Klassiek Georgië

Duur

22 dagen

Vanaf

2289,-

4.8/5
4.8 van 5

Georgië, een prachtig land in de Kaukasus-regio van Eurazië, is één van de charmantste plaatsen op aarde. Het land staat wereldwijd bekend om haar verschillende UNESCO-werelderfgoederen. Daarnaast moet het panoramische uitzicht op de bergen, het heerlijke traditionele Georgische eten en de prachtige bezienswaardigheden genoeg zijn voor iedereen om deze 22-daagse reis te maken en de wonderen van dit land te beleven. De hoofdstad van het land, Tbilisi, is een perfecte mix van verleden en heden, modern en traditioneel. 

''Een fascinerende reis vol oude tempels en kloosters in de heuvels, hoge bergen, schilderachtige wijngebieden en ongelooflijk vriendelijke mensen.''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Tbilisi

 

Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Een heerlijk vooruitzicht: vandaag begint uw vakantie naar Georgië. Misschien denkt u in het vliegtuig wel even aan ‘Wie is de Mol’. Dit veelbekeken tv-programma speelde zich in 2018 af in Georgië. De beelden van deze beeldschone, minder bekende reisbestemming enthousiasmeerden veel mensen. De fotogenieke berglandschappen, historische gebouwen, vriendelijke inwoners en lokale wijncultuur verrasten veel kijkers. Wat een fascinerend land!

Bij aankomst op de luchthaven van Tbilisi wordt u opgehaald door onze chauffeur. Onze chauffeur brengt u naar het hotel, dat gelegen is in het centrum van de stad. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

Narikala fort - Tbilisi - Goergie - Christoffel Travel

Na het ontbijt in het hotel begint de verkenning van de hoofdstad van Georgië – Tbilisi. Begin bij het Narikala fort dat u kunt bereiken met een kabelbaan. Het Narikala fort dateert uit de 4e eeuw na Christus en heeft een schitterende ligging met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Tbilisi.

Wandel naar beneden naar Legvtakhevi – een prachtige plek met een waterval. Maak een wandeling in het park bij de zwavelbadhuizen, bekend om hun geneeskrachtige werking, Shardeni straat en zijn buurt en Meidan plein met zijn terrasjes, galeries en souvenirwinkels.

Ga ’s avonds naar de Mtatsminda kabelbaan en rijd naar het Mtatsminda park en maak een ontspannende wandeling in het park. Morgenochtend krijgt u uw huurauto bij uw hotel, een Jeep Renegade!

Signagi - Georgie - Christoffel Travel

Nadat u uw huurauto in ontvangst heeft genomen, gaat u naar het David Gareji Lavra klooster (99 km / 1.5 u) verborgen tussen kleurrijke lagen en bedformaties van Gareja semi-woestijn. De klassieke wandeling neemt u mee langs een overvloed aan zandsteenkleuren, buitengewone middeleeuwse fresco’s, schilderachtige landschappen, semi-woestijn fauna en oude waterkanalen uitgehouwen uit de rots bij de ingang van de monnikenwoningen.

Hierna bezoekt u Bodbe, kloostercomplex (107 km / 1.75 u) gelegen nabij de stad Signagi. Het klooster van Bodbe werd gebouwd in de 9e eeuw en aanzienlijk gerenoveerd in de 17e eeuw. Het klooster functioneert nu als een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Georgië. De relikwieën van de vrouwelijke evangelist St. Nino rusten in Bodbe.

Als u op plaats van bestemming bent aangekomen kunt u Signagi gaan verkennen. Het is een oude stad en wordt ook wel “City of Love” genoemd, omringd door een prachtige 18e-eeuwse verdedigingsmuur. Door haar bijzondere en unieke architectuur en natuurlijke ligging is Signagi een van de mooiste kleine steden in Georgië. Het is 790 meter boven de zeespiegel gebouwd en kijkt uit over het schilderachtige landschap van de Alazani-vallei en de Kaukasus. Vandaag checkt u in bij een klein, gezellig guesthouse in Signagi. De gastvrouw kookt uitstekende Georgische gerechten, een unieke ervaring!

