Hoogtepunten van Inari

Duur

8 dagen

Vanaf

2729,-

4.9/5
4.9 van 5

Een 8-daagse Fins Lapland activiteitenreis Tapio: rondom meer Inari! Geniet van sneeuw, bevroren landschappen en fantastische winterkleuren. U leert meer over de Sami cultuur in deze Sami hoofdstad. Naast alle natuurschoonheid zal u een hondensledetocht, sneeuwscootertocht en sneeuwschoenwandeling maken. Daarnaast zit u op de perfecte locatie om jacht te maken op het bekende fenomeen het noorderlicht.

Liever helemaal luxe de kans op Noorderlicht te spotten vanuit uw bed? Verblijf dan de hele week in de ruime Aurora Cabins! Dit is een onvergetelijke reis vol natuur, cultuur en betovering.

''Deze accommodatie in Inari is ideaal voor een wintervakantie met haar idyllische ligging aan het meer in Fins Lapland plus spannende inbegrepen activiteiten.''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Inari

Inari Lapland - Finland - Christoffel Travel

Transfer van de luchthaven van Ivalo naar uw accommodatie in Inari. Bij het inchecken ontvangt u alle vouchers voor uw verblijf. Leer voor of na het diner meer over het Noorderlicht. Onze gids zult u prachtige foto’s van het Noorderlicht laten zien. U leert waarom het Noorderlicht verschijnt. U leert ook welke sites u kunt gebruiken voor noorderlichtvoorspellingen en u leert wat over de camera-instellingen om het Noorderlicht te fotograferen!

Sneeuwscootertocht - Inari - Fins Lapland - Christoffel Travel

Begin uw dag met een sneeuwscootersafari over het bevroren Inari-meer, ook wel bekend als de Sami-zee. Rijdend op een sneeuwscooter door het bevroren landschap van Inari leidt uw gids u naar de beste plekken om een gat in het ijs te boren. U zult uw geluk beproeven en als u niets vangt, krijgt u een tweede kans door op de terugweg uw netten te controleren! Tijdens de tocht krijgt u een soeplunch bij het vuur.

Lapland huskysafari - Christoffel Travel

In de ochtend wordt u naar de huskyfarm gebracht voor uw volgende avontuur! Na een paar instructies maakt uw musher de huskyteam klaar voor de rit. Door te hondensleeën krijgt u een totaal andere benadering van de wildernis, haar schoonheid en stilte.

In de avond gaat u op pad met sneeuwschoenen! Sneeuwschoenwandelen is waarschijnlijk de meest rustige manier om op zoek te gaan naar de dansende poollichtjes. U wandelt samen met uw gids in de stille duisternis van het bos. Als u geluk heeft, is het gevoel van getuige zijn van de magische lichten terwijl u omringd bent door de natuur er een die u voor altijd bij zult blijven. En als het wandelen u niet warm houdt, dan is een heet sapje dat wel.

Sneeuwschoenwandeling Inari - Fins Lapland - Christoffel Travel

Overdag kunt u  sneeuwschoenen of langlaufski’s lenen en Inari zelfstandig verkennen of vraag ons om voor extra activiteiten. Of misschien wilt u uw tijd besteden aan het verkennen van het Siida Sámi Museum en Natuurcentrum?

Het Siida Sami Museum geeft u alle informatie over de inheemse bevolking van Lapland, hun geschiedenis en cultuur. Het heeft ook tentoonstellingen over de Lapse natuur en het mythische Noorderlicht. In Siida is er ook Cáfe Sarrit als u een lunch- of koffiepauze wilt houden. pauze wilt houden. Het museum is geopend van ma t/m za van 10.00 tot 16.00 uur.

Noorderlicht Finland - Lapland - Christoffel Travel

Voordat er wegen, auto’s en sneeuwscooters waren, was de enige manier om u ’s winters in Lapland te verplaatsen het gebruik van ski’s en sleeën! Leer u verplaatsen zoals de lokale bevolking en ervaar de vrijheid van langlaufen. Uw gids leert u de basis van het gebruik van ski’s in een veilige omgeving voordat u zelf op pad gaat!

