Noorderlicht ervaring op de Lofoten

Duur

7 dagen

Vanaf

1519,-

4.6/5
4.6 van 5

Omarm de arctische winter op zoek naar het noorderlicht tijdens de lange nachten en ervaar de majestueuze natuur per boot en trein tijdens het exotische blauwe uur, wanneer het schaarse daglicht vervaagt. De eilandengroep Lofoten vormt een lange keten eilanden van vulkanische oorsprong. De diepblauwe fjorden, de besneeuwde bergtoppen en de kleurrijke vissersdorpjes vormen het mooiste beeld dat Noorwegen u kan bieden!

''De wilde, ruige natuur van de Lofoten-eilanden maakt dit een perfecte plek om op het noorderlicht te jagen.''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Narvik

Narvik - Noorwegen - winter - Christoffel Travel

Vandaag start uw reis naar Noorwegen. Wanneer u op de luchthaven van Narvik aankomt, haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel. 

De stad Narvik is omgeven door majestueuze bergen en is perfect voor zowel bergbeklimmen als skiën. De hemel in Narvik is bijzonder helder en zeer geschikt voor het waarnemen van het noorderlicht in de late herfst, winter en vroege lente.

Narvik - Noorwegen - winter - Christoffel Travel

Rijd met de Arctische trein van de haven van Narvik naar de Zweedse grens en terug. De Ofoten Line is de meest noordelijke spoorlijn van Noorwegen en rijdt door een uniek, prachtig en veranderlijk landschap van fjorden tot hoge bergen. Verschillende historische gebeurtenissen vormen een dramatische achtergrond voor de ervaring.

Na het ontbijt rijdt u richting Bardu voor een dag met gelukkige husky’s en vriendelijke gastheren op een lokale boerderij. Rijd met uw eigen team van honden door besneeuwde bossen en over ijzige rivieren met uitzicht op fantastische bergen. Geniet daarna van een heerlijke huisgemaakte lunch bereid van de biologische producten van de boerderij, en luister naar verhalen over het Sami-volk en hun cultuur in het noorden.

Rijd van Narvik naar Svolvær op de Lofoten door verbazingwekkende landschappen, bergen en fjorden.

Ervaar de prachtige Lofoten vanaf de zeekant aan boord van een vissersboot. De tocht voert u naar de Vestfjord, en verder in een prachtig fjordenlandschap rond de Trollfjord. Als u geluk heeft, ziet u de zeearend en zelfs walvissen (orka’s, bultruggen). Geniet van een lichte lunch aan boord. In de avond gaat op u zoek naar het Noorderlicht! 

Lofoten ligt net onder het poollichtovaal, wat de beste omstandigheden biedt om het Noorderlicht te zien. Zodra het donker wordt, kan het Noorderlicht zichtbaar worden, mits het niet bewolkt is. Bij bewolkt weer gaat u naar een gebied met een heldere hemel. Foto’s maken van het Noorderlicht kan een uitdaging zijn, maar uw gids kunt u alle tips geven. 

Wintervakantie Noorwegen - Christoffel Travel

Rijd vandaag na het ontbijt door de adembenemende landschappen op de Lofoten. Bezoek bijvoorbeeld het Lofotr Vikingmuseum in Borg en ontmoet de Vikingen, proef het eten en voel de geschiedenis. Lofotr is geplaatst op de locatie van het grootste huis uit de Vikingtijd en is een reconstructie op ware grootte van het huis van een Vikinghoofdman. Bezoek het kleine pittoreske vissersdorpje Nusfjord. Met een beetje geluk, kunt u het Noorderlicht zien.

Vertrek - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Svolvær. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Noorwegen terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven!

Accommodaties

1. Narvik

Het hotel is de buurman van de gondel die u naar het mooiste uitzicht over Narvik, Ofotfjorden en de omliggende bergen brengt. Elke kamer heeft een klassiek Scandinavisch inrichting met lichtgekleurd hout. 

Centraal gelegen aan de kade in Svolvær, kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de fjord omgeven door majestueuze bergen. Hier kunt u ook uitkijken op de belangrijkste haven naar de stad en de kabeljauwvisserij die bijna direct voor het raam plaatsvindt. Het hotel heeft grote en comfortabele kamers met uitzicht, restaurant, bar, fitnessruimte, sauna en een eigen viskwekerij.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1519,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • 6 x 24 uur gebruik huurauto
 • De Arctische trein, retour
 • Hondensleeën incl. maaltijd
 • Natuur safari naar Trollfjord per boot
 • Noorderlicht Verkenningstocht
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en excursies
 • Parkeerkosten, lokale toeslagen en afdekking eigen risico huurauto
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon 
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Noorwegen met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noorwegen reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noorwegen reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noorwegen. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Narvik

2 + 3 Narvik

4 Narvik – Svolvær

5 Lofoten

6 Lofoten

7 Svolvær – Narvik

Noorderlicht ervaring op de Lofoten

De 43 kilometer lange Ofoten Line is de meest noordelijke spoorlijn van Noorwegen. U reist door het historische, mooie en wilde landschap van Narvik in Noorwegen naar Abisko in Zweden met machtige bergtoppen en trapsgewijze watervallen, en wordt gezegend met een adembenemend uitzicht op de Arctische fjorden en bergen. Om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw reis haalt, maakt de trein onderweg verschillende stops.