Gremi fort - Georgie - Christoffel Travel

U rijdt naar het dorp Tsinandali (26 km / 30 min) en bezoekt de 19e-eeuwse residentie van Kakheti edelman. Maak een excursie in het museum en drink een glas van de beste Tsinandali-kelderwijn. Daarnaast gaat u ook wijnproeven bij wijnmakerij Shumi. Dat ligt op slechts een paar minuten rijden van Tsinandali. Hier krijgt u een rondleiding door de wijnmakerij met een verzameling wijngerelateerde tentoonstellingen, een afdeling geschiedenis en cultuur en een wijnproeverij. Proef Shumi-bottelwijnen met lekkere snacks.

Hierna bezoekt u het fort van Gremi (25 km / 25 min), dat dateert uit de 16e eeuw. Dit architecturale monument is het enige overgebleven deel van een ooit bloeiende stad Gremi – de hoofdstad van het Kakheti-koninkrijk tijdens 16-17e cc. U overnacht in een klein, gezellig hotel Telavi (27 km / 30 min), diner inbegrepen.

Gergeti Trinity Church - Georgie - Christoffel Travel

Na het ontbijt rijdt u naar Stepantsminda (Kazbegi) door de stad Akhmeta. Een deel van de reis is offroad, maar het landschap is absoluut de moeite waard. Bezoek onderweg de Kvetera-kerk (40 km), gebouwd in het begin van de 10e eeuw. Het is een relatief kleine kerk en met de Georgische kruiskoepel bouwstijl. Hierna gaat u naar Ananuri Architectural Complex (14-17e eeuw). Het complex bestaat uit vestingwerken en woongebouwen van de middeleeuwse Aragvi-hertogen. Het doel van het monument was om de handelsroute te controleren en het land vanuit het noorden te bewaken (52 km).

Stop bij het Gudauri uitkijkpunt monument (53 km). Een cilindermonument met een spectaculair uitzicht, met uitzicht op Devil’s Valley en de Greater Kaukasus Mountains. Het “Vriendschapsmonument Rusland-Georgië” werd in 1983 door de Sovjets opgericht in de bergen van Noord-Georgië. Het is ontworpen door de beroemde Georgische architect Giorgi Chakhava en geplaatst op een plek met een spectaculair uitzicht over het omringende landschap. Na deze mooie stop rijdt u bergopwaarts naar de iconische Gergeti Trinity Church (34 km), over het hoofd  berg Kazbegi (5054 m). Verken de 14e-eeuwse authentieke kerk. Geniet van een panoramisch uitzicht op Stepantsminda en de berg Kazbegi (bij goede weersomstandigheden is het mogelijk om de top te zien). U overnacht in een klein hotel in Kazbegi.

Juta - Kazbegi - Georgie - Christoffel Travel

Rijd vandaag naar het bergdorp Juta (20 km / 36 min), één van de hoogste dorpen in de omgeving (2200 m boven zeeniveau). Juta ligt hoog in de bergen van de Kaukasus in een vrij afgelegen gebied van het Kazbegi National Park en dicht bij de grens met Rusland. Vandaag maakt u een wandeling naar het Juta-meer. Het is een aangename en ontspannende wandeling naar de Chaukhi-bergen. Al snel nadert u een kleine maar zeer pittoreske waterval aan de Chaukhistskali-rivier. Als u de rivier oversteekt en omhoog loopt, ziet u de brug die naar het Juta-meer leidt. Vergeet uw camera niet mee te nemen!

Truso vallei - Georgie - Christoffel Travel

Begin de dag met een wandeling naar de Gveleti-waterval. De waterval bevindt zich in het dorp Gveleti, op 7 km van de stad Stepantsminda. U moet eerst door de prachtige Dariali-kloof rijden, van waaruit een korte, ontspannen wandeling over een smal voetpad de weg naar de Gveleti-waterval leidt.

