Wildlife in de Roemeense Karpaten

Duur

11 dagen

Vanaf

2639,-

4.5/5
4.5 van 5

De Roemeense Karpaten zijn het laatste bastion van de grote carnivorenpopulaties van Europa, met ongeveer 50% van de gehele Europese populatie. Van de lente tot de late herfst bieden de Roemeense Karpaten uitstekende mogelijkheden om grote carnivoren te observeren en te fotograferen. Het team dat u tijdens deze tour zal begeleiden, werkt sinds 2002 aan onderzoeksprojecten en het behoud van grote carnivoren, dus het succes van deze unieke ervaring is gegarandeerd. Bovendien biedt de Donau Delta, gelegen in het zuidoostelijke deel van Roemenië, van april tot september de mogelijkheid om meer dan 150 vogelsoorten in hun habitat te observeren. Elk uitstapje op de grote meren, op het ingewikkelde netwerk van kanalen of grote rietvelden, in de wilgen- en populierenbossen, op ondiepe wateren of zoutmoerassen, is een gelegenheid voor nieuwe waarnemingen en ontdekkingen.

''De gevarieerde en ongerepte geografie van Roemenië verbergt enkele van Europa's best bewaarde natuurlijke habitats voor wildlife en vegetatie. Naast de Donaudelta, een natuurwonder en beschermd UNESCO-gebied, zijn de Roemeense Karpaten ongerept en zeer goed bewaard gebleven, en de thuisbasis van veel wildlife.''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Boekarest

Brasov - rondreis Roemenië - Christoffel Travel

Vandaag start uw reis naar Roemenië. Wanneer u op de luchthaven van Boekarest aankomt, haalt u uw huurauto op en rijdt u richting Brasov.  

Brasov, omringd door de toppen van de zuidelijke Karpaten en rijk aan gotische, barokke en renaissance-architectuur, is één van de mooiste plaatsen in Roemenië!

In de ochtend heeft u de tijd om de stad te bezoeken. Brasov, ook bekend als Kronstadt vanwege de aanwezigheid van Duitse kolonisten al in de 12e eeuw, wordt omringd door de toppen van de zuidelijke Karpaten en is rijk aan gotische, barokke en renaissance-architectuur, evenals een schat aan historische bezienswaardigheden. Als een van de zeven ommuurde burchten van de Saksische middeleeuwen en zijn ligging op het kruispunt van de handelsroutes tussen het Ottomaanse Rijk en West-Europa, is Brasov door de eeuwen heen een populaire bestemming geweest. In de namiddag heeft u een transfer naar Tusnad.

U komt aan in Baile Tușnad en ontmoet uw wildlife gids. Want u gaat wildlife kijken vanuit het observatorium! In de avond gaat u beren observeren vanuit een wildobservatorium, met een 4 x 4 auto, waar u de kans heeft om beren en andere wilde dieren veilig te observeren en te fotograferen. Terug naar uw accommodatie, waar u ook diner heeft. 

Saint Ana Lake - rondreis Roemenië - Christoffel Travel

In de ochtend heeft u een transfer van ongeveer een uur naar het meer van Saint Ana. U brengt een bezoek aan het meer van Saint Ana en het veenmoeras van Mohoș – Er is een dubbele krater in het midden van het Ciomad gebergte. Op een hoogte van 100 meter boven de krater van het meer van Saint Ana, begrensd door de rand van het meer, op 1050 meter ligt er een gevulde, turf krater in bijna 80 hectare. Aan de oevers van de zure meerparels ziet u een kleine, nauwelijks waarneembare insectenplant, de rondbladige zonnedauw (Drosera rotundifolia) en met een iets grotere, langwerpigbladige zonnedauw, uit dezelfde familie (Drosera obovata). In de jonge krater onder het Mohos-meer kan het ontstaan van het meer van Saint Ana op tienduizend jaar geleden worden geschat. Op de bodem van de krater, waar de rotsen door de inwerking van opstijgende gassen werden getransformeerd, vormden zich kleimineralen, waaruit zich een waterkerende laag vormde. De kleilaag op de bodem van de krater ving het regenwater op en vormde de krater.

Na de lunch heeft u een transfer naar Lepșa. U overnacht in Lepșa. In de avond gaat u beren observeren vanuit een wildobservatorium, met een 4 x 4 auto, waar u de kans heeft om beren en andere wilde dieren veilig te observeren en te fotograferen. Hierna heeft u een transfer terug naar uw accommodatie en geniet u van uw diner. 

