Noord-Macedonië te voet

Duur

8 dagen

Vanaf

1179,-

4.6/5
4.6 van 5

Ontdek het wandelparadijs in de bergen van Noord-Macedonië. De prachtige natuur, rijke historie en de vriendelijke bevolking zorgen voor een ontspannen en afwisselend verblijf. U wandelt vanuit kleine accommodaties op fraaie locaties in de natuur en in de stad Ohrid, de ‘parel van de Balkan’. Adem de schone lucht, geniet van de groene bergen, het blauwe meer, de kerken en kloosters en natuurlijk van het heerlijke klimaat. Deze reis laat u de mooiste berglandschappen van het land zien en u genieten van de lokale gastvrijheid en authentieke keuken.

''Ongerepte meren en adembenemende bergtoppen vormen het decor van betoverende paden in de prachtige nationale parken van Macedonië. Geniet van verbazingwekkende wandeltochten en ontdek de natuurlijke schatten van dit juweeltje in de Balkan.''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Skopje – Popova Shapka

Sharr Mountains - wandelreis Noord-Macedonië - Christoffel Travel

U wordt welkom geheten op de internationale luchthaven door onze reisvertegenwoordiger. U ontvangt hier de gedrukte reisinformatie en navigatiematerialen voor uw vakantie in Macedonië en bespreekt alles wat u wilt weten over de logistiek, maar ook over de Macedonische gebruiken en tradities.

Transfer naar Sharr Mountains, waar u de nacht zult doorbrengen. U passeert onderweg de stad Tetovo, waar we een bezoek aan één van de beste voorbeelden van Ottomaans erfgoed in Macedonië aanbevelen – de beschilderde moskee.

U overnacht de komende dagen in Popova Shapka op 1.780m hoogte.

Jakupica range -Noord-Macedonië -wandelen - Christoffel Travel

Wandelen naar Titov Vrv (genoemd naar maarschalk Tito), is een tocht van een hele dag vol prachtige panoramische uitzichten op de Sharr berg en Jakupica Range, Pelister, Korab, en zelfs het Rila gebergte in Bulgarije. Onder de top ligt waarschijnlijk het mooiste gebied in Macedonië – de Leshnica vallei in alpine stijl met pijnbomen, diepe rivierdalen en indrukwekkende overhangende rotswanden.

U kunt kiezen hoe u naar de Titov Vrv piek wandelt: de meer veeleisende route is ook meer de moeite waard met fantastische uitzichten, maar gaat over meerdere pieken; of de iets gemakkelijkere, ‘Vakaf’ genoemde route. Of u kunt ervoor kiezen ze allebei te nemen en er een rondwandeling van te maken.

Ljuboten - wandelvakantie Noord-Macedonië - Christoffel Travel

Na het ontbijt transfer naar het beginpunt van de wandeling van vandaag. De berg Ljuboten (2498 m), door de plaatselijke bevolking ook wel ‘de Matterhorn van Macedonië’ genoemd, is een indrukwekkende piramidevormige top die vanuit Skopje gezien de verre achtergrond domineert. Deze wandeling biedt een aantal spectaculaire uitzichten: in het oosten ziet u de berg Skopska Crna Gora en Vodno, in het zuiden de hele Šar-ruggengraat met tientallen toppen boven de 2500 m, in het westen de bergen van Kosovo en Albanië en in het noorden de bergen van Kosovo.

U overnacht in een kleine berghut op 1.620m hoogte.

Ljuboten - Noord-Macedonie - Christoffel Travel

Begin vroeg met wandelen vanaf de berghut langs de bergkam van het Sharr gebergte: deze route loopt langs de oostkant van de Ljuboten piek en passeert Kozja Stena (Geitenmuur), een opmerkelijk rotsachtig oriëntatiepunt te midden van de steile helling die zelfs vanuit Skopje te zien is. U passeert een rotsachtig gedeelte met kleine keien, waar u op uw voeten moet letten en proberen niet afgeleid te worden door het omringende uitzicht. Nadat u het Shija zadel bent gepasseerd, ziet u het Livadicko meer, slechts 200 verticale meters lager, in een rotsachtig keteldal op 2137 meter, waarvan de golven een overhangende rots over de westelijke oever hebben uitgesneden – een zeldzaam natuurverschijnsel. De wandeling eindigt in het dorp Belovishte.

‘s Middags heeft u transfer naar Bitola, de tweede grootste stad in Macedonië, gelegen tussen de bergen van het National Park Pelister op 16 km van de grens met Griekenland. U komt op tijd aan in Bitola om deel te nemen aan de avondwandeling langs de Shirok Sokak Straat, een wandelpad alleen voor voetgangers met kleurrijke, romantische, neoklassieke gebouwen en levendige cafés en restaurants.

U overnacht op in Bitola.

Golemo Ezero lake - Noord-Macedonië vakantie - Christoffel Travel

De berg Baba, die boven de stad Bitola uitsteekt, domineert de Pelagonija vallei als een dak. Het is de thuisbasis van het oudste nationale park – “Pelister”, het eerste officieel beschermde natuurreservaat in Noord-Macedonië sinds 1948. Dit gebied zit vol met wilde dieren, met name bergzwaluwen, berggeiten, herten, wolven en bruine beren waar het park beroemd om is. De flora wordt vertegenwoordigd door een unieke oude vijfnaaldige “molika” pijnbomen, dat zijn soorten van tertiaire leeftijd, die slechts in enkele bergen op de Balkan voorkomen. De wandeling naar Golemo Ezero (het grote gletsjermeer op 2.220m boven de zeespiegel) duurt ongeveer 4 uur. Het pad loopt langs beekjes, laag struikgewas en open plekken waar u kunt genieten van het schitterende uitzicht op de andere prominente toppen en bergkammen van de Baba berg. Voor degenen onder u die zichzelf willen uitdagen, is er een moeilijkere optie die door piek Pelister gaat. Geniet ’s avonds van de rust en de afzondering van deze prachtige plek en neem een duik in het meer.