In de middag rijdt u naar de Truso-vallei (40 km / 1.5 u), voorbij het dorp Kobi. Verken kleurrijke travertijnen en minerale bronnen verspreid over de vallei, maak een gemakkelijke sfeervolle wandeling naar het borrelende Abano-meer, en keer terug naar uw auto en rijd naar het middeleeuwse fort Zakagori. Ga langs een orthodox klooster, een klooster met monniken (de weinige permanente bewoners van de vallei) die hun handwerk en schilderijen verkopen aan voorbijgangers. Ontmoet nomadenfamilies die hun runderen en schapen naar de zomerweiden in de vallei brengen.

 Uplistsikhe - Georgie - Christoffel Travel

U begint de dag met een bezoek aan de grotstad Uplistiskhe (195 km / 3.5 u), gelegen ten zuidoosten van de stad Gori, op de linkeroever van de rivier Mtkvari. Uplistsikhe is één van de oudste grotnederzettingen in Georgië, die teruggaat tot het 2e millennium voor Christus. Tegenwoordig verbaast de plaats nog steeds bezoekers met haar prachtige grotten die in de kliffen zijn uitgehouwen, haar buitengewone ligging en charmante uitzichten. Maak een wandeling door de smalle straatjes uitgehouwen in de zandstenen rotsen. Verken de grotten, bezoek verschillende heidense tempels, het koningspaleis, de apotheek en een antiek theater.

Hierna rijdt u richting Borjomi (98 km / 1.5u). U overnacht de komende twee dagen in een duurzaam hotel met houten kamers en een biologische tuin in Borjomi.

Borjomi - Georgie - Christoffel Travel

Borjomi is een stad, die bekend staat om het mineraalwater. De stad ligt in een dal, omringd door bergen en mooie groene bossen. Maak een aangename wandeling in het Borjomi nationaal park om de ruïnes van het middeleeuwse fort te bereiken. Dit park beslaat zo’n 800 vierkante kilometer, wat het één van de grootste nationale parken van Georgië maakt. Er is een mooie picknickplaats bij de rivier, waar u kunt ontspannen en genieten van de tijd in de natuur.

Bezoek na uw wandeling het Mtsvane klooster. Dit  klooster ligt op een schilderachtige plek in de Borjomi-vallei. Mensen noemden het liefdevol “Het Groene Klooster”, omdat alle bomen in de vallei een bijzondere groene kleur hebben.

 

Chiatura - Georgie - Christoffel Travel

Rijd naar de Sovjet mijnstad Chiatura (110 km / 2 u). Gesticht in de late jaren 1800 als mijnkolonie, werd Chiatura al snel een populaire bron voor mangaan en ijzer dat uit de rijke bergen in de omgeving werd gehaald. Helaas kostte het dagelijks verplaatsen van arbeiders van hun gemeenschappen onderaan de heuvelachtige kloven en ravijnen naar de verschillende mijnbouwlocaties enorm veel tijd. Dus in een poging om die lichamen sneller in die mijntunnels te krijgen, werd in 1954 door de stalinistische regering een kriskras systeem van kabelbanen geïnstalleerd.

Rijd hierna naar de Katskhi pilaar (11 km / 20 min), een natuurlijke 40 meter hoge kalkstenen monoliet bij Chiatura. De rots, met zichtbare kerkruïnes op een bovenvlak van ca. 150 m2, wordt door de plaatselijke bevolking vereerd als de Pijler des Levens en als symbool van het Ware Kruis, en is omgeven door legendes. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de ruïnes van een vroegmiddeleeuwse hermitage uit de 9e of 10e eeuw zijn. De religieuze activiteit in verband met de pilaar werd in de jaren 1990 nieuw leven ingeblazen en in 2009 was het kloostergebouw gerestaureerd.

U overnacht de komende dagen in een boetiekhotel, dat gelegen is op een prachtige plek. Geniet van uw verblijf.

