Stap in de voetsporen van Erik de Rode

Duur

4 dagen

Vanaf

2089,-

4.3/5
4.3 van 5

Noorse geschiedenis en adembenemende natuur, deze reis neemt u mee naar het zuiden van Groenland, waar u kunt zien waarom het Groenland wordt genoemd! U verkent de historische plaatsen Igaliku en Qassiarsuk en maakt een boottocht in de Qooroq ijsfjord die u niet snel zult vergeten, want elke dag kalft er 200.000 ton ijs van de gletsjer af!

''Reis in de voetsporen van Erik de Rode, stichter van de eerste Europese nederzetting op Groenland''

Reisprogramma

Vandaag start uw reis naar Groenland. Bij aankomst in Groenland wordt u op de luchthaven opgewacht, u heeft een transfer naar uw accommodatie waar u alle 3 nachten verblijft.

In de namiddag heeft u een boottocht met uw gids naar de Qooroq Ice Fjord, varend naar de gletsjer tussen de ijsbergen. Als de boot de gletsjer nadert, wordt de motor van de boot gestopt, zodat u in stilte kunt genieten van het uitzicht voordat het tijd is om terug te keren naar Narsarsuaq.

Accommodaties

De omgeving van het hotel biedt een verbluffend mooie natuur, met een schat aan unieke ervaringsmogelijkheden in het weelderige, “groene Groenland”. Erik de Rode en zijn zoon Leif de Gelukkige ontdekten dit al meer dan 1000 jaar geleden. Zij vestigden zich aan de andere kant van de fjord in het dorp Qassiarsuk in 875, waar u vandaag de ruïnes van hun nederzettingen kunt verkennen

Het hotel heeft een restaurant met een internationaal menu, gespecialiseerd in de Groenlandse keuken, en een cafetaria waar een ontbijtbuffet, lunch en diner wordt geserveerd.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2089,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in een goed verzorgd hotel 
 • Iedere dag ontbijt
 • Alle luchthaven- en boottransfers volgens reisprogramma
 • Retour boottransfers Narsarsuaq – Qassiarsuk & Narsarsuaq – Igaliku /Gardar
 • Begeleide boottocht naar Qooroq IJsfjord
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Groenland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Groenland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Groenland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Groenland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Narsarsuaq

2 Qassiarsuk / Brattahlid

3 Igaliku / Gardar

4 Vertrek vanuit Narsarsuaq

Stap in de voetsporen van Erik de Rode

De stad staat bol van de culturele geschiedenis en wordt omgeven door een prachtig landschap. Noorse ruïnes en UNESCO Werelderfgoed zijn slechts enkele van de dingen die u in Narsarsuaq kunt beleven.