Uniek Oost-Groenland

Duur

5 dagen

Vanaf

2979,-

4.6/5
4.6 van 5

Deze avontuurlijke reis door de tijd brengt u naar plaatsen die nergens anders te vinden zijn. Deze reis voert u langs de kleurrijke oostkust, te beginnen in Kulusuk, waar u wordt meegenomen door de stad en haar historische achtergrond. Een kleine nederzetting van 375 inwoners, algemeen bekend als de toegangspoort tot Oost-Groenland.

U verblijft 1 nacht in Kulusuk en op de tweede dag wordt u naar Tasiilaq stad gebracht. U reist per boot, een authentieke ervaring varend over de arctische wateren. 

Tasiilaq is de grootste stad aan de oostkust met ongeveer 2000 inwoners. Tasiilaq ligt op een eiland dat de naam Ammassalik draagt en waar volop mogelijkheden zijn om te wandelen, bergen te bedwingen, tussen talloze ijsbergen te varen, gletsjers van enorme afmetingen te zien en culturele ervaringen op te doen.

Deze tocht voert u naar een verlaten Amerikaanse luchtmachtbasis, voert u door ijsfjorden en komt u dicht bij majestueuze gletsjers. Zie hoe de begaafde lokale bevolking handwerk maakt, maak een stadswandeling en een trektocht door de prachtige Bloemenvallei. Deze reis geeft u de ultieme arctische ervaring, waardoor u Groenland in het zomerseizoen kunt zien.

Dus trek uw wandelkleding en camera uitrusting uit de kast!

''In Oost-Groenland vindt u ruige en steile bergen, die diepe fjorden en indrukwekkende gletsjers omringen. Tot 120 jaar geleden leefden de Oost-Groenlanders geïsoleerd van de rest van de wereld, en dat is nog steeds te merken.''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Kulusuk

kulusuk-groenland-vakantie-reizen-christoffel-travel

Vandaag start uw reis naar Groenland. Bij aankomst in Groenland wordt u op de luchthaven opgewacht door uw gids voor de Kulusuk wandeltocht. Uw bagage wordt naar het hotel gebracht, waar u overnacht. Het hotel ligt op korte afstand van de luchthaven en ook op loopafstand van het dorp Kap Dan (ongeveer 20 min).

In de namiddag heeft u vrij tijd om de omgeving te verkennen. Ook is er een mogelijkheid voor een optionele boottocht naar de Apusiajik gletsjer (1½ uur):

Varend langs fascinerende verscheidenheid van ijsschotsen en ijsbergen over de lokale fjord, brengt de tour u dicht bij de lokale gletsjer Apusiaajik (‘Kleine’ gletsjer) met de open boot (warme kleding aanbevolen). Wij beschouwen de boottocht als een must-do vanwege de mogelijkheid om zo dicht bij de gletsjer te komen als de veiligheid toelaat.

U overnacht en dineert in Kulusuk. 

tasiilaq-groenland-vakantie-reizen-christoffel-travel

Na uw ontbijt in het hotel heeft u een transfer naar de haven van Kulusuk en een 30-min boottocht naar Tasiilaq. Bij aankomst een transfer naar uw hotel, waar u de komende 3 nachten zult verblijven.

Vrije middag om de stad Tasiilaq te verkennen.

tasiilaq-groenland-unieke-vakantie-reizen-christoffel-travel

Vandaag staat een mooie wandeling op het programma. Vlakbij de start van de wandeling vindt u de lokale ambachtelijke werkplaats en winkel Skunk, waar lokale kunstenaars de mooiste en meest gerenommeerde traditionele handwerk vervaardigen en verkopen. Na een bezoek hier vervolgt u  de wandeling bergafwaarts richting de haven. Onderweg bezoekt u het stadsmuseum, waar u meer te weten kunt komen over de nederzetting en ontwikkeling van Tasiilaq door de decennia heen en de tradities van Oost-Groenland. Het museum zelf is gehuisvest in een oude kerk, die dateert uit 1903 – daarmee is het één van de oudste gebouwen in Tasiilaq.

In de haven kunt u getuige zijn van de dagelijkse activiteit van de vissers en de verwerking van de vangst waarvan Tasiilaq sterk afhankelijk is.

Vanaf de haven gaat de wandeling verder langs de oevers van Kiung Oscar’s fjord, langs het ziekenhuis en omhoog naar de nieuwe kerk. Boven de kerk is een kleine heuvel vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de hele stad en omgeving. In dit gebied komt u de oudste gebouwen van de stad tegen, waar de eerste koloniemanager Johan Pedersen en de poolreiziger Einar Mikkelsen woonden.

