steden en beschilderde kloosters te ontdekken.''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Boekarest

Vandaag start uw reis naar Roemenië. Wanneer u op de luchthaven van Boekarest aankomt, kunt u een transfer naar uw accommodatie in het centrum van Boekarest nemen. Of u kunt een bus of trein nemen naar het centrum van de stad.

Tijd om Boekarest te ontdekken in de ochtend – deze verbazingwekkende metropool op het kruispunt tussen Oost en West, ooit bekend als Klein Parijs, nu worstelend voor een comeback na de communistische nasleep. De huurauto wordt bij uw hotel afgeleverd. U verlaat Boekarest via de Prahova Vallei – het meest toeristische gebied van het land – en passeert in het beroemde Transsylvanië – de thuisbasis van zovele mythen en tradities. U kunt stoppen in Sinaia om Peles kasteel te zien – het Koninklijk Kasteel van Roemenië. In de late namiddag komt u aan in Brasov – één van de belangrijkste steden van Transylvanië.

U overnacht aan het centrale plein van de stad.

In de ochtend heeft u tijd om de stad te bezoeken. Brasov, ook bekend als Kronstadt vanwege de aanwezigheid van Duitse kolonisten al in de 12e eeuw, wordt omringd door de toppen van de zuidelijke Karpaten en is rijk aan gotische, barokke en renaissance-architectuur, evenals een schat aan historische bezienswaardigheden. Als één van de zeven ommuurde citadellen van de Saksische middeleeuwen en zijn ligging op het kruispunt van de handelsroutes tussen het Ottomaanse Rijk en West-Europa, is Brasov door de eeuwen heen een populaire bestemming door de eeuwen heen.

Vervolgens in ongeveer 45 minuten met de auto naar het dorp Bran voor een bezoek aan het kasteel van Bran – één van de hoogst gewaardeerde kastelen ter wereld tegenwoordig, vanwege zijn Dracula-gerelateerde reputatie.

In de namiddag optioneel programma voor observatie van wilde beren – in een speciale observatiepost in het bos, in het gezelschap van vertegenwoordigers van de Nationale Bosbouwadministratie (ongeveer 3-4 uur programma en ongeveer 20 minuten lopen).

Na het ontbijt gaat u naar de prachtige versterkte kerk, die is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, Prejmer. Van hieruit gaat u verder naar het dorp Viscri (Deutschweisskirch). Dit is een Saksisch dorp dat ook is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, één van de dorpen in Roemenië waar de Prijs van Wales een traditioneel Roemeens huis bezit. U luncht hier en daarna wordt u ondergebracht in Saksische boerenwoningen – zorgvuldig gerestaureerde authentieke Saksische huizen. U brengt een bezoek aan de versterkte kerk in het dorp en dan maakt u een ritje in een door paarden getrokken koets door de omgeving, waarbij u enkele plaatselijke ambachtslieden ontmoet. In de namiddag keert u terug naar het dorp voor een rustige avond en voor een traditioneel diner bereid door de lokale bevolking.

Sighisoara - UNESCO Roemenië - rondreis - Christoffel Travel

U verlaat Viscri en gaat naar Sighisoara, waar u een prachtige citadel vindt die op de lijst van de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en die sinds de nederzetting door de Duitse kolonisten ononderbroken werd bewoond. Tijd voor een rondleiding door de citadel, inclusief de klokkentoren, verschillende bastions en ook het geboortehuis van Vlad Tepes (later bekend als Dracula). Dan verder naar Sibiu (Duits – Hermannstadt). De voormalige Culturele Hoofdstad van Europa voor 2007 is één van de best bewaarde middeleeuwse steden in Roemenië, zorgvuldig gerestaureerd in de laatste jaren. 

U overnacht in het centrum van de stad. 

