Hoogtepunten van Roemenië

Duur

14 dagen

Vanaf

1379,-

4.3/5
4.3 van 5

Roemenië, een land van woeste beboste bergen en tijdloze middeleeuwse landschappen, ligt al eeuwenlang op het culturele kruispunt van Midden-, Oost- en Zuidoost-Europa. Ingeklemd door de grote boog van de Karpaten, zijn rijkdom aan goed bewaarde middeleeuwse steden en kerken gastheer voor enkele van de meest authentieke en sfeervolle culturele ontmoetingen.

Beginnend in Boekarest, de levendige hoofdstad van Roemenië, reist u diep in het hart van de grote bergketens van de Karpaten, steekt u de Transalpina over op weg van het werelderfgoed van het Horezu klooster naar het oude Saksische hart van Transsylvanië. Hier bezoekt u de prachtig bewaard gebleven stad Sibiu.

''Betreed een land van afgelegen dorpen, oude gebruiken en mythen van Dracula op deze reis om ommuurde middeleeuwse steden en beschilderde kloosters te ontdekken.''

Reisprogramma

Vandaag start uw reis naar Roemenië. Wanneer u op de luchthaven van Boekarest aankomt, kunt u een transfer naar uw accommodatie in het centrum van Boekarest nemen. Of u kunt een bus of trein nemen naar het centrum van de stad.

Accommodaties

Dit hotel ligt in het meest levendige en bevolkte gebied van Boekarest, aan de beroemde Victoriei Avenue, op slechts een steenworp afstand van de belangrijkste toeristische attracties zoals
het Nationaal Historisch Museum, het Nationaal Kunstmuseum, het Roemeense Atheneum, het Nationaal Theater, het voetgangersgebied Cismigiu Park van het oude centrum.

Het heeft een unieke identiteit van de hotels in Boekarest. Het hotel is gebouwd in 1901 en is een levende legende. Het hotel staat synoniem voor geschiedenis, comfort en onberispelijke service.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1379,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • 6 diners (dagen 4, 7, 8, 10, 11 & 12)
 • 3 lunches (dagen 4, 11 & 12)
 • Huurauto type Dacia Logan of gelijkwaardig voor dagen 2 t/m 13
 • De rit in een door paarden getrokken koets in het dorp Viscri
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Roemenië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Roemenië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Roemenië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Roemenië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Boekarest

2 Boekarest – Sinaia – Brasov

3 Brasov – Bran – Brasov

4 Brasov – Viscri

5 Viscri – Sighisoara – Sibiu

6 Sibiu – Alba Iulia – Turda – Cluj

7 Cluj – Sucevita

8 Sucevita – Moldovita – Voronet – Sucevita

9 Sucevita – Tarpesti – Agapia – Piatra-Neamt

10 Piatra-Neamt – Galati – Tulcea – Crisan

11 + 12 Danube Delta

13 Crisan – Tulcea – Boekarest

14 Vertrek vanuit Boekarest

Hoogtepunten van Roemenië

Weinig religieuze monumenten zijn zo inspirerend en betoverend als het Sucevita klooster, een van de acht beschilderde kerken uit Bucovina die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Sucevita, een meesterwerk en ‘een testament van Moldavische kunst’, markeert het einde van een tijdperk, een tijd waarin middeleeuwse religieuze kunst een nieuw niveau van innovatie en creativiteit bereikte in dit deel van Roemenië.