Ilulissat: Magische wereld van ijsbergen

Duur

5 dagen

Vanaf

2739,-

4.6/5
4.6 van 5

Ilulissat is het Groenlandse woord voor “ijsbergen” en vanwege de nabijheid van de schilderachtige Ilulissat IJsfjord. Het is de meest fascinerende bestemming van Groenland aan de westkust. Met een bevolking van ongeveer 4.600 is de stad de zetel van de gemeente Ilulissat, en tevens de op twee na grootste nederzetting van Groenland.

''Ilulissat is de thuishaven van de Ilulissat IJsfjord, die op de UNESCO-lijst staat, waar walvisslagen of sledehondenpoten weerkaatsen op ijsbergen die groter zijn dan u zich kunt voorstellen.''

Reisprogramma

Vandaag start uw reis naar Groenland. Bij aankomst in Ilulissat wordt u op de luchthaven opgewacht, u heeft een transfer naar uw accommodatie waar u alle 3 nachten verblijft.

U heeft een begeleide stadswandeling in de namiddag. Met de cultuur-historische wandeling krijgt u een beter inzicht in de Groenlandse cultuur en geschiedenis, wat de andere ervaringen in Groenland een nieuw perspectief zal geven. U leert over de geschiedenis van de stad, de Groenlandse cultuur en het moderne leven 300 km ten noorden van de poolcirkel.

Onder de hoogtepunten onderweg zijn de vissershaven en de jagers handelspost “Brædtet”; de kerk en het geboortehuis van de beroemde ontdekkingsreiziger Knud Rasmussen.

In de avond geniet u van een 2-gangen diner in het hotel.

Accommodaties

Op één van de beste locaties in Ilulissat vindt u dit hotel. Tijdens uw verblijf kunt u de Diskobay en alles wat het te bieden heeft van dichtbij meemaken. Geniet van de frisse lucht, de zee en het buitengewone uitzicht op de ijsbergen.

Er zijn goede kansen om de enorme walvissen van dichtbij te zien in de Diskobaai. De walvissen komen vaak dicht bij de kust en gedijen in de meeste delen van de baai, vooral het gebied net buiten Ilulissat trekt de enorme walvissen aan.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2739,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in een goed verzorgd hotel 
 • Iedere dag ontbijt 
 • Transfer van/naar luchthaven
 • 2 gangen welkomstdiner op de dag van aankomst
 • Culturele stadswandeling in Ilulissat
 • Wandeling naar de oude nederzetting, Sermermiut, een UNESCO-werelderfgoed
 • Avondboottocht zeilen tussen ijsbergen
 • Boottocht naar Oqaatsut (Rodebay)
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Groenland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Groenland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Groenland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Groenland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Ilulissat

2 Wandeltocht Sermermiut dorp

3 Boottocht Oqaatsut

4 Ilulissat

5 Vertrek vanuit Ilulissat

Ilulissat: Magische wereld van ijsbergen

De Inuit varen al duizenden jaren met kajaks door de wateren van Ilulissat, zonder de luxe van moderne vaartuigen. IJsbergen bekijken vanaf waterniveau biedt een unieke benadering van het verkennen van de gletsjer en Disko Bay. De mogelijkheid om walvissen te zien is reëel.