Ontdek Skopje & Ohrid

Duur

8 dagen

Vanaf

1169,-

4.4/5
4.4 van 5

Deze rondreis combineert de historische en culturele bezienswaardigheden van de hoofdstad van Noord-Macedonië met het charmante Meer van Ohrid, één van ’s werelds oudste meren. Skopje is een prachtige stad om een paar dagen door te brengen. De rivier de Vadar verdeelt de compacte hoofdstad in een overwegend islamitische helft in het noorden en een orthodox-christelijke kant in het zuiden. De Ottomaanse en Byzantijnse invloeden van de stad zijn dus duidelijk zichtbaar. In de Turkse wijk Caršija geven de grote dagelijkse bazaar, de Turkse handelsherbergen, de sierlijke moskeeën en de oude vestingen een fascinerend beeld van de geschiedenis van de stad. Breng zeker een bezoek aan de Mustafa Pasja moskee, de grootste en sierlijkst versierde moskee van de stad, en de Daut Pasja Baths National Gallery – een 15e eeuws badhuis dat nu een galerie met hedendaagse kunst herbergt.

De parel in de kroon van Noord-Macedonië is ongetwijfeld het prachtige landschap en de prachtige landelijke kloosters, en een ideale uitvalsbasis om deze te verkennen is het pittoreske stadje Ohrid. De door de UNESCO beschermde stad in het zuidelijkste deel van Noord-Macedonië was de bakermat van de Slavische geletterdheid, die de broers Cyrillus en Methodius, en later hun discipelen St. Clement en St. Naum, verspreidden vanuit de Ohrid Literary School, de eerste Slavische universiteit in de Balkan, lang voor Bologna. Ohrid is een stadsmuseum met een overvloed aan archeologische schatten, waaronder vroegchristelijke basilieken en prachtige kerken, waarvan de beroemdste de kerk van St. John in Kaneo is, indrukwekkend gelegen op de kliffen boven het meer. Vanuit Ohrid is het ook mogelijk het prachtige Galicica National Park te verkennen, dat zich uitstrekt van het meer tot in de bergen en eindeloze ongerepte landschappen biedt.

''Skopje en Ohrid zitten vol bezienswaardigheden die uw aandacht waard zijn''

Reisprogramma

Vandaag komt u aan op de luchthaven van Skopje. Een transfer naar uw hotel in Skopje, waar u onze reisvertegenwoordiger zult ontmoeten voor een briefing van uw reis in Macedonië, de Macedonische gebruiken en tradities en de logistiek.

Verken Skopje vandaag in uw eigen tempo: alle toeristische routes beginnen vanaf het centrale plein ‘Macedonië’: de grote fontein van Alexander de Grote, het herdenkingshuis van Moeder Teresa, of ga over de oude stenen brug het doolhof van geplaveide steegjes van de oude stad binnen, omzoomd met eeuwenoude moskeeën en Ottomaanse baden die zijn veranderd in kunstgalerijen, sieraden en antiekwinkels, rustieke restaurants en theehuizen.

U overnacht de komende dagen in een centraal gelegen hotel in Skopje.

Accommodaties

Gelegen in het hart van Skopje op 5 minuten lopen van/naar het Macedonië-plein. Het hotel is een combinatie van funky architectuur en eigentijdse faciliteiten. De locatie is uitstekend; het ligt dicht bij het Museum en het Fort, evenals de beroemde Stenen Brug. Daarnaast ligt het naast de Daut Pasha Hamam van de historische oude bazaar van Skopje. Ideaal!

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1169,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Huurauto en allle transfers zoals beschreven in de reis
 • 2x lunch
 • Diensten van een professionele gids op dag 3 in Canyon Matka en op dag 5 in Ohrid
 • Privéboottocht op dag 7 in Ohrid (6,5 uur)
 • Entreegelden voor musea en toeristische attracties bezocht in Canyon Matka en in Ohrid
 • Begeleide lokale ervaring op dag 2 inclusief winkelen, kooklessen, lunch en drankjes
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Noord-Macedonië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noord-Macedonië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noord-Macedonië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noord-Macedonië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Skopje

2 Skopje 

3 Skopje – Matka Canyon – Skopje

4 Skopje – Bitola – Ohrid

5 Ohrid

6 Ohrid

7 Ohrid – Skopje 

8 Vertrek vanuit Skopje

ontdek skopje & ohrid

Skopje heeft veel charme. De bezienswaardigheden uit het Ottomaanse en Byzantijnse tijdperk zijn geconcentreerd rond de prachtige Čaršija van de stad, die wordt begrensd door de 15e-eeuwse Kameni Most (Stenen Brug) en het Tvrdina Kale Fort – de beschermer van Skopje sinds de 5e eeuw.