Vikingroute Denemarken

Duur

7 dagen

Vanaf

1009,-

4.7/5
4.7 van 5

De Viking erfenis in Scandinavië is wijdverspreid en uitgebreid, maar Denemarken is de spirituele en historische thuisbasis van de Viking. Het Vikingtijdperk was zeer belangrijk in de geschiedenis van Denemarken en de intrigerende musea en Vikingplaatsen op het eiland Seeland vormen de inspiratie voor deze self-drive tour.

U krijgt waardevolle informatie over de bekwame en gevreesde zeevaarders, de oude monumenten, mystieke stenen en prachtige beugelschepen.

Deze 7-daagse self-drive tour begint in Kopenhagen en neemt u mee in het dagelijkse leven van de Vikingen. Je hoort hun verhalen en legendes terwijl je door charmante dorpjes rijdt en het mooiste landschap van Denemarken ervaart.

''Bezoek de charmante dorpjes en het mooiste landschap van Denemarken en verken de Vikinggeschiedenis!''

Reisprogramma

Kopenhagen - Denemarken - Christoffel TravelAankomst in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Nadat u bent ingecheckt in uw centraal gelegen hotel, raden wij u aan een wandeling te maken in de lokale omgeving. Kopenhagen wordt vaak gerekend tot de groenste steden ter wereld en als u door de straten van de stad wandelt, zult u zien waarom. Of ga naar de pittoreske haven Nyhavn – oorspronkelijk een drukke handelshaven, nu een ontspannen gebied waar mensen genieten van muziek en lekker eten. Een ander gebied dat de moeite waard is, is Norrebro, een woonwijk die bekend staat om zijn grote aanbod aan restaurants.

Accommodaties

Kopenhagen hotel - Denemarken - Christoffel TravelAan de laatste grens van de iconische, kleurrijke gebouwen aan het Nyhavn-kanaal is het exclusieve hotel gevestigd in twee onlangs gerenoveerde pakhuisgebouwen uit het begin van de 19e eeuw.

Vanaf de zuidkant van het gebouw wacht u een ongeëvenaard uitzicht op de vele prachtige museumschepen en het kolkende water, een van de beste uitzichten die de stad te bieden heeft. Op een paar minuten lopen van het hotel vindt u paleis Amalienborg, het prachtige plein Kongens Nytorv en de beroemde winkelstraat Strøget – hoewel u niet ver hoeft te gaan om de unieke sfeer te proeven waar Nyhavn zo bekend om staat.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1009,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Kopenhagen inclusief ontbijt
 • 2 overnachting in een centraal gelegen hotel in Roskilde inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Slagelse inclusief ontbijt
 • Kopenhagen Viking wandeling (3u)
 • Kopenhagen city card (48h)
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • 5 x 24 uur gebruik huurauto 
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Opmerking: deze reis kunt u ook met uw eigen auto maken. 

Vakantie in Denemarken met Christoffel Travel

De gepubliceerde Denemarken reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Denemarken reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Denemarken. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Kopenhagen

2 Kopenhagen

3 Kopenhagen – Roskilde

4 Roskilde

5 Roskilde – Slagelse

6 Slagelse

7 Slagelse – vertrek vanuit Kopenhagen

Vikingroute - Denemarken - Christoffel Travel

Vikingroute Denemarken

Duizend jaar geleden veroverden de Vikingen het wereldtoneel en drukten een onuitwisbaar stempel op vele delen van Europa. Denemarken, hun thuisland, is gevormd door de Vikingcultuur en bezaaid met Vikingmonumenten. Maak een tocht langs alle Vikingschatten van Denemarken met onze Vikingroute door het land.