Nellim Noorderlicht

Duur

5 dagen

Vanaf

1839,-

4.7/5
4.7 van 5

Alle liefhebbers van het Noorderlicht moeten hun zinnen hebben gezet op Lapland en deze vijfdaagse reis geeft u alle gelegenheid om het hemelse spektakel te bekijken. Nellim ligt mijlenver van elke mogelijke bron van lichtvervuiling, hoog in het noordpoolgebied op precies de juiste breedtegraad en is een van de beste plekken om het Noorderlicht te zien.

Aan de rand van het bevroren Inari meer in het hoge noorden van Lapland, ligt de sfeervolle accommodatie. Dit wildernishotel is de ideale basis voor een winterreis vol activiteiten. De robuuste houten gebouwen zijn typisch Laps, met een moderne inrichting. Er zijn hotelkamers en ook huisjes. In het restaurant kunt u een drankje nemen en bij het haardvuur zitten, wanneer u niet op pad bent met de husky’s of de sneeuwscooter. 

''In de middle of nowhere aan de rand van het bevroren Inari meer''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Nellim

Nellim Noorderlicht - Lapland - Christoffel Travel

Vandaag begint uw reis! U vliegt via Helsinki naar de luchthaven van Ivalo, in het noordoosten van Fins Lapland. Op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U bent direct weg van alle drukte en rijdt door een besneeuwd landschap. Midden in de bossen ligt uw hotel. U wordt welkom geheten en ontvangt de sleutel van de kamer of huisje.

Vakantie Lapland - witte rendier - Christoffel Travel

Is er een betere manier om uw dag door te brengen dan buiten te zijn en meer te weten te komen over de lokale cultuur en geschiedenis? De gids vertelt u meer over de Sami cultuur en het leven in het noorden. U gaat de rendieren voeren. De nieuwsgierige dieren eten misschien zelfs uit uw hand. De lunch wordt buiten geserveerd bij een kampvuur. Tijdens de activiteit wordt ook de Nellim kerk bezocht. Onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. Kinderen van 4-14 jaar gaan mee in een slee. 

Na het diner ga at u op pad voor een bijzondere ervaring; u gaat namelijk op zoek naar het Noorderlicht! U zit comfortabel in een slee, die wordt voortgetrokken door de sneeuwscooter van de gids. Bij het kamp is er een hut met een open vuur om op te warmen. Uw gids zal ook warme dranken serveren om u warm te houden. Het kamp ligt perfect om het Noorderlicht te bekijken dat hopelijk aan de hemel verschijnt.

Lapland - huskysafari - Christoffel Travel

Een absolute ‘must do’ tijdens een Lapland reis is een huskysafari. U leert hoe u met de slee moet omgaan, voordat u op pad gaat. De opwinding van de honden is aanstekelijk. Eén persoon is de musher en staat achterop de slede en de andere persoon zit in de slede. Er wordt onderweg regelmatig gestopt om te kunnen wisselen. 

Sneeuwscootersafari - noorderlicht - Inari - Finland - Christoffel Travel

Tijdens de sneeuwschoenwandeling gaat u naar de bossen en heuvels rondom Nellim. Het bos is een prachtig winterwonderland en de stilte is als nergens anders. Tijdens de wandeling zal uw gids interessante verhalen en informatie vertellen over de Finse natuur en dieren. Uiteindelijk bereikt u het kamp, waar u bij het kampvuur de lunch en warme dranken zult nuttigen. 

In de avond stapt u op de sneeuwscooter en gaat u naar open plekken, waar de kans op het zien van het Noorderlicht het grootst is. De rijafstand is afhankelijk van de weersomstandigheden; als de lucht er veelbelovend uitziet, zullen er meer stops gemaakt worden om de mogelijke noorderlichtshow te bewonderen. Onderweg wordt er regelmatig gestopt zodat bestuurder en bijrijder van plaats kunnen wisselen. Kinderen van 4-14 jaar gaan mee in een slee. 

lapland-winterreizen-maatwerk-landschap-christoffel-travel

Geniet van uw laatste ochtend in Nellim. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Finland terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven!

Accommodatie

Nellim

Nellim hotel - Lapland - Christoffel Travel

Een stijlvolle accommodatie in het noorden van Finland. Houten gebouwen opgetrokken uit dikke oude boomstammen, zogenaamde  ‘logs’, liggen rond een plein: de receptie met restaurant en bar, het safarihuis en verschillende hotelkamers en huisjes. Het geheel ligt aan het Inarimeer, U loopt de poort uit en aan de andere kant van de weg stapt u zo het ijs op. Het is het startpunt voor verschillende safari’s. Er is nog een klein meertje waar de glasiglo’s aan liggen. Een goed punt voor noorderlicht spotten. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1839,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen boven de poolcirkel op een prachtige, rustgevende plek in een sfeervolle lodge aan de oever van een groot bevroren meer – Wilderness Room
 • Volpension van diner/snack op dag 1 t/m ontbijt op dag 5
 • Transfer van / naar luchthaven
 • Rendierdag met sneeuwscooter (2 personen per sneeuwscooter)
 • Sneeuwschoenwandeling
 • Huskysafari (2 personen per huskyslede)
 • Noorderlichtexcursie per sneeuwscooter
 • Aurora Camp
 • Gebruik thermo-overall, sokken, laarzen, handschoenen en muts tijdens verblijf 
 • Engelssprekende begeleiding tijdens de excursies
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten*
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige excursies
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Nellim

2 Ontmoet rendieren per sneeuwscooter & Aurora kamp

3 Huskysafari

4 Sneeuwschoenwandeling & op zoek naar het Noorderlicht per sneeuwscooter

5 Vertrek vanuit Nellim

noorderlicht-lapland-vakantie-reizen-christoffel-travel

Nellim Noorderlicht

Als het uw droom is om het Noorderlicht te zien, dan bent u in Nellim aan het juiste adres. Er zijn verschillende noorderlicht-spottochten in Nellim: Noorderlichtjacht op een sneeuwscooter, ’s nachts sneeuwschoenwandelen door de bossen, kamperen op het bevroren meer (waar de waarnemingen het meest voorkomen), of een privé Aurora-safari in een verwarmde slee.