’s Ochtends rijdt u naar Alba-Iulia, een stad met een groot belang in de geschiedenis van Roemenië, omdat het de plaats is waar de Roemeense vorstendommen en Transsylvanië zich verenigden om Roemenië te vormen na de eerste wereldoorlog. De stad is ook de thuisbasis van het best bewaarde Vauban-fort in Europa. Het werd ontworpen door een Italiaanse architect in het begin van de 18e eeuw, naar het model van een ster met zeven punten, een ontwerp uitgevonden door Marechal Vauban, ingenieur van koning Lodewijk XIV van Frankrijk, beroemd om zijn vaardigheid in zowel het ontwerpen van vestingwerken als het doorbreken ervan. Het fort, met zijn 3 m hoge muren en pijlvormige bastions, valt op door zijn barokke decoratieve elementen en door de schoonheid van zijn zes poorten. Het is één van de best bewaarde Vauban-citadellen in Europa. Vervolgens gaat u verder naar de zoutmijn van Turda. Zout wordt hier al sinds de Romeinse tijd gewonnen; de huidige zoutmijn dateert uit de 17e eeuw en is nu een waar historisch museum van de zoutwinning. Het is onlangs gerenoveerd en het is door Business Insider beschouwd als “De coolste ondergrondse plaats in de wereld”. In de avond komt u aan in Cluj, de voormalige hoofdstad van Transsylvanië. 

U overnacht in een centraal gelegen hotel. 

’s Ochtends is het tijd om Cluj te ontdekken – een bruisende, kosmopolitische stad. Daarna vervolgt u uw weg naar het noordoosten, over de Karpaten via een schilderachtige route – de Tihuta bergpas – die ook voorkomt in Bram Stoker’s Dracula roman als Borgo Pass, naar een andere historische regio van Roemenië, Bucovina (het land van de beuken), een oase van Roemeense spiritualiteit, met de beroemde buiten beschilderde kloosters.

U verblijft in Sucevita dorp in een prachtig gasthuis. Vanaond wordt een traditioneel diner bereid door uw gastheren.

In de ochtend begint u de dag met een transfer naar het Moldovita klooster, waar u dit prachtige meesterwerk van de Moldavische gotiek bezoekt, versierd met buiten levendig geschilderde fresco’s die dateren uit het begin van de 16e eeuw. Daarna bezoekt u een schilderwerkplaats, waar u de speciale techniek wordt gedemonstreerd die nodig is voor deze uiterst delicate bewerking, en waar u ook een tentoonstelling ziet van deze plaatselijke schatten. Later bezoekt u het klooster Voronet met zijn buitenfresco’s uit de 15e eeuw, ook wel de Sixtijnse Kapel van het Oosten genoemd. Op de terugweg naar uw accommodatie in Sucevita, kunt u stoppen in Marginea dorp om de zwarte aardewerk werkplaats te zien en daarna bezoekt u het Sucevita klooster – de grootste van de geschilderde kloosters. In de late namiddag keert u terug naar Sucevita voor een heerlijk diner en overnachting.

Vakantie Roemenie - Christoffel Travel

U verlaat Sucevita en gaat richting Moldavië. U stopt in het dorp Tarpesti bij het huis van de boerenkunstenaar Nicolae Popa, een autodidact archeoloog, etnograaf en verzamelaar. Mr. Popa stierf in de herfst van 2010 in zijn 92ste levensjaar, maar zijn familie zet zijn nalatenschap verder. Ga dan verder naar de kloosterdorpen Agapia en Varatec – ontdek de kloosters en de traditionele architectuur hier. In de avond bereikt u de stad Piatra-Neamt, waar u ook overnacht. 

U verlaat Piatra-Neamt en rijdt verder via het Siret-dal naar de stad Galati, op de oude handelsweg die het Oosten, via Constantinopel en de Zwarte Zee, door het midden van Moldavië en vervolgens Polen, verbond met de rijke steden van de Hanze aan de oevers van de Oostzee. Hier passeert u de Donau per veerboot naar Tulcea, de poort naar de Donaudelta. In Tulcea neemt u een snelle boot naar Crisan, een vissersdorpje waar uw pension voor de komende nachten is. Hier dineert u ook vandaag. 

Deze twee dagen kunt u rechtstreeks bij uw gastheer in Crisan 2 excursies in de Donaudelta boeken. U kunt kiezen voor een dag op de kronkelende kanalen van de Donau Delta en voor een bezoek aan een ongerept bos en een typisch dorpje. Picknick lunch en diner zijn deze dagen inbegrepen.

Vakantie Roemenië - Boekarest - Christoffel Travel

Vroeg in de ochtend neemt u de openbare boot naar Tulcea. Van hieruit neemt u de auto en begint de transfer terug naar Boekarest. U overnacht in een centraal gelegen hotel. 

Boekarest - rondreis Roemenië - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Boekarest. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Roemenië terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven!