De dag zal worden doorgebracht in het beschermde gebied Tisita Gorges, nationaal erkend voor de natuurlijke rijkdom aan soorten vlinders, bloemen, vogels en natuurlijk grote carnivoren. Tijdens deze tocht leert u verschillende sporen of andere tekenen van de aanwezigheid van wilde dieren kennen, zodat u weet welke gevaren u kunt tegenkomen en welke soorten u kunt observeren. U zult leren hoe te handelen in het geval u verschillende wilde dieren tegenkomt en wat u moet doen in het geval van een aanval en het belangrijkste wat u moet doen om uw ontmoeting met wilde dieren te voorkomen. U heeft kans om sporen van beren, wolven en zelfs lynxen te zien op de paden die de bergwildernis ingaan en ook in de buurt van menselijke nederzettingen. In dit gebied is er ook een interactieve toeristische route gemaakt, met als onderwerp de drie soorten grote carnivoren uit de Karpaten (beer, lynx en wolf). Van mei tot september kunt u verschillende soorten vlinders bewonderen, die speels om u heen vliegen en vele andere soorten planten, mossen, korstmossen en bomen.

Een gezonde picknick zal worden gegeten traditioneel in de natuur, in het hart van dit beschermde natuurgebied. Onderweg komt u de oude ruïnes van de bosbouwexploitatie tegen, oude spoorwegen, donkere tunnels, bruggen. Naast deze natuurlijke attracties, die deze reis in het zicht heeft, kunt u genieten van een geweldig landschap, een prachtig reliëf en een tumultueuze geschiedenis van deze indrukwekkende kloven, verhalen die aan u tijdens deze reis verteld worden.

’s Avonds zult u zich installeren in een observatorium, speciaal gebouwd om wolven te observeren in het midden van de wildernis. Gewoonlijk komen wolven ’s nachts tevoorschijn, maar om ze te kunnen observeren, zal er een warmtebeeldcamera gebruikt worden. De kans dat u ze op die dag ziet is klein, maar als u geluk heeft, heeft u deze unieke ervaring. ’s Nachts zult u een sessie wolvengehuil bijwonen – door geluidsstimulatie, in de hoop de roedel dichter naar het observatorium te lokken en het prachtige gehuil van de wolven te horen, dat de rust van deze wilde plek verstoort. U zult de nacht doorbrengen in dit bescheiden observatorium, uitgerust met bedden en fatsoenlijke omstandigheden om midden in de wildernis te overnachten!

wandeling Karpaten - rondreis Roemenië - Christoffel Travel

Dit zal een intensieve wandeldag worden, ongeveer 8-9 uur die u in totale wildernis zult doorbrengen, in het spoor van grote carnivoren in de Karpaten, U zult waarschijnlijk geen andere mensen tegenkomen. U zult het avontuur voortzetten op de top van de vallei en een paar keer het water moeten oversteken (4 -5 keer) afhankelijk van het niveau. Als de kloven voorbij zijn, begint u aan de klim in de Coza berg. De route zal iets steiler zijn in de eerste helft van de weg. U gaat deze dag verder met het identificeren van diersporen en leert loop- en wandeltechnieken, om de route die steil omhoog gaat gemakkelijker aan te kunnen. Uw tocht eindigt zodra u twee indrukwekkende natuurmonumenten passeert, een zeer smalle sector van de rivier en een gebied waar u gemakkelijk fossiele exemplaren van fossiele ichtyofauna kunt vinden. Zodra u het dorp Coza bereikt, wordt u met een auto opgehaald door een andere gids en gaat u overnachten en dineren in het hotel in Lepşa dorp. 

Vroeg in de ochtend heeft u een transfer met de auto naar Tulcea en neemt u vanaf daar de snelle boot naar Crisan dorp, binnen de Donau Delta. U overnacht en dineert aan de oever van de rivier, in het hart van Crisan dorp.

De dagen in de Delta zullen in het gezelschap zijn van een gespecialiseerde gids, met wie u boottochten zult maken van ongeveer 7 uur per dag, op weg naar de meest opwindende plaatsen om te verkennen en om volgen en andere wilde dieren te spotten.

Onder de vogels, die u zou kunnen observeren en fotograferen, zijn: squacco reigers en zwart gekroonde nachtreigers, zilverreigers, glanzende ibis, de Euraziatische lepelaar, de grote witte pelikaan en de Dalmatische pelikaan, de baardriet, de grote karekiet, de Euraziatische penduliene mees, de roodpootvalk en de Euraziatische hobby, de collared pratincole, de bergeend, de Europese honingbuizerd, de zwarte specht en de grijskopspecht, om er maar een paar te noemen.

Picknick lunch tijdens de reis.
U overnacht en dineert in Crisan village.

