Wildlife reis Midden-Zweden

Duur

7 dagen

Vanaf

2089,-

4.4/5
4.4 van 5

Midden-Zweden is een paradijs voor natuurliefhebbers en natuurfotografen. U brengt uw 7-daagse vakantie door in Europa’s dichtste wildernis, een gebied met een overvloed aan wilde dieren, zoals bruine beren, elanden, wolven, bevers, lynxen en ontelbaar veel vogelsoorten. Een fantastische ochtend op het water om het schouwspel van jagende visarenden van nabij te bewonderen, een nacht kamperen in wolvenroedelgebied, een nachtelijk avontuur in een berenkijkhut en een ontmoeting met de koning van het bos zorgen voor een onvergetelijke reis. Tijdens deze 7-daagse vakantie logeert u in een mooi hotel, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat en een zeer charmante kleinschalige B&B in een ecopark gelegen.

''Zweden is één van 's werelds meest onderschatte bestemmingen voor wilde dieren. De uitgestrekte naaldbossen en ongerepte meren en wetlands van Zweden zitten vol met spannende diersoorten.''

Reisprogramma

U reist naar de provincie Västmanland, waar u enkele nachten zal doorbrengen op een indrukwekkend landgoed. Het dorp, waarin het landgoed gelegen is, ligt tussen 2 meren en wordt omringd door het prachtige Färna ecopark. Op het domein is ook een schitterend wellnesscomplex gevestigd met talrijke mogelijkheden om te ontspannen of u te laten verwennen. Voor de zeer smaakvolle maaltijden, die geserveerd worden in het restaurant, wordt enkel gebruik gemaakt van lokale producten van omliggende boerderijen en de moestuin van het landgoed.

Bij Färna kunt u zwemmen in het meer, kano’s huren, vissen of talrijke wandelingen maken. Diverse wandelingen van verschillende afstanden zijn gemarkeerd vanaf het hotel.

Op de tweede dag van uw reis gaat u op visarendsafari tijdens de vroege ochtend. Bewonder tijdens deze spannende 2 tot 3-uur durende activiteit een mooie zonsopgang op het meer en krijg de kans om visarenden en mogelijks ook zeearenden van zeer dichtbij te observeren of te fotograferen.

In de namiddag van deze dag begint u kort na de middag aan de meest spannende activiteit van uw reis, de wolvensafari. Een avondje uit in wolvenroedelgebied is een fascinerende ervaring, die u altijd zal bijblijven en voor veel bezoekers het hoogtepunt van hun bezoek aan Midden-Zweden. De kans op het zien van een wolf is niet zeer groot, de kans om wolvengehuil te horen is aanzienlijk. Tijdens deze excursie reist u in kleine groepen zowel te voet als per minibus door één van de vele wolvengebieden die Zweden rijk is. U heeft een goede kans om wolvensporen te zien en hun aanwezigheid te voelen. Omdat u nooit genoeg over wolven kunt leren, zal een expert zijn kennis tijdens deze wolvensafari met u delen. In de late namiddag zet u samen het tentenkamp op. ’s Avonds geniet u van een buitenmaaltijd bij kampvuur. Wanneer de avond valt, gaat u dichter bij de wolven om de kans te vergroten dat u ze hoort huilen. Wolven horen huilen is één van de meest opwindende natuurervaringen die u kunt hebben. Hoewel u gids niet kan garanderen dat dit zal gebeuren, werd op de meeste tours wolvengehuil gehoord.

In de ochtend van uw derde dag, afhankelijk van de successen van de vorige dag en de locatie van de wolven, wordt er soms voor gekozen om vroeg op te staan voor een korte ochtendexcursie.

Na de wolvensafari en tijdens uw verblijf te Skinnskatteberg kunt u een bezoek brengen aan de 500 jaar oude zilvermijn te Sala, de middeleeuwse stad Arboga, de cider- en appelsap proeverij te Köping of één van de talrijke andere bezienswaardigheden in de regio. Of ga wandelen in één van de talrijke natuurreservaten, die de provincie Västmanland rijk is. Kom na het wandelen bij door gebak te gaan eten in één van de traditionele patisserieën in de regio.

Accommodaties

Het landhuis is een plek om van te genieten. Het werd al in 1776 gebouwd en kent een rijke historie. Het is prachtig gelegen in een mooie omgeving en op gunstige afstand van vele grote steden. Hier ervaart u echt het contrast tussen de prachtige landhuissalons en de bergnatuur.

Natuurlijke ingrediënten vormen de basis van koken. Om hen te helpen, gebruiken ze naaste boeren, de bossen van de bergen en hun eigen moestuin.

Het landhuis is gelegen in een ecopark, omringd door twee meren en de nabijheid van de ongerepte natuur is voelbaar. Fietsen en wandelen zijn enkele van de activiteiten, die u in de buurt kunt ondernemen. Alle kamers van dit hotel bieden uitzicht op de tuin, gratis Wifi en gratis parkeergelegenheid. Er wordt elke ochtend een continentaal ontbijt met continentale opties geserveerd. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2089,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Overnachting Skinnskatteberg inclusief ontbijt en diner
 • Visarendsafari
 • Wolvensafari inclusief ontbijt en diner
 • Berenkijkhut inclusief ontbijt en diner
 • Overnachting Kloten inclusief ontbijt
 • Elendsafari inclusief diner

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Huurauto
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Optioneel:

 • 6 x 24 uur gebruik huurauto 

Opmerking: deze reis kunt u ook maken met uw eigen auto. 

Vakantie in Zweden met Christoffel Travel

De gepubliceerde Zweden reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Zweden reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Zweden. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Stockholm – Skinnskatteberg

2 + 3 Skinnskatteberg 

4 Järbo

5 – 7 Kloten – vertrek vanuit Stockholm

wildlife reis midden-zweden

De Scandinavische wolvenpopulatie is geconcentreerd in de zuidelijke delen van Midden-Zweden. Wolven zijn fascinerende wezens: ze zijn mysterieus, betoverend, wild en energiek. Voor veel bezoekers is de wolvensafari het onverwachte hoogtepunt van hun bezoek aan Zweden. Geen enkele andere wolvensafari laat u wolven van zo dichtbij meemaken dat het u persoonlijk raakt.