Voordat u het stadje achter u laat, krijgt u de gelegenheid om het plaatselijke VVV-kantoor te bezoeken. Hier is het mogelijk om te kopen uit een selectie van handwerk, boeken, kaarten, outdoor kleding en ansichtkaarten.

Op weg naar de bloemenvallei passeert u het kerkhof van het stadje.

Zoals de naam al aangeeft, kunt u in de vallei een hele reeks verschillende bloemen zien: Arctische tijm, Arctische blauwe bosbes, Arctische paardenbloem enz. Hier vindt u ook de nationale bloem van Groenland, de breedbladige wilg.

U vervolgt het kleine gebogen pad door de vallei voor een paar kilometer, totdat u een kleine waterval bereikt op de bodem van de vallei. Hier zult u enige tijd doorbrengen, genieten van het uitzicht, proeven van het ongelooflijk frisse water en ontspannen voordat u in de middag terugkeert naar de stad.

U begint in de ochtend vanuit de haven van Tasiilaq, aan de zuidkant van Ammassalik eiland. Na een snelle doorsteek van de King Oskar’s fjord gaat u noordwest richting de Ammassalik fjord. Na ongeveer een uur varen draait u de smalle en steile fjord in met zijn grillige en imposante bergtoppen, die boven u uittorenen.

Bij de plaats Ikateq, zult u een stop maken om de overblijfselen van een Amerikaanse basis uit de Tweede Wereldoorlog te verkennen. U kunt nog steeds het vliegveld, de verroeste olievaten, voertuigen en ruïnes zien.

U zult dan uw reis verder noordoostelijk voortzetten tot u aankomt bij de machtige Sermiligaaq fjord. De naam betekent “de prachtige gletsjer fjord” en het doet zijn naam eer aan. Het landschap om u heen wordt nu gedomineerd door grillige bergen, smalle fjorden en afkalvende gletsjers, die met hun voorkant in de fjord zelf uitmonden. Op een gegeven moment zult u genieten van het uitzicht op twee afkalvende gletsjers tegelijk, de Karale gletsjer aan uw linkerzijde en de Knud Rasmussen gletsjer aan uw rechterzijde.

De schipper zal zo dicht mogelijk langs de gletsjer varen als veilig is en hier gaan we aan land om te genieten van het lunchpakket en de warme dranken die meegebracht zijn. 

Na de lunch heeft u de tijd om de directe omgeving te voet te verkennen, voordat u in de middag aan uw terugreis richting Tasiilaq begint.

In de ochtend heeft u een transfer van uw hotel naar de heliport. Er staat een helikoptervlucht naar Kulusuk op u te wachten. Helaas zit de reis erop. Wat overblijft zijn de vele herinneringen van de schitterende en verbazingwekkende natuur van Groenland! 

Accommodaties

1. Kulusuk

Landschappelijk gelegen aan de kust van Groenlands oostpunt, in de nederzetting Kulusuk. Het hotel ligt op een paar minuten rijden van de poort naar Oost-Groenland, Kulusuk Airport. Ervaar de ware sfeer van de unieke levensstijl in een Inuit jagersnederzetting. Alle kamers hebben berg- en zeezicht. 

Het hotel, opgericht in december 1973, ligt in de stad Tasiilaq. Het kijkt uit over een pittoresk stadje, een beschutte fjord en majestueuze bergen. Het hotel is volledig gemoderniseerd, maar heeft zijn vriendelijke, informele stijl behouden.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2979,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt 
 • Boottransfer Kulusuk-Tasiilaq
 • Helikoptertransfer Tasiilaq-Kulusuk
 • Knud Rasmussen Glacier-boottocht 
 • Begeleide stadswandeling Tasiilaq en Flower Valley Hike
 • Luchthaven-/hoteltransfers in Tasiilaq
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Groenland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Groenland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Groenland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Groenland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Kulusuk

2 Bottocht Tasiilaq

3 Stadswandeling Tasiilaq en Flower Valley

4 Knud Rasmussen Fjord boottocht

5 Vertrek vanuit Kulusuk

Uniek
Oost-Groenland

Geniet van een zeer schilderachtige rit, de spectaculaire uitzichten tijdens de helikoptervlucht tussen Kulusuk en Tasiilaq zult u niet snel vergeten.