Noors Lapland onder de middernachtzon

Duur

11 dagen

Vanaf

1489,-

4.6/5
4.6 van 5

Fjorden versierd met torenhoge granieten muren staan in contrast met eindeloze open toendra’s op deze self-drive tour die u meeneemt door de prachtige uitgestrektheid van Noors Lapland en naar de Noordkaap, waar de middernachtzon van half mei tot eind juli te zien is. Verken een regio met een rijk cultureel erfgoed. Kleine kleurrijke vissersdorpjes liggen verspreid langs de kust en ondersteunen al eeuwenlang een bloeiende industrie. Terwijl de zwervende inheemse Sami hier hun parlement hebben gevestigd, zodat taal en tradities blijven voortbestaan. Dit is een ontdekkingsreis; zie rendieren vrij rondlopen, geniet van de echte zomerwildernis en sta op de Noordkaap 307 m boven de zeespiegel en kijk uit op het punt waar de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee samenkomen! 

''Noors Lapland is werkelijk prachtig in de zomermaanden!''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Alta

Alta - Noorwegen - Christoffel Travel

Vandaag begint uw reis naar Noorwegen! Uw reis begint in het prachtige Alta.

Alta, eeuwen geleden ontstaan als kleine Sami nederzetting, ligt prachtig tussen de bossen, toendra’s en de kust. In de zomermaanden staat de middernachtzon hoog aan de hemel. Alta staat met name bekend om de bijzondere rotstekeningen van Hjemmeluft, die tussen 4200 en 500 voor Christus zijn gemaakt. Vergeet ook niet de nabije omgeving te ontdekken want hier bezichtigt u de Sautso Canyon, de grootste canyon van Noord-Europa.

Uw hotel ligt in het centrum van Alta en biedt uitzicht op het Alta-fjord. 

alta-boottocht-noorwegen-vakantie-reizen-christoffel-travel

Verken de prachtige Alta fjord vanaf de boot. Bewonder het prachtige panoramische uitzicht op de wilde Noorse natuur terwijl de boot door de fjord vaart. Spot de prachtige bergen en verborgen dorpjes en ga op zoek naar wilde dieren die misschien wel ergens rondlopen.

U kunt tijdens de tocht genieten van een heerlijke lokale lunch met enkele lokale gerechten en luisteren naar uw kapitein-gids, die u informatie geeft over het gebied.

Noordkaap - Noorwegen - middernachtzon - Christoffel Travel

Het stadje Honningsvåg ligt vlakbij de Noordkaap, in een baai op het eiland Magerøya. Boven het stadje kunt u in de groene heuvels prachtige wandelingen maken, uitgezet door de Norwegian Trekking organization (DNT). Net boven het stadje vindt u dit beeld van Knut Erik Jensen, een Noorse filmregisseur. Leuk is hier het Nordkapp Museum, met een expositie over de geschiedenis van de Noordkaap. Loop ook even door de haven met de talloze vissersschepen en langs de aanlegplaats van de Hurtigruten, de meer dan 100 jaar oude scheepsroute tussen Zuid- en Noord-Noorwegen.

Uw hotel ligt vlakbij de haven van Honningsvåg, met betoverend uitzicht op zee

Karasjok - Noorwegen - Christoffel Travel

Het dorp Karasjok ligt in een riviervallei in Noors Lapland vlakbij de grens met Finland. Deze regio wordt door 80% bevolkt door de Sami, het inheemse volk van Noord Scandinavië. Naast het Samische parlement vindt u hier ook een Samisch museum en een negentiende eeuwse kerk. Maak een rondleiding in het bijzondere parlementsgebouw welke geïnspireerd is op de cultuur en natuur van de Sami en kom meer te weten over hun geschiedenis en leefwijze. In deze regio wonen veel meer rendieren dan mensen, dus het is onmogelijk om deze dieren niet te spotten.

U overnacht de komende dagen in een speciaal ontworpen blokhut.

Kautokeino - Noorwegen - Christoffel Travel

Van overweldigende natuur op de Finnmarksvidda tot spannende ontmoetingen met de Samische cultuur, in Kautokeino wachten magische belevenissen voor wie de echte Noord-Noorse natuur en cultuur wil leren kennen.

U overnacht in een mooi, centraal gelegen hotel met een geweldig uitzicht op Noors Lapland!

Alta - Noorwegen - Christoffel Travel

Terugrijden naar Alta. Geniet vandaag nog van deze mooie stad. Hierna is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Noorwegen. U overnacht in het centrum van de stad.

alta-noorwegen-vakantie-zomer-reizen-christoffel-travel

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Alta. In de loop van de ochtend vertrekt uw vlucht van Noorwegen terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis door Noorwegen erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven.

Accommodaties

1. Karasjok

Karasjok hotel - Noorwegen - Christoffel Travel

Overnacht in een speciaal ontworpen blokhut. De blokhutten zorgen voor een avontuurlijk en warm gevoel. De lodge ligt naast de Karasjohka rivier, ongeveer 6 kilometer buiten Karasjok.

Honningsvåg hotel - Noorwegen - Christoffel Travel

Dit hotel ligt vlakbij de haven van Honningsvåg, met betoverend uitzicht op zee. Europa’s meest noordelijke punt, de Noordkaap, ligt slechts 35 km verderop.

Kautokeino hotel - Noorwegen - Christoffel Travel

Centraal gelegen in Kautokeino ligt dit hotel. Het restaurant biedt Scandinavische gerechten en Sami specialiteiten, zoals rendierenbiefstuk en gerookte zalm. Drankjes na het diner worden geserveerd in de bar, waar u kunt genieten van een panoramisch uitzicht op Noors Lapland. Een heerlijke plek om de bijzondere Middernachtzon te ervaren. Breng een bezoek aan Juhls Silver Gallery en maak een avondwandeling door het gezellige stadje.

Alta hotel - Noorwegen - Christoffel TravelHet hotel ligt in het centrum van Alta en in de directe nabijheid van het winkelcentrum Amfi Alta. Dit hotel is een goed uitgangspunt voor als u zelf wilt ervaren wat Alta heeft te bieden, zowel qua natuur als op het gebied van amusement. Vrijwel vanuit iedere hotelkamer heeft u een fantastisch uitzicht op het Alta-fjord.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1489,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • 3 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Alta inclusief ontbijt
 • 3 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Honningsvåg inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in een speciaal ontworpen blokhut in Karasjok inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Kautokeino inclusief ontbijt
 • Avontuurlijke boottocht in Alta
 • 10 x 24 uur gebruik huurauto (all-in), onbeperkt aantal km, CDW
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Parkeerkosten (indien van toepassing)
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Noorwegen met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noorwegen reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noorwegen reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noorwegen. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Alta

2 Alta

3-4 Alta – Honningsvåg

5-6 Honningsvåg – Karasjok

7-8 Karasjok – Kautokeino

9-10 Kautokeino – Alta

11 Vertrek vanuit Alta

De Noordkaap - Noorwegen - Christoffel Travel

Noors Lapland onder de middernachtzon

De Noordkaap in Noorwegen ligt in het meest noordelijke deel van het Europese continent. Het is een ruig landschap met vlaktes, uitgestrekte bossen, rendieren en natuurlijk de fjorden. Het is ook de thuisbasis van het traditionele Sami volk. In de zomer gaat de zon niet onder, en toont moeder natuur haar veerkracht.