Het warme gevoel van Ruka

Duur

6 dagen

Vanaf

3149,-

4.8/5
4.8 van 5

Ruka ligt in het noorden van Kuusamo, een Finse gemeente die bekend staat om haar natuurschoon en bijna ongerepte wildernis. Ruka, een van de grootste skigebieden in Finland, behoort tot de belangrijkste vakantiebestemmingen van het land, vanwege de uitstekende sneeuwsportmogelijkheden. U verblijft in een privéresort, weg van de drukte, en geniet van vele inbegrepen activiteiten.

Breng een magische winter door omgeven door wildernis en ongerepte sneeuw, met een overvloed aan activiteiten om uw dagen te vullen. Ontspan ’s avonds in uw eigen chalet met lekker eten en misschien een Finse sauna. Hoogtepunten zijn een bezoek aan een authentieke rendierboerderij, een magische huskytocht door de bossen, een noorderlichtocht ’s avonds in een luxe aurora wagen en de Kerstman. 

''Ga op pad met uw sneeuwscooter over bospaden en bewonder de noordelijke hemel, en droom weg bij het magische Noorderlicht!''

Reisprogramma

Ruka - Christoffel Travel

Bij aankomst op het vliegveld van Kuusamo heeft u een transfer naar uw hotel. Uw hotel ligt aan een prachtig meer en u verblijft de komende nachten in een Veskaranta Sky View Villa. Staar de komende dagen naar het mooiste uitzicht: de overweldigende sterrenhemel. Wie weet heeft u geluk en droomt u weg bij het magische Noorderlicht!

Vanavond wacht een overheerlijk diner op u in het restaurant van het hotel.

Kerstman en rendieren - Fins Lapland - Christoffel Travel

We weten allemaal dat de Kerstman in het noorden van Finland woont, en vandaag hebben we een heel bijzondere dag vol plezier gepland in het huisje van de Kerstman. Breng een vrolijke dag door met de Kerstman, mevrouw Claus en de elfen. Het huisje ligt op 30 minuten rijden en is inclusief een snack van gegrilde worstjes en warme sap. 

Laat in de nacht is de beste tijd om het Noorderlicht te zien, vanavond probeert u uw geluk terwijl u naar de beste plekken rijdt in een luxe Aurora wagen. Snacks worden geserveerd rond een vuurtje, en hopelijk onder het Noorderlicht. 

Huskytocht Fins Lapland - Christoffel Travel

Na het ontbijt wordt u naar de huskyfarm gebracht, waar u wordt begroet door de enthousiaste husky’s. Dit kleinschalige huskykamp ligt in een bos, en de paden bieden een prachtige ervaring terwijl u uw eigen team honden bestuurt. Per tweeën rijdt u een slee; de een zit in de slee en de ander staat achter op de glij-ijzers. Geniet onderweg van de stilte van de voorbijglijdende winterlandschappen. Onderweg kan er gewisseld worden. Na de excursie vertrekt u terug naar het hotel, rust nog even uit na een drukke ochtend.

Deze avond vertrekt u voor nog meer avontuur! Nadat u uw gids heeft ontmoet en de veiligheidsinstructies heeft gehoord, gaat u op pad met uw sneeuwscooter over bospaden en bewondert u de noordelijke hemel, en hopelijk maakt het Noorderlicht ook een magische verschijning! Onderweg wordt gestopt voor een warme drankje en een lekkere snacks.

Ruka - ski resort - Fins Lapland - Christoffel Travek

Deze dag is ter vrije besteding, misschien wilt u de vele skimogelijkheden in het Ruka skigebied uitproberen. Het gebied beschikt over 39 pistes en 240 km aan sneeuwpaden, genoeg routes die u kunt volgen. De skibus vertrekt elk uur en doet er minder dan 10 minuten over.

rendier - Fins Lapland - Christoffel Travel

Na het ontbijt gaat u in de ochtend nog meer Scandinavische dieren ontmoeten. Vandaag krijgt u de kans om een oude manier van reizen te ervaren, per rendierslee. Onderweg wordt gestopt voor een warme drankje en een lekkere snacks rond een kampvuur van de Kammi schuilplaats. Na uw excursie keert u terug naar het hotel, hierna heeft u vrije tijd. U kunt deze middag besteden aan de laatste afdaling op de piste van Ruka.

Vertrek - Christoffel Travel

Vandaag is de laatste ochtend in Ruka, geniet nog even van het uitgebreide Scandinavische ontbijt en dan heeft u uw transfer naar het vliegveld voor uw terugvlucht naar huis. Helaas zit de reis erop. Wat overblijft zijn de vele herinneringen van de schitterende en verbazingwekkende natuur van Finland!

Accommodaties

hotel Ruka - Fins Lapland - Christoffel Travel

Aan het prachtige meer, onder het felle Noorderlicht en de middernachtzon ligt uw hotel, midden in de Lapse natuur. U verblijft in een prachtige kamer met uitzicht over het bevroren meer. 

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 3149,- per persoon. 

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Ruka
 • 1x diner in het restaurant
 • Transfer van/naar luchthaven
 • Excursie naar de Kerstman inclsuief warme sapjes en snacks
 • Rendiersledetocht inclusief warme drankjes en snacks
 • Sneeuwscootersafari inclusief warme drankjes en snacks
 • Huskysledetocht inclusief warme drankjes en snacks
 • Noorderlichtexcursie inclusief warme drankjes en snacks
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Ruka

2 Bezoek aan de Kerstman & Noorderlichtexcursie

3 Husky- en sneeuwscootersafari

4 Skiën in Ruka

5 Rendiersledetocht

6 Vertrek vanuit Ruka

Het warme gevoel van Ruka

Ruka, in het noorden van Finland, is de ideale vakantieplek voor wintersport en avontuur. Het ware Lapland avontuur, om precies te zijn. Reis met ons mee naar het magische sprookjesbos van Ruka!