Stap in de voetsporen van Erik de Rode

Duur

4 dagen

Vanaf

2089,-

4.5/5
4.5 van 5

Noorse geschiedenis en adembenemende natuur, deze reis neemt u mee naar het zuiden van Groenland, waar u kunt zien waarom het Groenland wordt genoemd! U verkent de historische plaatsen Igaliku en Qassiarsuk en maakt een boottocht in de Qooroq ijsfjord die u niet snel zult vergeten, want elke dag kalft er 200.000 ton ijs van de gletsjer af!

''Reis in de voetsporen van Erik de Rode, stichter van de eerste Europese nederzetting op Groenland''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Narsarsuaq

Vandaag start uw reis naar Groenland. Bij aankomst in Groenland wordt u op de luchthaven opgewacht, u heeft een transfer naar uw accommodatie waar u alle 3 nachten verblijft.

In de namiddag heeft u een boottocht met uw gids naar de Qooroq Ice Fjord, varend naar de gletsjer tussen de ijsbergen. Als de boot de gletsjer nadert, wordt de motor van de boot gestopt, zodat u in stilte kunt genieten van het uitzicht voordat het tijd is om terug te keren naar Narsarsuaq.

Vandaag staat een dagtocht naar Qassiarsuk op het programma. Per boot is er een korte vaart over de fjord naar Qassiarsuk (Brattahlid), waar u tijd heeft om de omgeving te verkennen, bezoek te brengen aan het openluchtmuseum van Brattahlid (nagebouwde boerderij van Erik de Rode) en de kerk van Thjodhild.

Terugkeer naar Narsarsuaq in de namiddag.

Igaliku wacht op u! Per boot gaat u naar de haven van Itilleq, vanwaar een wandeling van 4 km naar het dorp langs de Koningsweg, genoemd naar het bezoek van Deense koningen in 1952. Igaliku is een kleine historische nederzetting (Gardar) en één van de mooiste dorpen in Groenland. Het uitzicht vanaf de top van de weg is over kleurrijke huizen, groene heuvels en de melkblauwe fjord en de berg Illerfissalik aan de overkant van de fjord. Tijdens de Noorse periode was Igaliku de bisschopszetel en u kunt nog steeds indrukwekkende ruïnes uit die tijd zien. De schapenhouderij bloeit in het dorp. Er is een school, een kerk en een winkel. U heeft genoeg tijd om het dorp en de omgeving te verkennen, voordat u teruggaat naar Itilleq en per boot terug naar Narsarsuaq.

Vrije ochtend voor een korte wandeling in de omgeving of om te ontspannen voordat het tijd is om uit te checken uit het hotel en u klaar te maken voor de transfer naar de luchthaven en in te checken voor uw vlucht. 

Accommodaties

1. Narsarsuaq

De omgeving van het hotel biedt een verbluffend mooie natuur, met een schat aan unieke ervaringsmogelijkheden in het weelderige, “groene Groenland”. Erik de Rode en zijn zoon Leif de Gelukkige ontdekten dit al meer dan 1000 jaar geleden. Zij vestigden zich aan de andere kant van de fjord in het dorp Qassiarsuk in 875, waar u vandaag de ruïnes van hun nederzettingen kunt verkennen

Het hotel heeft een restaurant met een internationaal menu, gespecialiseerd in de Groenlandse keuken, en een cafetaria waar een ontbijtbuffet, lunch en diner wordt geserveerd.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2089,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in een goed verzorgd hotel 
 • Iedere dag ontbijt
 • Alle luchthaven- en boottransfers volgens reisprogramma
 • Retour boottransfers Narsarsuaq – Qassiarsuk & Narsarsuaq – Igaliku /Gardar
 • Begeleide boottocht naar Qooroq IJsfjord
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Groenland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Groenland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Groenland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Groenland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Narsarsuaq

2 Qassiarsuk / Brattahlid

3 Igaliku / Gardar

4 Vertrek vanuit Narsarsuaq

Stap in de voetsporen van Erik de Rode

De stad staat bol van de culturele geschiedenis en wordt omgeven door een prachtig landschap. Noorse ruïnes en UNESCO Werelderfgoed zijn slechts enkele van de dingen die u in Narsarsuaq kunt beleven.