Wintervakantie in Zweeds Lapland

Duur

5 dagen

Vanaf

1449,-

4.8/5
4.8 van 5

Geniet vanuit een bevoorrechte locatie aan de bevroren Botnische Baai van een authentiek huttenverblijf in de afgelegen Zweedse wildernis. Dit is een van de weinige plaatsen ter wereld waar het zee-ijs in de winter bevriest, waardoor een winterse speeltuin ontstaat die perfect is voor huskysleeën, langlaufen en fatbiken. Keer elke avond terug naar uw heerlijk knusse hut en geniet van stevige maaltijden geserveerd in de hoofdlodge – het beste in combinatie met ontspannende saunasessies en nachtelijke wandelingen onder het Noorderlicht.

''Overnacht in een authentiek huttenvervlijf en geniet van fantastische winteractiviteiten!''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Zweeds Lapland

Zweeds Lapland - winter - Christoffel TravelNa een korte vlucht naar Luleå wordt u met een inbegrepen transfer naar uw unieke accommodatie gebracht, gelegen aan de rand van de spectaculaire Bothnian Bay. Bij aankomst wordt u voorzien van uw eigen winterkleding voor gebruik tijdens uw verblijf. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanuit de hoofdhut over de bevroren zee en de omringende Lapse wildernis, voordat u uw intrek neemt in uw eigen hut, weg van de centrale lodge. Vanavond geniet u van een driegangendiner in het restaurant van het resort, van een menu met Arctische lekkernijen. Voordat u zich voor de nacht in uw hut terugtrekt, maakt u een wandeling door het resort om te zien of u het noorderlicht kunt zien.

Nordic skills - Zweeds Lapland - Christoffel Travel

Na het ontbijt is het tijd om de sneeuwschoenen aan te trekken en het winterlandschap voor de deur te verkennen. Een inbegrepen wintervaardigheidstocht neemt u mee naar de nabijgelegen bossen, waar deskundige gidsen u leren hoe u met sneeuwschoenen kunt verplaatsen, een vuur kunt maken en warme drankjes kunt maken boven het open vuur. Met wat geluk ziet u wilde dieren zoals rendieren. Luister naar verhalen over het lokale leven en leer over culturele tradities tijdens een authentieke wildernislunch, die wordt geserveerd in een traditionele Sami tent. De middag is vrij en kunt u excursies bijboeken zoals ijsvissen, ballonvaren of een excursie maken op het ijs in een hoovercraft. Na uw diner gaat u op zoek naar het Noorderlicht! 

Vanavond staat in het teken van het Noorderlicht, terwijl u de wildernis in glijdt op een slee op een sneeuwscooter, gevuld met rendiervachten en warme dekens. Uw gidsen nemen u mee naar de beste plekken om het fenomeen te bekijken, en leggen de wetenschap achter het fenomeen uit terwijl u rond een open vuur zit. Drink thee, koffie of warme chocolademelk en geniet van een warme taart terwijl u wacht op het Noorderlicht. Ver weg van alle lichten kunt u de mooiste foto’s maken van het Noorderlicht!

Huskysafari - Zweden - Christoffel Travel

Na het ontbijt wordt u naar de huskyfarm gebracht, waar u wordt begroet door de enthousiaste huskies. U leert hoe u een huskyslede moet besturen en naar welke commando’s de huskies luisteren. Vervolgens rijdt u op uw eigen slede de besneeuwde wildernis in voor een ca. 1,5 uur durende huskysafari in Zweeds Lapland. Een prachtige, sprookjesachtige tocht door besneeuwde bossen en langs meren. Onderweg wordt gestopt voor een warme drankje.

Na de lunch kunt u zelf eropuit op sneeuwschoenen of cross country ski’s de omgeving verkennen. Na alle koude activiteiten in de bevroren natuur van Zweeds Lapland is het tijd voor uw privé sauna en jacuzzi. Een uur lang geniet u van de wellness (optioneel erbij te boeken). 

Lapland - sneeuwscooters - Christoffel Travel

Deze ochtend staat in het teken van adrenaline, want u vertrekt op sneeuwscooters voor een twee uur durende tocht door de besneeuwde bossen van Luleå en over de bevroren zee en meren. Verwacht een aantal van de mooiste uitzichten en hotspots voor wilde dieren terwijl u uw deskundige gids volgt, waarbij u zich aan de gevestigde sneeuwscooterpaden houdt voor een minimale impact op het milieu. U pauzeert regelmatig om het landschap in u op te nemen en geniet onderweg van warme dranken en een lunch. De rest van de dag is vrij.

Lapland fatbike - vakantie - Christoffel Travel

Na het ontbijt kunt u ontspannen in de lodge of, als er tijd is, fatbikes, sneeuwschoenen of langlaufski’s huren voor een laatste excursie in de omgeving, voordat u terugkeert naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis.

Accommodatie

Luleå

Lulea hotel - Zweden - Christoffel Travel

Deze authentieke en comfortabele lodge ligt in een werkelijk sprookjesachtige omgeving op een eiland aan zee in de Luleå archipel in de Botnische golf. In de winter ligt en een dik pak sneeuw en is de Botnische golf dicht gevroren. De perfecte setting voor unieke activiteiten zoals excursies per hovercraft en romantische diners op het ijs met kaarslicht. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1449,- per persoon (o.b.v. 2 personen).  

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in een blokhut
 • Verblijf op basis van volpension
 • Nordic skills
 • Noorderlichtexcursie per slede
 • Huskysafari op eigen slede
 • Gebruik van sneeuwschoenen of cross country ski’s 
 • Sneeuwscootersafari 
 • Gebruik van winterpak, handschoenen en winterlaarzen
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Zweden met Christoffel Travel

De gepubliceerde Zweden reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Zweden reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Zweden. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Zweeds Lapland

2 Nordic skills & Noorderlicht 

3 Huskysafari

4 Sneeuwscootersafari 

5 Vertrek vanuit Zweeds Lapland

Wintervakantie in Zweeds Lapland - Christoffel Travel

Wintervakantie in Zweeds Lapland

Geniet van een diner bij kaarslicht op de bevroren poolzee net buiten Luleå in Zweeds Lapland. De Aurora Hideaways zijn kleine “restaurants” die in de archipel worden verplaatst. De beste plaats voor de avond wordt gekozen afhankelijk van de wind, het weer en de ijsomstandigheden.