Noord-Macedonië: mix van cultuur en natuur

Duur

8 dagen

Vanaf

829,-

4.4/5
4.4 van 5

Noord-Macedonië, bekend als ‘Het Land van Meren’, is echt een van de best bewaarde geheimen van de Balkan. Deze op maat gemaakte tour brengt u naar prachtige stenen kloosters en kerken, versierd met kleurrijke fresco’s en iconen.

Verken oude Romeinse ruïnes, wandel langs de oevers van stille bergmeren en ontdek afgelegen nationale parken, waar in de landelijke bergdorpjes al honderden jaren weinig lijkt te zijn veranderd. Met een geschiedenis die de Romeinse, Byzantijnse, Ottomaanse en Joegoslavische rijken omspant, wacht u een fascinerende mix van architecturaal erfgoed en verschillende culturen.

''Noord-Macedonië is een perfecte mix van culturele en natuurlijke schoonheid''

Reisprogramma

Welkom op de internationale luchthaven van Skopje en transfer naar uw hotel in Skopje, waar u onze reisvertegenwoordiger zult ontmoeten voor een briefing van uw reis in Noord-Macedonië, de Macedonische gebruiken en tradities en de logistiek.

Verken Skopje vandaag in uw eigen tempo: alle toeristische routes beginnen vanaf het centrale plein ‘Macedonië’: de grote fontein van Alexander de Grote, het herdenkingshuis van Moeder Teresa, of ga over de oude stenen brug het doolhof van geplaveide steegjes van de oude stad binnen, omgeven met eeuwenoude moskeeën en Ottomaanse baden die zijn veranderd in kunstgalerijen, sieraden en antiekwinkels, rustieke restaurants en theehuizen.

U overnacht de komende dagen in een centraal gelegen hotel in Skopje.

Accommodaties

Hey hotel is gelegen in Janche – één van de weinige voorverblijven in Macedonië die nog maar net zijn authentieke uitstraling heeft. Het ligt net onder de berg Bistra, dicht bij het klooster van sveti Jovan Bigorski. Het hotel biedt een prachtig panorama op de bergen die het omringen en op het dorp Janche met zijn oude huizen van steen en hout.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 829,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Huurauto en alle transfer zoals beschreven in de reis
 • 2x lunch en 2x diner
 • Diensten van professionele wandelgids op dag 3 in Canyon Matka
 • Route Navigatie materiaal: kaarten en route boek
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Noord-Macedonië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noord-Macedonië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noord-Macedonië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noord-Macedonië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Skopje

2 Skopje – Mount Vodno

3 Skopje – Matka Canyon – Mavrovo National Park

4 Mavrovo National Park – Vevchani

5 Vevchani – Gorna Belica – Ohrid

6 Ohrid

7 Ohrid – Skopje 

8 Vertrek vanuit Skopje

Noord-Macedonië: mix van cultuur en natuur

De kloven, dennenbossen, karstvelden en watervallen van het Mavrovo National Park bieden een frisse, ijle lucht. Er zijn prachtige vergezichten in overvloed en het park herbergt de hoogste top van Noord-Macedonië, de berg Korab (2764 m). Eén van de belangrijkste – en toegankelijkste – kloosters van Noord-Macedonië, Sveti Jovan Bigorski, ligt hier, net als de sfeervolle dorpjes Galičnik en Janče, die door een bergkam van elkaar worden gescheiden.