Bezoek het dorp Letea, een prachtig afgelegen dorp dat zijn oorspronkelijke uiterlijk heeft weten te behouden. U vertrekt vroeg in de ochtend met de boot en keert laat in de middag terug. U zult het bos van Letea bezoeken. U zult zeker veel te zien en te ontdekken hebben gedurende de dag. Picknick lunch tijdens de tocht.
U overnacht en dineert in het dorp Crisan.

Vandaag ontdekt u het zuidelijke deel met het Iacob-meer, Cuibul cu lebede (het zwanennest) en het Caraorman-bos. Weer een dag vol nieuwe vogelkundige en botanische ontdekkingen in een heel andere omgeving dan de dagen ervoor. Picknick lunch tijdens de reis. 

Vakantie Roemenië - Boekarest - Christoffel Travel

’s Ochtends vroeg heeft u een transfer naar Tulcea (met de boot van het openbaar vervoer) om uw huurauto op te halen en vervolgens naar Boekarest te rijden voor de laatste nacht van uw reis. Laat de auto achter en overnacht in een hotel, gelegen in het stadscentrum.

Boekarest - rondreis Roemenië - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Boekarest. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Roemenië terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven.

Accommodaties

1. Boekarest

Het hotel ligt in het meest levendige en bevolkte gebied van Boekarest, aan de beroemde Victoriei Avenue, op slechts een steenworp afstand van de belangrijkste toeristische attracties zoals
het Nationaal Historisch Museum, het Nationaal Kunstmuseum, het Roemeense Atheneum, het Nationaal Theater, het voetgangersgebied Cismigiu Park van het oude centrum. Het hotel heeft een unieke identiteit van de hotels in Boekarest en is gebouwd in 1901 en is een levende legende. De naam staat synoniem voor geschiedenis, comfort en onberispelijke service.

Het gezellige boutique hotel is gelegen in het hart van Transsylvanië. Het ligt op een rustige locatie tussen de bergen met de interieurs ingericht in rustieke stijl. 

Het hotel combineert het unieke design, de ecologische compatibiliteit en de functionaliteit van de dingen. Er zijn hier 12 comfortabele kamers. Elke kamer van het rustieke boutique hotel is gemaakt in de eco-stijl.

Het hotel ligt in het hart van de oude stad Brasov, in het voetgangersgebied van het Raadsplein, met uitzicht op de beroemde Zwarte Kerk en de berg Tâmpa.

De accommodatie is gevestigd in een historisch gebouw uit 1477 en is ingericht met antieke kunst en lokaal meubilair. De gerenoveerde kamers beschikken alle over moderne voorzieningen en een interieur met historische details.

Gelegen aan de voet van de berg op de linkeroever van de rivier de Porcu in een rustige en afgelegen omgeving, met een dromerig uitzicht tussen de Putnei-waterval en het natuurreservaat Cheile Tisitei. Het heeft 14 kamers, een restaurant en mooi terras.

Het gastenverblijf bevindt zich in Crisan, 500 m aan de linkerkant, als u van de pier afstapt op nummer 180bis. Door de prettige sfeer zult u zich hier direct thuis voelen.
Hier kunt u genieten van de bijzondere sfeer van de Donau en de culinaire gerechten die specifiek zijn voor het gebied.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2639,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • 8 diners (dag 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 & 9)
 • 6 picknick lunches (dag 3, 4, 5, 7, 8 & 9)
 • De transfers per 4×4 auto voor de dagen 7, 8 & 9
 • De entreegelden voor de wildobservatiegebieden
 • De transfers per boot voor de excursies in de Donau Delta – dagen 11, 12 & 13
 • Engelssprekende gespecialiseerde lokale gids voor de wildlife dagen en birdwatching gids in de Donau Delta
 • De toegangsprijs voor de natuurreservaten
 • Huurauto B-klasse (Dacia Logan of vergelijkbaar), van dag 1 t/m dag 10
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Roemenië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Roemenië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Roemenië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Roemenië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Boekarest

2 Brasov – Baile Tusnad

3 Băile Tușnad – Sint-Aaimeer – Mohoșveen – Lepșa – Wildobservatorium

4 + 5 Lepșa en Putna Vrancea Natuurpark

6 Lepșa – Tulcea – Crisan

7 Noordelijke deel Donaudelta

8 Het bos van Letea

9 Delta’s zuidelijke meren

10 Terug naar Boekarest

11 Vertrek vanuit Boekarest

Wildlife in de Roemeense Karpaten

 De Donaudelta, die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Roemenië. Bij Tulcea splitst de rivier zich in drie afzonderlijke kanalen: de Chilia, Sulina en Sfântu Gheorghe armen, waardoor een voortdurend veranderend moerasgebied van 4187 km² ontstaat met moerassen, drijvende rieteilanden en zandbanken. Het gebied biedt een toevluchtsoord voor 300 vogelsoorten en 160 vissoorten.