 Khvamli berg - Georgie - Christoffel Travel

In de ochtend rijdt u naar de 300 meter hoge berg Khvamli (75 km / 1.75 u), deze berg staat bekend om zijn mystieke uitstraling en legendes. Het laat een onvergetelijke indruk achter op bezoekers. Volgens historische bronnen diende de berg als schatkamer van de Georgische koningen. Als resultaat van een expeditie in 1945 werden enkele geheime kamers onthuld en pictogrammen op de muren ontdekt. Deze bleken symbolen van planeten te zijn en hun opstelling weerspiegelt precies de stand van de planeten in 5604 v. Chr. Opgemerkt zij dat deze combinatie zich nooit herhaalt en precies overeenkomt met het beginpunt van de Georgische (en Sumerische) chronologie. Maak een prachtige mooie wandeling hier, boven heeft u een waanzinnig uitzicht!

Er zijn veel legendes verbonden met de berg Khvamli. Volgens oude Griekse bronnen bezochten Argonauten en Heracles de berg en was het een plaats waar Prometheus werd geketend.

In de middag heeft een wijnproeverij in een klein wijnhuis, dat gespecialiseerd is in unieke wijnen. Heerlijk na uw ochtendwandeling van vandaag.

Tskhrajvari - Georgie - Christoffel Travel

Geniet vandaag van het uitzicht bij Shaori Lake & bezoek Nikortmsinda. Rijd naar Shaori Lake (24 km / 40 min),  het grootste meer in deze regio. Vissers waarderen Shaori omdat er vaak karpers tot 10 kg worden gevangen.

Tien minuten verder in het hart van Racha komt u bij het dorp Nikortmsinda, waar een 11e-eeuwse kathedraal staat die momenteel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De fresco’s in de kathedraal dateren uit de 17e eeuw.

Bij goed weer (goed zicht) maakt u een kleine omweg (ongeveer 1 km lopen) naar het uitzichtpunt Tskhrajvari (Georgisch – “Negen Kruisen”), gelegen op de westelijke helling van de Nakerala bergketen, op ongeveer 1350 m boven de zeespiegel, het biedt een geweldig panoramisch uitzicht. Hierna rijdt u verder naar Kutaisi (50 km / 1 u), waar u de komende dagen zult overnachten.

Kutaisi - Rioni rivier - Georgie - Christoffel Travel

Bezoek na het ontbijt de Prometheus-grot – één van de meest populaire grotlocaties in Georgië (21 km / 33 min). De cluster van zes grotten van karstoorsprong verschillen aanzienlijk van elkaar in schaal, en de unieke vormen van versteende stroomstenen zijn binnenin te vinden. Hierna gaat u naar het klooster van Gelati, een middeleeuws kloostercomplex in de buurt van Kutaisi (30 km / 45 min). Het werd opgericht door één van de grootste koningen Davit IV in 1106. Het klooster Gelati staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Lange tijd was het klooster één van de belangrijkste culturele en intellectuele centra van Georgië. Het complex omvatte een Academie, waar enkele van de meest gerenommeerde Georgische theologen, wetenschappers en filosofen zijn afgestudeerd.

In de middag gaat u Kutaisi verkennen. Ga naar de ruïnes van de Bagratikathedraal, deze ruïnes zijn de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De kathedraal werd in de eerste jaren van de 11e eeuw gebouwd door koning Bagrat III. De kathedraal werd verwoest door Ottomaanse troepen in de 17e eeuw. Nadat de kathedraal deels gerestaureerd was, werd hij door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet.

Okatse Canyon - Georgie - Christoffel Travel

We hebben een verrassing voor de liefhebbers van extreme sporten. Geniet van het eerste hangende pad genaamd Okatse Canyon (50 km / 1 u) en heb het gevoel alsof u 2 á 3 uur in de lucht loopt. Een spannende 700 meter lange loopbrug steekt uit vanaf de rand van deze 100 meter diepe kloof en culmineert in een uitkijkplatform dat precies in het midden hangt. Het voetpad loopt door de historische bossen van Dadiani, een hele mooie ervaring.

Na het bezoek reist u verder naar Mestia via Tsalenjikha en de Enguri Dam. U rijdt naar het Kaukasusgebergte, onderweg stopt u in de buurt van de Enguri Dam, momenteel de op één na grootste boogdam ter wereld – 271,5 m hoog.

