Lapland break Nangu

Duur

5 dagen

Vanaf

2079,-

4.7/5
4.7 van 5

Breng vier nachten door in het adults only boetiekhotel Wilderness Hotel Nangu aan de oevers van het Inari-meer. Verken de besneeuwde wildernis van het afgelegen Lapland in de winter en verblijf in een prachtig ontworpen, rustieke accommodatie. Elke dag gaat u de winterse wildernis in; sneeuwscooteren over het bevroren meer,  huskysleeën, sneeuwschoenwandelen, het Noroderlicht spotten en de lokale rendieren ontmoeten.

Alle hieronder aangegeven excursies op de dagen 2-4 zijn inbegrepen in deze vakantie, maar de volgorde waarin u ervan geniet kan variëren, afhankelijk van de timing en de sneeuwcondities wanneer u in Finland aankomt.

''De ultieme Lapland break in een sfeervol 'adults only' boetiekhotel''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Ivalo

Inari accommodatie - Finland - Christoffel Travel

U vliegt vanaf Amsterdam naar Ivalo in Fins Lapland. Op de luchthaven wordt u opgehaald en naar het Nangu Wilderness Hotel gebracht in ca. 20 minuten. Een kleinschalige boutique lodge met huisjes en blokhutten in Finse stijl. Het is een adult only hotel en de ideale plek voor stellen en vriendengroepen. U verblijf hier staat dus in teken van volledige rust en u gaat een ongestoorde wintervakantie tegemoet. Misschien spot u vanavond al wel het Noorderlicht onder het genot van een drankje van de bar. In de winter heeft u tijdens een heldere nacht namelijk de beste kansen om het Noorderlicht aan de hemel te bewonderen.

Sneeuwscootertocht - Inari - Fins Lapland - Christoffel Travel

De komende dagen gaat u verschillende activiteiten ondernemen. De volgorde staat niet vast, maar alles komt aan bod tijdens uw vakantie. 

Vandaag krijgt u om te beginnen de speciale thermokleding uitgereikt, die u de hele week zult gebruiken. 

Wildernishotel Nangu ligt aan het Inari meer. Dat is één van de grootste meren van Finland met een oppervlakte van ruim 1.000 km2. Er liggen duizenden eilanden in. De beste manier om een indruk van het Inari-meer te krijgen is om met een sneeuwscooter over het ijs te rijden, tussen de eilanden door. Deze sneeuwscootersafari maakt u met twee personen per sneeuwscooter. Eerst krijgt u instructies en dan scheurt u weg over het bevroren meer. Onderweg kunnen bestuurder en bijrijder van plaats wisselen. De lunch is rond een kampvuur in de openlucht. Wat een belevenis is deze eerste echte winterdag in Lapland!

Huskysledetocht - Inari - Finland - Christoffel Travel

Na het ontbijt gaat u op pad met de huskies! De honden kunnen niet wachten om de slede te trekken. Daarom krijgt u eerst uitleg over het besturen van de slee. Bij de start stuiven de honden weg, maar al snel hoort u alleen nog hun gehijg en het gekraak van de sneeuw onder hun poten. Voor de rest heerst hier de overweldigende stilte. Eén persoon is de musher en staat achterop de slede en de andere persoon zit in de slede. Regelmatig kunnen de musher en de passagier van plaats wisselen. 

U brengt ook een bezoek aan de rendierfarm. Hier krijgt u een kijkje in het leven in het noorden. U ziet de rendieren van dichtbij en de gids vertelt meer over het Sámi leven en de cultuur. U krijgt de kans om de rendieren te voeren, als u geluk heeft, eten ze uit uw hand.

Noorderlicht - Inari - Fins Lapland - Christoffel Travel

Vandaag worden de sneeuwschoenen onder gebonden voor een wandeling in de natuur rond Wildernishotel Nangu. Met sneeuwschoenen hoeft u zich niet te beperken tot paden, maar kunt u ook over een dikke laag losse sneeuw lopen. De gids leidt u over het Inari-meer, door bos en over de heuvels langs de kustlijn. Het is superstil. De gids vertelt verhalen en geeft informatie over de natuur. 

Eén van de avonden tijdens het verblijf in Nangu gaat u op zoek naar het Noorderlicht bij het Inari-meer met de sneeuwscooter en een gids. Deze sneeuwscootersafari maakt u met twee personen per sneeuwscooter. Onderweg kijkt u al omhoog naar de hemel. De rit gaat naar een kamp, op een plek zonder lichtvervuiling. Er is een kampvuur en met een beker warm sap, koffie of thee in uw handen bevindt u zich in het donker. Dit is al een magische ervaring: in het donker midden in de wildernis van het Inari-meer. Als het helder is, zijn de sterren geweldig. En hopelijk laat het Noorderlicht zich ook zien!

Vertrek - Christoffel Travel

Alweer de laatste dag. Geniet nog even van het uitgebreide Scandinavische ontbijt en dan heeft u uw transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar huis. 

Accommodaties

Inari

Nangu lodge - Finland - Christoffel Travel

Het kleinschalige Wilderness Hotel Nangu is een luxe adults only hotel in Fins Lapland. De accommodatie bevindt zich op een afgelegen locatie, vlakbij Ivalo. U geniet van een adembenemend uitzicht over het meer zo ver het oog rijkt, perfect om het Noorderlicht te ervaren! Het resort opende haar deuren in december 2017 en bestaat uit idyllische blokhutten, waardoor het een authentiek gevoel van Lapland geeft. Nangu biedt de ultieme wildernis ervaring met Arctische activiteiten van hoge kwaliteit. Maaltijden worden geserveerd in een volledig gerenoveerd restaurantgebouw met elegante houten wanden en een gezellig interieur, waar je kunt genieten van heerlijke Lapse delicatessen. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2079,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in Wildernis Hotel Nangu op basis van volpension van diner/snack dag 1 t/m ontbijt dag 5 
 • Retourtransfer luchthaven – accommodatie
 • Huskysafari 
 • Bezoek aan de rendierfarm 
 • Sneeuwschoenwandeling
 • Sneeuwscootersafari incl. outdoor lunch
 • Noorderlicht sneeuwscootersafari
 • Gebruik thermo-overall, sokken, laarzen, handschoenen en muts tijdens verblijf
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Ivalo

2 Sneeuwscootertocht

3 Huskysafari & bezoek rendierfarm

4 Sneeuwschoenwandeling & Noorderlichtsafari

5 Vertrek vanuit Ivalo

Nangu - Finland - Christoffel Travel

Lapland break Nangu

Arctisch avontuur ontmoet rustieke luxe in Wilderness Hotel Nangu, naast het Inari-meer in Fins Lapland. Dit familiehotel is ingericht om de Sami-cultuur te weerspiegelen en biedt gasten een geweldige toegang tot de uitgestrekte bossen en meren van de Vätsäri-wildernis, met een Lapse twist.