Wildlife in de Roemeense Karpaten

Duur

11 dagen

Vanaf

2839,-

4.5/5
4.5 van 5

De Roemeense Karpaten zijn het laatste bastion van de grote carnivorenpopulaties van Europa, met ongeveer 50% van de gehele Europese populatie. Van de lente tot de late herfst bieden de Roemeense Karpaten uitstekende mogelijkheden om grote carnivoren te observeren en te fotograferen. Het team dat u tijdens deze tour zal begeleiden, werkt sinds 2002 aan onderzoeksprojecten en het behoud van grote carnivoren, dus het succes van deze unieke ervaring is gegarandeerd. Bovendien biedt de Donau Delta, gelegen in het zuidoostelijke deel van Roemenië, van april tot september de mogelijkheid om meer dan 150 vogelsoorten in hun habitat te observeren. Elk uitstapje op de grote meren, op het ingewikkelde netwerk van kanalen of grote rietvelden, in de wilgen- en populierenbossen, op ondiepe wateren of zoutmoerassen, is een gelegenheid voor nieuwe waarnemingen en ontdekkingen.

''De gevarieerde en ongerepte geografie van Roemenië verbergt enkele van Europa's best bewaarde natuurlijke habitats voor wildlife en vegetatie. Naast de Donaudelta, een natuurwonder en beschermd UNESCO-gebied, zijn de Roemeense Karpaten ongerept en zeer goed bewaard gebleven, en de thuisbasis van veel wildlife''

Reisprogramma

Vandaag start uw reis naar Roemenië. Wanneer u op de luchthaven van Boekarest aankomt, haalt u uw huurauto op en rijdt u richting Brasov.  

Brasov, omringd door de toppen van de zuidelijke Karpaten en rijk aan gotische, barokke en renaissance-architectuur, is één van de mooiste plaatsen in Roemenië!

Accommodaties

Het gezellige boutique hotel is gelegen in het hart van Transsylvanië. Het ligt op een rustige locatie tussen de bergen met de interieurs ingericht in rustieke stijl. 

Het hotel combineert het unieke design, de ecologische compatibiliteit en de functionaliteit van de dingen. Er zijn hier 12 comfortabele kamers. Elke kamer van het rustieke boutique hotel is gemaakt in de eco-stijl.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2839,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • 8 diners (dag 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 & 9)
 • 6 picknick lunches (dag 3, 4, 5, 7, 8 & 9)
 • De transfers per 4×4 auto voor de dagen 7, 8 & 9
 • De entreegelden voor de wildobservatiegebieden
 • De transfers per boot voor de excursies in de Donau Delta – dagen 11, 12 & 13
 • Engelssprekende gespecialiseerde lokale gids voor de wildlife dagen en birdwatching gids in de Donau Delta
 • De toegangsprijs voor de natuurreservaten
 • Huurauto B-klasse (Dacia Logan of vergelijkbaar), van dag 1 t/m dag 10
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Roemenië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Roemenië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Roemenië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Roemenië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Boekarest

2 Brasov – Baile Tusnad

3 Băile Tușnad – Sint-Aaimeer – Mohoșveen – Lepșa – Wildobservatorium

4 + 5 Lepșa en Putna Vrancea Natuurpark

6 Lepșa – Tulcea – Crisan

7 Noordelijke deel Donaudelta

8 Het bos van Letea

9 Delta’s zuidelijke meren

10 Terug naar Boekarest

11 Vertrek vanuit Boekarest

Wildlife in de Roemeense Karpaten

 De Donaudelta, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Roemenië. Bij Tulcea splitst de rivier zich in drie afzonderlijke kanalen: de Chilia, Sulina en Sfântu Gheorghe armen, waardoor een voortdurend veranderend moerasgebied van 4187 km² ontstaat met moerassen, drijvende rieteilanden en zandbanken. Het gebied biedt een toevluchtsoord voor 300 vogelsoorten en 160 vissoorten.