De hele regio van Mestia staat bekend om zijn unieke architectuur, fascinerende natuur en ruige landschappen. Hier zult u de komende nachten ook verblijven.

Mestia - Georgie - Christoffel Travel

Mestia is historisch en etnografisch gezien altijd een belangrijke stad geweest in de Svaneti regio. De meeste bewoners van de regio zijn Svaneten, een oeroude bergvolk met een eigen taal en identiteit. Eeuwenlang hebben ze geïsoleerd gewoond in de bergen aangezien Svaneti altijd ver van de gebaande paden lag. Bezoek in de ochtend het Svaneti Museum. Een museum met fascinerende tentoonstellingen van kerkschatten, manuscripten, wapens, juwelen, munten en historische foto’s

In de middag kunt u een wandeling door de smalle straatjes en Svan-torens. Proef daarnaast lokale gerechten in één van de restaurants in het centrum.

Koruldi meren - Georgie - Christoffel Travel

Hopelijk heeft u een goede nacht gehad, want vandaag gaat u een schitterende off-road trip en wandeling naar de Koruldi-meren maken.

U rijdt eerst naar het uitkijkpunt Jvari boven Mestia, over een steile onverharde weg die in vrij slechte staat verkeert. Maak uw eerste stop bij het uitkijkpunt “Jvari” (Georgisch “Kruis”) met houten platform en ga verder, totdat u een wegwijzer bereikt met de afslag naar “Guli-pas” naar links. Vanaf dit punt gaat u te voet verder en volgt u de hoofdweg tot aan kleine bergmeren op 2700 m boven de zeespiegel. Voor de meer avontuurlijke onder ons is het mogelijk om de steile bergkam net boven de meren te beklimmen om nog betere uitzichten te krijgen.

Batumi - Georgie - Christoffel Travel

Een wandeling in het Mtirala National Park staat op u te wachten (159 km / 2.5 u). Er zijn veel beschermde gebieden in Georgië en Mtirala National Park is er één van. Het park is beroemd om haar prachtige gemengde bossen, waar u kunt genieten van de wilde natuur. Afgezien van de zeldzame bomen, is er ook een geweldige waterval. Als het gaat om de fauna van Mtirala National Park, zijn er bruine beren, herten, adelaars en meer. U gaat het pad ‘Tsablinari’ volgen, wat ‘het kastanjebos’ betekent. De loopafstand is ongeveer zeven kilometer en het is gemakkelijk te wandelen. U kunt deze route starten vanuit het bezoekerscentrum, waar u geïnformeerd wordt over de educatieve en amusementsdoeleinden van de route. Als u dit pad kiest, ziet u twee belangrijke bezienswaardigheden: een 15 meter hoge waterval en een meer. Stel u voor dat u door de wilde natuur wandelt en geniet van de schoonheid van de kloof van de Chakvistkali-rivier.

U overnacht de komende dagen in een boetiekhotel in Batumi (31 km / 1 u). Deze plek is prachtig gelegen aan de Zwarte Zee.

Batumi - Georgie - Christoffel Travel

Uw avontuur gaat verder rond de stad Batumi. Batumi is één van de beroemdste en mooiste steden van Georgië. De Batumi Botanische Tuin is de grootste tuin in de Kaukasus regio. De tuin is uniek door de combinaties van soorten uit totaal verschillende klimaatzones. Maak een wandeling in de tuin en geniet van het uitzicht op de kust van de Zwarte Zee.

Hierna gaat u naar het fort van Gonio – een archeologische vindplaats uit de 1e eeuw na Christus. Volgens historische bronnen was Gonio een goed verdedigde Romeinse stad in Colchis in de 2e eeuw na Christus en kwam later onder Byzantijnse heerschappij. Veel legendes zijn verbonden met Gonio en een ervan gaat ervan uit dat het graf van St. Matthias – een van de 12 apostelen van Jezus Christus – zich hier bevindt.

De volgende dag kunt u Batumi verder verkennen. Bezoek het beroemde plein Piazza, de beelden van Jason en Medea, de beroemde beelden van Ali en Nino, Batumi Boulevard en de fonteinen.

