Uniek Oost-Groenland

Duur

5 dagen

Vanaf

2979,-

4.1/5
4.1 van 5

Deze avontuurlijke reis door de tijd brengt u naar plaatsen die nergens anders te vinden zijn. Deze reis voert u langs de kleurrijke oostkust, te beginnen in Kulusuk, waar u wordt meegenomen door de stad en haar historische achtergrond. Een kleine nederzetting van 375 inwoners, algemeen bekend als de toegangspoort tot Oost-Groenland.

U verblijft 1 nacht in Kulusuk en op de tweede dag wordt u naar Tasiilaq stad gebracht. U reist per boot, een authentieke ervaring varend over de arctische wateren. 

Tasiilaq is de grootste stad aan de oostkust met ongeveer 2000 inwoners. Tasiilaq ligt op een eiland dat de naam Ammassalik draagt en waar volop mogelijkheden zijn om te wandelen, bergen te bedwingen, tussen talloze ijsbergen te varen, gletsjers van enorme afmetingen te zien en culturele ervaringen op te doen.

Deze tocht voert u naar een verlaten Amerikaanse luchtmachtbasis, voert u door ijsfjorden en komt u dicht bij majestueuze gletsjers. Zie hoe de begaafde lokale bevolking handwerk maakt, maak een stadswandeling en een trektocht door de prachtige Bloemenvallei. Deze reis geeft u de ultieme arctische ervaring, waardoor u Groenland in het zomerseizoen kunt zien.

Dus trek uw wandelkleding en camera uitrusting uit de kast!

''In Oost-Groenland vindt u ruige en steile bergen, die diepe fjorden en indrukwekkende gletsjers omringen. Tot 120 jaar geleden leefden de Oost-Groenlanders geïsoleerd van de rest van de wereld, en dat is nog steeds te merken.''

Reisprogramma

Vandaag start uw reis naar Groenland. Bij aankomst in Groenland wordt u op de luchthaven opgewacht door uw gids voor de Kulusuk wandeltocht. Uw bagage wordt naar het hotel gebracht, waar u overnacht. Het hotel ligt op korte afstand van de luchthaven en ook op loopafstand van het dorp Kap Dan (ongeveer 20 min).

In de namiddag heeft u vrij tijd om de omgeving te verkennen. Ook is er een mogelijkheid voor een optionele boottocht naar de Apusiajik gletsjer (1½ uur):

Varend langs fascinerende verscheidenheid van ijsschotsen en ijsbergen over de lokale fjord, brengt de tour u dicht bij de lokale gletsjer Apusiaajik (‘Kleine’ gletsjer) met de open boot (warme kleding aanbevolen). Wij beschouwen de boottocht als een must-do vanwege de mogelijkheid om zo dicht bij de gletsjer te komen als de veiligheid toelaat.

U overnacht en dineert in Kulusuk. 

Accommodaties

Landschappelijk gelegen aan de kust van Groenlands oostpunt, in de nederzetting Kulusuk. Het hotel ligt op een paar minuten rijden van de poort naar Oost-Groenland, Kulusuk Airport. Ervaar de ware sfeer van de unieke levensstijl in een Inuit jagersnederzetting. Alle kamers hebben berg- en zeezicht. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2979,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt 
 • Boottransfer Kulusuk-Tasiilaq
 • Helikoptertransfer Tasiilaq-Kulusuk
 • Knud Rasmussen Glacier-boottocht 
 • Begeleide stadswandeling Tasiilaq en Flower Valley Hike
 • Luchthaven-/hoteltransfers in Tasiilaq
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Groenland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Groenland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Groenland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Groenland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Kulusuk

2 Bottocht Tasiilaq

3 Stadswandeling Tasiilaq en Flower Valley

4 Knud Rasmussen Fjord boottocht

5 Vertrek vanuit Kulusuk

Uniek
Oost-Groenland

Geniet van een zeer schilderachtige rit, de spectaculaire uitzichten tijdens de helikoptervlucht tussen Kulusuk en Tasiilaq zult u niet snel vergeten.