Vikingroute Denemarken

Duur

7 dagen

Vanaf

1009,-

4.7/5
4.7 van 5

De Viking erfenis in Scandinavië is wijdverspreid en uitgebreid, maar Denemarken is de spirituele en historische thuisbasis van de Viking. Het Vikingtijdperk was zeer belangrijk in de geschiedenis van Denemarken en de intrigerende musea en Vikingplaatsen op het eiland Seeland vormen de inspiratie voor deze self-drive tour.

U krijgt waardevolle informatie over de bekwame en gevreesde zeevaarders, de oude monumenten, mystieke stenen en prachtige beugelschepen.

Deze 7-daagse self-drive tour begint in Kopenhagen en neemt u mee in het dagelijkse leven van de Vikingen. Je hoort hun verhalen en legendes terwijl je door charmante dorpjes rijdt en het mooiste landschap van Denemarken ervaart.

''Bezoek de charmante dorpjes en het mooiste landschap van Denemarken en verken de Vikinggeschiedenis!''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Kopenhagen

Kopenhagen - Denemarken - Christoffel Travel

Aankomst in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Nadat u bent ingecheckt in uw centraal gelegen hotel, raden wij u aan een wandeling te maken in de lokale omgeving. Kopenhagen wordt vaak gerekend tot de groenste steden ter wereld en als u door de straten van de stad wandelt, zult u zien waarom. Of ga naar de pittoreske haven Nyhavn – oorspronkelijk een drukke handelshaven, nu een ontspannen gebied waar mensen genieten van muziek en lekker eten. Een ander gebied dat de moeite waard is, is Norrebro, een woonwijk die bekend staat om zijn grote aanbod aan restaurants.

Nationaal Museum Denemarken - Kopenhagen - Christoffel Travel

Vandaag maakt u een privétour door Kopenhagen. Bezoek met uw gids het Nationaal Museum en krijg inzicht in het verleden van Denemarken. U ziet er onvergelijkbare schatten zoals Vikingjuwelen, munten, wapens en runenstenen. Daarnaast gaat u ook viking voedsel proeven tijdens deze tour. 

Met uw 48-uurskaart Kopenhagen kunt u daarna op eigen houtje een rondvaart maken, het koninklijk museum bezoeken of gaan winkelen voor Scandinavische ontwerpen. Vergeet niet te stoppen voor koffie en heerlijk Deens brood/gebak van één van de vele heerlijke bakkerijen. De stad heeft een overvloed aan kleine, gezellige eetcafés, cafés met geweldige koffie en etablissementen met lokaal bier van wereldklasse.

Vikingen - boten - Roskilde - Denemarken - Christoffel Travel

U haalt uw huurauto ’s ochtends op bij het autoverhuurkantoor in het centrum van de stad, voordat u op weg gaat naar Roskilde. 

Rij naar Roskilde (30 kilometer), waar niet alleen het grootste festival van Denemarken wordt gehouden (Roskilde Festival), maar ook het Vikingschipmuseum is. Roskilde is een schilderachtig stadje dat door de Vikingen werd gesticht en uitkijkt over de Roskilde Fjord. Het Vikingschipmuseum ligt in de Roskilde Fjord en bevat vijf gereconstrueerde Vikingschepen, gebouwd van geborgen wrakken uit de Fjord zelf.

Roskilde Dom - Denemarken - Christoffel Travel

Verken Roskilde en omgeving. Een aanrader is een bezoek aan de kathedraal van Roskilde (UNESCO Werelderfgoed), een bezienswaardigheid, waar de beruchte Vikingkoning Harald Bluetooth werd begraven. Bezoek het Vikingschipmuseum, waar u kunt roeien op een vikingschip, dineren als een Viking in het museumcafé en het plaatselijke platbrood proeven.

Trelleborg - Denemarken - Vikingen - Christoffel Travel

Rijd vanuit Roskilde naar het zuiden (64 km van Roskilde naar Slagelse) en u komt aan in Trelleborg, waar u het indrukwekkende ringfort vindt, omgeven door een 134 meter lange muur. Wandel rond en bezoek de oude archeologische vondsten in het museum, naast een gereconstrueerd kasteel. De vesting werd in 1934-42 opgegraven en bracht 31 huizen en duizenden artefacten aan het licht, evenals de resten van de grote, cirkelvormige vesting. Bezoek daarna misschien het nabijgelegen Tissø-meer, waar tijdens een archeologische opgraving een grote boerderij uit het Vikingtijdperk is blootgelegd.