Batumi - Tbilisi - trein - Goergie - Christoffel Travel

In de vroege ochtend wordt u opgehaald door onze chauffeur voor uw treinrit naar Tbilisi. Op het treinstation van Tbilisi brengt onze chauffeur u rechtstreeks naar uw hotel.

In de middag heeft u vrije rijd in Tbilisi. Geniet van uw vrije dag in de hoofdstad van Georgië, maak een wandeling door de oude stad, rijd met kabelbanen en kabeltreinen omhoog, breng een bezoek aan de oude zwavelbaden. Opgericht in de 5e eeuw na Christus op de plaats van zijn warmwaterbronnen, ontwikkelde Tbilisi zich tot een belangrijk politiek en cultureel centrum van de Kaukasus. De oude binnenstad is het meest aantrekkelijke deel van de stad, bekend om zijn prachtige mix van culturen en architectuurstijl. Hier zijn de moskee, de synagoge, de Armeense en rooms-katholieke kerken harmonieus verbonden met Georgisch-orthodoxe kerken en woonarchitectuur.

Turtle Lake - Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Na het ontbijt kunt u Turtle Lake bezoeken waar u kunt genieten en mooie foto’s kunt maken.

Breng hierna een bezoek aan Abanotubani, één van de meest herkenbare en oudste buurten van Tbilisi, beroemd om de koepelvormige bakstenen daken van de ondergrondse badhuizen. Tbilisi heeft zijn naam te danken aan de natuurlijke warmwaterbronnen die onder dit deel van de stad lopen, dus deze baden zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het gebied.

Overal in het gebied werden baden in Perzische stijl gebouwd om optimaal gebruik te maken van de warme en koude zwavelbronnen. Ooit waren het speelhuizen voor de rijken en beroemden, tegenwoordig is een bezoek aan het openbare bad een wekelijks (of zelfs dagelijks) ritueel voor veel Georgiërs. Het is iets wat u zeker niet wilt missen als u naar Tbilisi reist!

Vertrek - Christoffel Travel

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw hotel in Tbilisi bent u alweer aan het einde van uw reis door Georgië gekomen. U heeft een transfer naar de luchthaven. Op de terugreis denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken, die u heeft gezien in Georgië. Wat een heerlijke vakantie en wat een veelzijdig land!

Accommodaties

1. Sadmeli

Sadmeli hotel - Georgie - Christoffel Travel

Dit hotel ligt in Ambrolauri en biedt een tuin aan met een terras. De kamers van het hotel hebben een balkon met uitzicht op de bergen. 

Kazbegi hotel - Georgie - Christoffel TravelEen comfortabel hotel in het centrum van Stepantsminda. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk een wandeling maken naar de beroemde Gergeti Drievuldigheidskerk.

Het beschikt over 10 kamers met uitzicht op de bergen of de stad en u kunt genieten op uw balkon. Daarnaast is er een mooie tuin en een gemeubileerd terras met een panoramisch uitzicht op de Drievuldigheidskerk van Gergeti en het Kaukasusgebergte!

Borjomi hotel - Georgie - Christoffel TravelEen milieuvriendelijk hotel met houten kamers en een biologische tuin in Borjomi. U kunt ontspannen in de tuin van de accommodatie.

Een ontbijt wordt bereid met verse lokale ingrediënten en geserveerd op het terrein. U kunt genieten van verse groenten uit de biologische tuin van het hotel. De accommodatie biedt Georgische gerechten en zelfgemaakte wijn.

Signagi hotel - Georgie - Christoffel TravelGa zwemmen in dit zwembad met een waanzinnig uitzicht! De accommodatie beschikt over een restaurant, een seizoensgebonden buitenzwembad, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Het ligt in de buurt van bezienswaardigheden zoals het Nationaal Museum Sighnaghi. De kamer hebben een terras en uitzicht op de tuin. 

Tbilisi hotel - Georgie - Christoffel Travel

Het hotel ligt op een gunstige locatie in de stad Tbilisi en biedt kamers met airconditioning, een bar en een terras. Gelegen op een steenworp afstand van de berg Mtatsminda en The Bridge of Peace, gelegen op 15 minuten loopafstand. 