Accommodaties

1. Sucevita

Een authentieke Bucovina boerderij, gerestaureerd met zorg en respect voor het landelijke erfgoed van de Karpaten. Een bekend adres voor fijnproevers, biedt gezonde, traditionele en inventieve gerechten, met behulp van producten die door hen geteeld zijn. 

Dit hotel ligt in het meest levendige en bevolkte gebied van Boekarest, aan de beroemde Victoriei Avenue, op slechts een steenworp afstand van de belangrijkste toeristische attracties zoals
het Nationaal Historisch Museum, het Nationaal Kunstmuseum, het Roemeense Atheneum, het Nationaal Theater, het voetgangersgebied Cismigiu Park van het oude centrum.

Het heeft een unieke identiteit van de hotels in Boekarest. Het hotel is gebouwd in 1901 en is een levende legende. Het hotel staat synoniem voor geschiedenis, comfort en onberispelijke service.

Het hotel ligt in het hart van de oude stad Brasov, in het voetgangersgebied van het Raadsplein, met uitzicht op de beroemde Zwarte Kerk en de berg Tâmpa.

De accommodatie is gevestigd in een historisch gebouw uit 1477 en is ingericht met antieke kunst en lokaal meubilair. De gerenoveerde kamers beschikken alle over moderne voorzieningen en een interieur met historische details.

Leun achterover in de tuin en geniet van de stilte. Afgelegen aan een kronkelig zijweggetje, is dit de perfecte plek om te verblijven tijdens deze reis. De ruime slaapkamer zorgt voor privacy; neem een boek mee en geniet van alle rust buiten in de tuin.

Sibiu hotel - Christoffel TravelHet gebouw dateert uit de 16e eeuw en heeft een verfijnde architectuur en een elegant interieur. Het ligt in het historische centrum van Sibiu en beschikt over een binnenzwembad en sauna. Treed binnen in een wereld van discrete elegantie en verfijning!

Cluj hotel - Christoffel TravelIn 2013 werd het hotel volledig gerenoveerd en gemoderniseerd en ligt in het centrum van Cluj-Napoca, op 700 meter van het Uniriiplein en het oude centrum. Het hotel biedt gratis WiFi en een gratis conciërgedienst. Elke ochtend worden er gratis kranten bezorgd op de kamers. Zo kunt u heerlijk wakker worden met een kop koffie, terwijl u de krant doorneemt.  

Piatra Neamt hotel - Christoffel TravelMidden in het centrum van Piatra Neamț vindt u dit hotel. Het hotel biedt elegant ingerichte kamers met gratis WiFi en airconditioning. Er is een banketbakkerij gevestigd in hetzelfde gebouw. U kunt genieten van Roemeense gerechten in het restaurant en van een drankje aan de bar. 

Crisan hotel - Christoffel TravelHet gastenverblijf bevindt zich in Crisan, 500 m aan de linkerkant, als u van de pier afstapt op nummer 180bis. Door de prettige sfeer zult u zich hier direct thuis voelen.
Hier kunt u genieten van de bijzondere sfeer van de Donau en de culinaire gerechten die specifiek zijn voor het gebied.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1589,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • 6 diners (dagen 4, 7, 8, 10, 11 & 12)
 • 3 lunches (dagen 4, 11 & 12)
 • Huurauto type Dacia Logan of gelijkwaardig voor dagen 2 t/m 13
 • De rit in een door paarden getrokken koets in het dorp Viscri
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Roemenië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Roemenië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Roemenië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Roemenië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Boekarest

2 Boekarest – Sinaia – Brasov

3 Brasov – Bran – Brasov

4 Brasov – Viscri

5 Viscri – Sighisoara – Sibiu

6 Sibiu – Alba Iulia – Turda – Cluj

7 Cluj – Sucevita

8 Sucevita – Moldovita – Voronet – Sucevita

9 Sucevita – Tarpesti – Agapia – Piatra-Neamt

10 Piatra-Neamt – Galati – Tulcea – Crisan

11 + 12 Danube Delta

13 Crisan – Tulcea – Boekarest

14 Vertrek vanuit Boekarest

Hoogtepunten van Roemenië

Weinig religieuze monumenten zijn zo inspirerend en betoverend als het Sucevita klooster, een van de acht beschilderde kerken uit Bucovina die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Sucevita, een meesterwerk en ‘een testament van Moldavische kunst’, markeert het einde van een tijdperk, een tijd waarin middeleeuwse religieuze kunst een nieuw niveau van innovatie en creativiteit bereikte in dit deel van Roemenië.