Snorkelen met orka’s in Noorwegen

Duur

5 dagen

Vanaf

1679,-

4.7/5
4.7 van 5

Majestueuze orka’s in hun natuurlijke omgeving en het Noorderlicht in de avonduren, klinkt deze combinatie niet geweldig? Een echte bucketlist reis voor avonturiers, deze reis laat u de natuur in haar puurste vorm beleven. In het water zijn met de orka’s is een indrukwekkende ervaring en een onvergetelijke ontmoeting met de natuur!

''Snorkelen met orka's is door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de gaafste reisactiviteiten!''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Tromsø

Tromsø - Noorwegen - Christoffel Travel

Vandaag start uw geweldige reis naar Noorwegen! Op de luchthaven van Tromsø haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum van Tromsø. 

Geniet van de spectaculaire panoramische uitzichten over Tromsø en de omliggende eilanden, fjorden en bergen. Tromsø is gelegen in het hart van de noorderlichtzone, bekend als Auroa Borealis, en behoort daarom tot één van de beste plaatsen op aarde om dit mysterieuze fenomeen te ervaren. 

skjervoy-orkas-noorwegen-vakantie-reizen-christoffel-travel

Na het ontbijt rijdt u in ca. 4 uur langs besneeuwde bergen en verlaten fjorden naar uw hotel in Skjervoy waar u de komende 2 nachten verblijft. De middag is vrij en kunt u de omgeving verkennen. Met wat geluk ziet u aan het einde van de middag het Noorderlicht!

Snorkelen met orka's - Noorwegen - Christoffel Travel

De komende 2 dagen wandelt u na het ontbijt naar de haven. Hier wacht de gids op u en krijgt u een droogpak, warm onderpak, masker en snorkel. Hierna stapt u in een stevige en veilige rubberen zodiak boot en gaat uw avontuur beginnen. Met brullende motoren scheert u over de zee. Het koude water spat op uw gezicht en om u heen ziet u de besneeuwde bergen, die steil boven de fjorden uitsteken.

Als de gids een groep orka’s ziet, legt hij de boot in de baan van de orka’s. Hij zet de motor uit en ineens is het stil. U zet uw masker en snorkel op en u gaat op de rand van de zodiak zitten met uw benen in het water. Voorzichtig glijdt u het water in. Deze fascinerende orka’s van dichtbij onder water zien is een unieke ervaring. U kunt in het water komen met familiegroepen orka’s die om elkaar heen zwemmen om voedsel te verzamelen. Een avontuur dat u niet snel zult vergeten!

De middag is vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld met uw huurauto de omgeving verkennen. Op dag 4 rijdt u na de orkasafari in ca. 4 uur terug naar Tromsø.

Snorkelen met orka's - Noorwegen - Christoffel Travel

Rendieren - Noors Lapland - vakantie - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in Tromsø. Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Tromsø. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven.

Optioneel: verleng uw reis met een paar extra nachten in Tromsø.

Accommodaties

1. Skjervoy

Skjervoy hotel - Noorwegen - Christoffel Travel

Vanuit de kamers en het restaurant van het hotel heeft u een mooi uitzicht op de haven en besneeuwde bergen aan de overkant van de fjord. Bij een donkere en heldere nacht heeft u uitstekende kansen om vanaf het hotel het Noorderlicht te zien. 

Tromsø hotel - Noorwegen - Christoffel TravelGelegen in het centrum van Tromsø bevindt zich dit hotel. Alles waar het ‘Parijs van het noorden’ om bekend staat, ligt op steenworpafstand van dit hotel. Daarnaast vindt u er diverse eetgelegenheden in de buurt. De kamers zijn modern en kleurrijk ingericht. ’s Ochtends geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet en is er elk moment van de dag gratis koffie in de lobby van het hotel.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1679,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Tromsø inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Skjervoy inclusief ontbijt
 • Snorkelen met orka’s inclusief materialen (dag 3 & 4)
 • 4 x 24 uur gebruik huurauto, onbeperkt aantal km, CDW, winterbanden (Suzuki Vitara of vergelijkbaar)
 • Gebruik van droogpak, onderpak en snorkeluitrusting
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Noorwegen met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noorwegen reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noorwegen reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noorwegen. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Tromsø

2 Skjervoy

3 + 4 Orka safari’s

5 Vertrek vanuit Tromsø

Snorkelen met orka's - Noorwegen - Christoffel Travel

Snorkelen met orka's in Noorwegen

Noorwegen is de enige plaats ter wereld waar u veilig kunt snorkelen met orka’s tijdens de haringmigratie. Ga mee voor een avontuur buiten de gebaande paden, zwemmen met jagende orka’s en bultruggen bij het eiland Skjervoy!