In de zomerperiode kunt u op bepaalde dagen genieten van een geweldige Vikingmarkt!

Uw accommodatie vanavond is een historisch herenhuis, omgeven door een gracht en veel bos. Ontspan in de gezellige woonkamers, huur een fiets of maak een wandeling in het prachtige park.

Grote Beltbrug - Denemarken - Christoffel Travel

Vanuit Slagelse bij Trelleborg rijdt u over de Storebæltsbroen (Grote Beltbrug) in westelijke richting naar het eiland Funen (Fyn). Ten zuiden van de stad Kerteminde ligt het Ladby Vikingmuseum. Dit museum ligt op de plaats van een Vikinggrafheuvel die een 20 meter lang Vikingoorlogsschip bleek te bevatten waarin een Vikingopperhoofd samen met zijn kostbaarste bezittingen was begraven.

Vertrek - Christoffel Travel

Na het ontbijt staat de dag ter beschikking om terug te rijden naar Kopenhagen. De autohuur is de hele dag inbegrepen. Overweeg een bezoek aan het prachtig gelegen Louisiana Museum of Modern Art, dat een zijtrip is en niet helemaal Vikinggerelateerd, maar een must voor kunstliefhebbers, als u terugkeert naar Kopenhagen.

Accommodaties

1. Slagelse

Slagelse hotel - Denemarken - Christoffel Travel

Uw accommodatie ligt op het platteland en biedt een restaurant. De lichte kamers zijn in landelijke stijl. In de omgeving kunt u tal van activiteiten ondernemen, zoals fietsen en wandelen. 

Kopenhagen hotel - Denemarken - Christoffel TravelAan de laatste grens van de iconische, kleurrijke gebouwen aan het Nyhavn-kanaal is het exclusieve hotel gevestigd in twee onlangs gerenoveerde pakhuisgebouwen uit het begin van de 19e eeuw.

Vanaf de zuidkant van het gebouw wacht u een ongeëvenaard uitzicht op de vele prachtige museumschepen en het kolkende water, een van de beste uitzichten die de stad te bieden heeft. Op een paar minuten lopen van het hotel vindt u paleis Amalienborg, het prachtige plein Kongens Nytorv en de beroemde winkelstraat Strøget – hoewel u niet ver hoeft te gaan om de unieke sfeer te proeven waar Nyhavn zo bekend om staat.

Roskilde hotel - Denemarken - Christoffel TravelHet hotel ligt bij het Ringen-park van Roskilde, op slechts 5 minuten rijden van het centrum van Roskilde. De kamers zijn ingericht in Scandinavische stijl en hebben een Frans balkon. Het eigen restaurant serveert Deense gerechten, Scandinavische tapas en verse salades. Het Vikingschipmuseum is in 5 minuten rijden te bereiken vanaf het hotel.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1009,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Kopenhagen inclusief ontbijt
 • 2 overnachting in een centraal gelegen hotel in Roskilde inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Slagelse inclusief ontbijt
 • Kopenhagen Viking wandeling (3u)
 • Kopenhagen city card (48h)
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • 5 x 24 uur gebruik huurauto 
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en excursies
 • Parkeerkosten, lokale toeslagen en afdekking eigen risico huurauto
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Opmerking: deze reis kunt u ook met uw eigen auto maken. 

Vakantie in Denemarken met Christoffel Travel

De gepubliceerde Denemarken reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Denemarken reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Denemarken. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Kopenhagen

2 Kopenhagen

3 Kopenhagen – Roskilde

4 Roskilde

5 Roskilde – Slagelse

6 Slagelse

7 Slagelse – vertrek vanuit Kopenhagen

Vikingroute - Denemarken - Christoffel Travel

Vikingroute Denemarken

Duizend jaar geleden veroverden de Vikingen het wereldtoneel en drukten een onuitwisbaar stempel op vele delen van Europa. Denemarken, hun thuisland, is gevormd door de Vikingcultuur en bezaaid met Vikingmonumenten. Maak een tocht langs alle Vikingschatten van Denemarken met onze Vikingroute door het land.