U overnacht in een berghut aan het gletsjermeer.

Brajcino - Noord-Macedonië vakantie - Christoffel Travel

De laatste wandeling van deze tocht voert u van Golemo Ezero naar de dorpen bij het Meer van Prespa. De route volgt de militaire wegen uit de Eerste Wereldoorlog en passeert verschillende stenen rivieren – morenen. Geleidelijk aan volgt het pad de Brajcinska beek in een bebost gebied met beuken en eikenbomen. Het passeert een oude zagerij en een kleine kerk St. Nikola. Het dorp Brajcino (1000m) ligt in het Nationaal Park “Pelister” en het is 15 minuten verwijderd van het Prespa meer. In de middag heeft u ttransfer van Brajchino naar Ohrid.

Een dag om in uw eigen tempo van Ohrid te genieten: u kunt deze stad, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, op eigen houtje verkennen, of een rondleiding met een gids nemen, of een privé-rondvaart maken met een boot of kajak en de bezienswaardigheden langs de kust bekijken, zwemmen en snorkelen op een verborgen strandje, en vers gevangen forel eten voor de lunch in een vissersdorpje.

In de avond heeft u een transfer naar Skopje, waar u zult overnachten.  

Skopje - Noord-Macedonië vakantie - Christoffel Travel

Na het ontbijt is het tijd om terug te rijden naar de internationale luchthaven van Skopje voor uw vlucht naar huis.

Accommodaties

1. Golemo Ezero

Golemo Ezero lake - Noord-Macedonië vakantie - Christoffel Travel

De mystieke aantrekkingskracht van Golemo Ezero was een van de redenen waarom in het verre 1951/52 een berghut bij het meer werd gebouwd. Het houten interieur van dat gebouw had een bijzondere schoonheid waarin veel meesterschap was geïnvesteerd en vooral veel liefde van de makers. Helaas betekende de brand, die in 1975 in deze berghut ontstond, het einde van deze representatieve alpinistenhut.

Met de inzet van de bergbeklimmers van Bitola en de hulp van Bitolese bedrijven en bouwers in de directe omgeving van de oude Hut, werd in 1978/79 de huidige alpinistenhut gebouwd.

De accommodatie is een modern berggebouw met een traditionele uitstraling. Gelegen op de berg Shar, in de buurt van het skicentrum Popova Sapka op 1760 m. U zult vooral blij zijn met het interieur van het gebouw, de combinatie van hout en steen met een open haard en een open uitzicht op de skipistes. Op het plateau voor de lodge is er een groot terras.

Een historisch stadshotel in Bitola, gebouwd in de charmante traditionele bouwstijl, gelegen in het historische centrum van Bitola. Het hotel is gevestigd in een oude Ottomaanse gebouw, dat zeer succesvol is gerestaureerd en dankzij de vele archeologische vondsten een klein museum is geworden. Het biedt haar gasten een intiem ‘Theater onder één dak’, als het eerste onafhankelijke, particuliere theater.

 

Dit resort is gelegen op 1600 m boven de zeespiegel. U kunt ’s morgens koffie drinken met een prachtig uitzicht op de berg, exotische cocktails drinken in de schaduw van grote bomen en dineren onder de dominante top van Luboten.

Het hotel is tevens een boutique wijnmakerij, gelegen nabij de ingang van de oude stad van Ohrid genaamd Lower Gate. In een rustig steegje, weg van het verkeer, maar op slechts 50 tot 100 stappen van het meer en de meest exclusieve cafés en restaurants, biedt het hotel de perfecte gelegenheid om de oude stad te voet te verkennen en dicht bij winkels, restaurants en zelfs stranden te zijn. Vanuit het hotel heeft u een zeldzame kans om te genieten van het prachtige uitzicht op het meer van Ohrid, de kade en de haven. 

Een prachtig hotel gelegen in het centrum van Skopje. Het hotel beschikt over een restaurant, een fitnesscentrum en een bar/lounge. De kamer zijn allemaal prachtig ingericht in moderne stijl met individuele charme. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1179,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels
 • Iedere dag ontbijt
 • Alle transfers en bagagetransporten zoals beschreven in de reis
 • Route Navigatie materiaal: kaarten en route boek 
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Noord-Macedonië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noord-Macedonië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noord-Macedonië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noord-Macedonië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Skopje – Popova Shapka

2 Popova Shapka

3 Popova Shapka – Ljuboten

4 Ljuboten – Belovishte – Bitola

5 Bitola – Golemo Ezero

Golemo Ezero – Brajcino – Ohrid

7 Ohrid – Skopje 

8 Vertrek vanuit Skopje

Noord-Macedonië te voet

Pelister is de eerste regio van de Macedonische wildernis die als nationaal park is ingericht. Afgezonderd van de rest van het land, biedt het een complete onderdompeling voor iedereen die een adembenemend natuurlandschap wil ervaren.