Als u op jacht gaat naar het onvoorspelbare Noorderlicht, helpt het om grotere afstanden af te leggen op zoek naar een heldere hemel op bewolkte dagen. Uw gids controleert de weersvoorspelling om te zien in welke richting de wolken zich bewegen en kent de plaatsen waar het veilig is om te stoppen en de hemel te bekijken. Uw vier uur durende noorderlichtjacht per auto biedt de grootste kans om het Noorderlicht te zien, omdat uw locatie de mogelijkheid biedt om uit vijf verschillende richtingen te kiezen om het Noorderlicht na te jagen.

rendier - Fins Lapland - Christoffel Travel

In de avond ontmoet u een belangrijk element van de Sami-cultuur en een van de symbolen van Lapland: de rendieren. Ze zullen u meenemen op een magische rit door het besneeuwde bos en hopelijk onder een hemel met Noorderlicht. lichthemel.

Finse sauna - Lapland - Christoffel Travel

Vrije dag. Wat dacht u van een zelfstandige wandeling langs de rivier de Juutua en een sauna na de wandeling? Of misschien wilt u ontspannen in de Aurora sauna & warmwaterbron (combinatie) aan de oever van het Inari meer? 

Vakantie Finland - Lapland - Inari - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in Inari. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven!

Accommodaties

Inari

Inari accommodatie - Lapland - Christoffel Travel

Uw accommodatie ligt aan de rand van het Sami-dorp Inari en biedt een comfortabele uitvalsbasis voor tal van winterse activiteiten en ervaringen.

Het ligt aan de rand van het Inari meer en biedt slechts 30 accommodaties aan. Er is ook een sauna en een hot tub buiten bij het meer (tegen betaling, vooraf reserveren aanbevolen). 

Aurora cabin

De ruime Aurora Cabins zijn perfect gelegen op de rustige locatie, ver van lichtvervuiling en direct aan het Inari meer. De hutten bieden een uitstekend uitzicht op de noordelijke hemel. Met een beetje geluk kun je het noorderlicht direct vanuit je bed bewonderen!

Sauna Studio 

De gloednieuwe Sauna Studio’s liggen dicht bij de kustlijn, op slechts 30-100 meter van het Inari meer. De in Scandinavische stijl ontworpen studio is geschikt voor 2 personen.  Elke studio heeft een sauna en kitchenette. Grote ramen laten het licht van de arctische lucht dichtbij komen.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2729,- per persoon (o.b.v. 2 personen) – Sauna Studio en vanaf € 3259,- per persoon (o.b.v. 2 personen) – Aurora Cabin.

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in de gekozen accommodatie (Sauna Studio of Aurora Cabin)
 • Halfpension (van diner dag 1 tot ontbijt dag 8)
 • Winteruitrusting (laarzen, overall, wanten, sokken, muts)
 • Transfer van de luchthaven van Ivalo naar Inari en terug
 • Siida entree ticket
 • Gratis gebruik van sneeuwschoenen of langlaufski’s voor 1 dag
 • Aurora info
 • Sneeuwscootertocht en ijsvissen (2 personen/snowscooter)
 • Noorderlicht zoeken met rendieren
 • Huskysledetocht (2 personen/slee)
 • Noorderlicht sneeuwschoenwandeling
 • Langlaufen
 • Noorderlichtjacht met de auto
 • Engelssprekende begeleiding tijdens de excursies
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten*
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden en excursies
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Inari

2 Sneeuwscootertocht en ijsvissen

3 Huskysafari en sneeuwschoenwandeling

4 Vrije dag

5 Langlaufen & Noorderlicht excursie

6 Rendiersledetocht

7 Vrije dag

8 Vertrek vanuit Inari

Aurora Cabin Inari - Lapland - Christoffel Travel

Hoogtepunten van Inari

In Inari heeft u uitstekende kansen om het Noorderlicht aan de hemel te zien schitteren. Het magische natuurfenomeen met eigen ogen zien is echt een bucketlistervaring. Soms duurt het slechts enkele minuten, soms geniet u van een urenlange lichtshow!