Noord-Macedonië te voet

Duur

8 dagen

Vanaf

1079,-

4.4/5
4.4 van 5

Ontdek het wandelparadijs in de bergen van Noord-Macedonië. De prachtige natuur, rijke historie en de vriendelijke bevolking zorgen voor een ontspannen en afwisselend verblijf. U wandelt vanuit kleine accommodaties op fraaie locaties in de natuur en in de stad Ohrid, de ‘parel van de Balkan’. Adem de schone lucht, geniet van de groene bergen, het blauwe meer, de kerken en kloosters en natuurlijk van het heerlijke klimaat. Deze reis laat u de mooiste berglandschappen van het land zien en u genieten van de lokale gastvrijheid en authentieke keuken.

''Ongerepte meren en adembenemende bergtoppen vormen het decor van betoverende paden in de prachtige nationale parken van Macedonië. Geniet van verbazingwekkende wandeltochten en ontdek de natuurlijke schatten van dit juweeltje in de Balkan.''

Reisprogramma

U wordt welkom geheten op de internationale luchthaven door onze reisvertegenwoordiger. U ontvangt hier de gedrukte reisinformatie en navigatiematerialen voor uw vakantie in Macedonië en bespreekt alles wat u wilt weten over de logistiek, maar ook over de Macedonische gebruiken en tradities.

Transfer naar Sharr Mountains, waar u de nacht zult doorbrengen. U passeert onderweg de stad Tetovo, waar we een bezoek aan één van de beste voorbeelden van Ottomaans erfgoed in Macedonië aanbevelen – de beschilderde moskee.

U overnacht de komende dagen in Popova Shapka op 1.780m hoogte.

Accommodaties

De mystieke aantrekkingskracht van Golemo Ezero was een van de redenen waarom in het verre 1951/52 een berghut bij het meer werd gebouwd. Het houten interieur van dat gebouw had een bijzondere schoonheid waarin veel meesterschap was geïnvesteerd en vooral veel liefde van de makers. Helaas betekende de brand, die in 1975 in deze berghut ontstond, het einde van deze representatieve alpinistenhut.

Met de inzet van de bergbeklimmers van Bitola en de hulp van Bitolese bedrijven en bouwers in de directe omgeving van de oude Hut, werd in 1978/79 de huidige alpinistenhut gebouwd.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1079,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels
 • Iedere dag ontbijt
 • Alle transfers en bagagetransporten zoals beschreven in de reis
 • Route Navigatie materiaal: kaarten en route boek 
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Noord-Macedonië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noord-Macedonië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noord-Macedonië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noord-Macedonië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Skopje – Popova Shapka

2 Popova Shapka

3 Popova Shapka – Ljuboten

4 Ljuboten – Belovishte – Bitola

5 Bitola – Golemo Ezero

Golemo Ezero – Brajcino – Ohrid

7 Ohrid – Skopje 

8 Vertrek vanuit Skopje

Noord-Macedonië te voet

Pelister is de eerste regio van de Macedonische wildernis die als nationaal park is ingericht. Afgezonderd van de rest van het land, biedt het een complete onderdompeling voor iedereen die een adembenemend natuurlandschap wil ervaren.