Batumi hotel - Goergie - Christoffel TravelDe architectuur het hotel bewondert niet alleen bezoekers van de stad, maar ook de lokale bewoners. Het hotel verbaast door de inrichting van de zalen, het comfort en de gezelligheid van de kamers.

De binnenplaats van het hotel grenst aan en heeft een eigen uitgang naar het stadsplein Piazza. Vanaf het terras van het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Batumi en de omliggende bergen. Oorspronkelijk verlichte kleine, met granietsteen geplaveide straten met restaurants en winkels maken het hotel dag en nacht aantrekkelijk voor u.

Mestia hotel - Georgie - Christoffel TravelHet hotel ligt op 2,4 km van het Museum voor Geschiedenis en Etnografie, en biedt een restaurant, een bar en een gemeenschappelijke lounge. De accommodatie biedt directe toegang tot de skipistes, een tuin en barbecuefaciliteiten. 

Telavi hotel - Georgie - Christoffel TravelEen vriendelijke accommodatie in Telavi, beschikt over gratis WiFi en een restaurant. Het heeft een barbecue en uitzicht op de tuin, en u kunt genieten van een maaltijd in het restaurant.

Kutaisi hotel - Georgie - Christoffel TravelDit pand werd gebouwd in de negentiende eeuw en ligt in de historische wijk van een van de oudste steden ter wereld. Hotel Solomon heeft Unieke Stijl Gebouw in Kutaisi. Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het centrale plein en op 5 minuten lopen van de stadsmarkt van Kutaisi. Het hotel biedt gratis WiFi, een dagelijks ontbijt en gratis privéparkeergelegenheid op het terrein. Het ontbijt bestaat uit vers bereide gerechten van de lokale chef-kok, evenals koffie, thee en vers fruit.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2289,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels
 • Iedere dag ontbijt
 • 5x diner (3x Mestia, 1x Signagi & 1x Telavi)
 • Transfer van/naar luchthaven
 • Transfer van/naar treinstation
 • Treinkaarten Batumi – Tbilisi
 • Dag 3 t/m 11 – autohuur: Jeep Renegade
 • Wijnproeverij in Shumi wijnhuis
 • Wijnproeverij in Tsinandali wijnmuseum
 • Wijnproeverij Tchrebalo
 • Toeristisch informatiepakket

Opmerking: deze reis kunt u ook samen met een chauffeur maken. Indien u dat graag wilt, horen wij dat graag. 

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Georgië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Georgië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Georgië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Georgië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Tbilisi

2 Tbilisi

3 Tbilisi – David Gareji – Bodbe – Signagi

4 Signagi – Tsinandali – Shumi – Gremi – Telavi

5 Telavi – Akhmeta – Ananuri – Gergeti – Stepantsminda

6 Kazbegi – Juta – Kazbegi

7 Kazbegi – Truso Valley – Kazbegi

8 Kazbegi – Uplistsikhe – Borjomi

9 Borjomi – Kvabiskhevi – Mtsvane klooster – Borjomi 

10 Borjomi – Chiatura – Katskhi – Sadmeli

11 Sadmeli – Khvamli – Tchrebalo – Sadmeli 

12 Sadmeli – Ambrolauri – Nikortsminda – Tskhrajvari – Kutaisi 

13 Kutaisi – Prometheus Cave – Gelati – Kutaisi

14 Kutaisi – Okatse – Mestia

15 Mestia

16 Mestia – Koruldi – Mestia 

17 Mestia – Mtirala National Park – Batumi

18 + 19 Batumi

20 Batumi – Tbilisi

21 Tbilisi

22 Vertrek vanuit Tbilisi

Katskhi pilaar - Georgie - Christoffel Travel

Klassiek Georgië

De Katskhi Pillar in Georgië is een van de hoogste en misschien wel de meest geïsoleerde kerk en klooster ter wereld. Het is een natuurlijke kalkstenen monoliet op een hoogte van 40 meter; bovenop dit bouwwerk staat een van de meest geïsoleerde kerken ter wereld.