Het beste van Noord-Karelië

Duur

9 dagen

Vanaf

1289,-

4.7/5
4.7 van 5

De dichtbeboste en heerlijk afgelegen regio Karelië heeft een eigen cultuur, taal, keuken en architectuur.

Tijdens deze prachtige reis verkent u het Pielinenmeer, het op drie na grootste meer van Finland, verdiept u zich in alles wat met cultuur te maken heeft in de beeldentuin van Koli en ervaart u het werk van beeldhouwer Eva Ryynänen in de prachtige omgeving van Lieksa.

Karelië is een paradijs voor natuurliefhebbers, dus maak wandelingen in prachtige nationale parken, ga wildwatervaren en kajakken.

''Ontdek enkele van de natuurlijke en culturele hoogtepunten van de levendige regio Noord-Karelië''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Helsinki

Helsinki - Finland - Christoffel Travel

Vlieg naar Helsinki en check in voor 1 nacht in uw centraal gelegen hotel. Breng de avond door op uw gemak, misschien geniet u van een diner in één van de vele gerenommeerde restaurants in de stad.

Joensuu - Finland - Christoffel Travel

Transfer op eigen gelegenheid naar het centraal station van Helsinki voor uw trein naar de regio Noord-Karelië (treinreis duurt ongeveer 4,5 uur) en bereik de levendige stad Joensuu. Bij aankomst haalt u uw huurauto op, rijdt u naar uw hotel en checkt u in voor 1 nacht. 

koli-national-park-zomer-vakantie-reizen-finland-christoffel-travel

Na een stevig ontbijt rijdt u naar het Nationaal Park Koli en gaat u op ontdekkingstocht naar het spectaculaire landschap en de natuur. Bewonder prachtige panoramische uitzichten vanaf de Ukko-Koli, Akka-Koli en Paha-Koli heuvels en zie het Pielinen meer 250 meter onder u. Bezoek Koli Nature Centre Ukko en Koli Sculpture Park, een unieke kunstattractie met sculpturen gemaakt door Lasse Martikainen. Overnachting in het gebied van het Koli Nationaal Park (75Km).

Puu-Nurmes - Finland - Christoffel Travel

Rijd naar het dorp Juuka en kies onderweg voor een bezoek aan het Finse Steencentrum in Nunnanlahti. Rijd verder naar de stad Nurmes en breng de rest van de dag door met een wandeling door het oude centrum ‘Puu-Nurmes’ – ook bekend als één van de best bewaarde houten huizengebieden in Finland. Bezoek het Murtovaara House Museum en geniet van het diner in uw accommodatie. Overnachting in uw hotel in Nurmes. (170Km)

Ruunaa - Finland - raften - Christoffel Travel

Vandaag betreedt u het Ruunaa gebied en begint u aan een spannende rafting tocht over de stroomversnellingen van de Lieksanjoki rivier. In de middag bereikt u uw accommodatie in Lieksa en checkt u in voor 2 nachten. Geniet ’s avonds van een heerlijk diner en ontspan daarna in een Finse sauna. (55Km)

Eva Ryynänen - Lieksa - Finland - Christoffel Travel

Na het ontbijt bezoekt u het atelier van de beroemde beeldhouwster Eva Ryynänen, de houten kerk van Paateri en het voormalige huis en café. Alle gebouwen zijn ontworpen door de kunstenares en binnen kunt u haar werk, beeldhouwwerken, houtsnijwerk en unieke structuren en meubels bewonderen. De rest van de dag is ter vrije besteding.  (55Km)

joensuu-finland-zomer-vakantie-reizen-christoffel-travel

Rijd terug naar Joensuu. Bij aankomst kunt u de dag doorbrengen met een bezoek aan de vele musea in de stad, zoals ‘Botania’, de meest noordelijke botanische vlindertuin ter wereld, of Joensuu Art Museum Onni, gelegen bij het marktplein en met permanente tentoonstellingen van onder meer Finse kunst van 1850 tot heden. Overnachting in uw hotel in Joensuu. (95Km)

Lever vandaag uw huurauto in en reis per trein naar Helsinki. Breng de rest van de dag door met het verkennen van Helsinki in uw eigen tempo. De Finse hoofdstad barst van de cultuur en activiteiten. Geniet overdag van Helsinki’s mix van geschiedenis en vooruitstrevendheid, met grote klassieke architectuur die het verleden van de stad weerspiegelt en innovatieve, moderne gebouwen die laten zien dat de stad altijd een oogje op de toekomst heeft. In de avond raden we een bezoek aan de opera of een drankje in één van de vele bars en bruisende nachtcafés van Helsinki aan. 

helsinki-avond-finland-vakantie-reizen-christoffel-travel

Geniet van uw laatste ochtend in de stad Helsinki. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Finland terug naar huis. Helaas zit deze prachtige reis erop. De herinneringen en de prachtige foto’s zullen nog lang bij u blijven. 

Accommodaties

1. Nurmes

Nurmes hotel - Finland - Christoffel Travel

Deze landelijke accommodatie ligt op 200 m van het meer Nuolijärvi. Het hotel biedt kamers met uitzicht op het meer of het landschap. Het restaurant van het hotel serveert regionale gerechten, bereid met verse ingrediënten uit Puukarin Pysäkki. Het heeft ook een terras en verkoopt zelfgemaakte producten.

Koli National Park - Finland - Christoffel TravelDit hotel ligt in Nationaal Park Koli en beschikt over een grillrestaurant en een spa met binnenzwembaden, hot tubs in de buitenlucht en 3 sauna’s. Tijdens uw diner kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op het meer. Het nabijgelegen meer Pielinen is een ideale plek om te vissen of een boottochtje te maken.

Helsinki hotel - Finland - Christoffel Travel

Een bruisend, bekroond stadshotel met een Fins tintje in het hart van Helsinki. Intrigerend interieur, een gezellig restaurant en bar, en vele evenementen staan garant voor een geweldig verblijf. Het uitgebreide restaurantaanbod is populair bij zowel hotelgasten als de lokale bevolking. In het bekroonde restaurant kunt u Finse smaken proeven met een moderne twist. Daarnaast behoort de bar tot één van de betere cocktailbars van Helsinki! 

Joensuu hotel - Finland - Christoffel TravelElk van de hotelkamers heeft een uniek ontwerp en is uitgerust volgens een hoge standaard. De decoratieve details in elke kamer vertellen verhalen over de lokale geschiedenis, cultuur en natuur. In de ochtedn geniet u van een heerlijk lokaal Karelisch ontbijt.

Lieksa hotel - Finland - Christoffel TravelDit hotel ligt in de stad Lieksa, in een prachtige omgeving aan de rivier de Lieksanjoki. Een comfortabel familiehotel met  een goed restaurant dat bekend staat om zijn gezonde keuken, overvloedig ontbijtbuffet en smakelijk à la carte dineren.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1289,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Helsinki inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Joensuu inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in een centraal gelegen hotel in Koli National Park inclusief ontbijt
 • 1 overnachting in een landelijke accommodatie in Nurmes inclusief ontbijt & diner
 • 1 overnachting in een centraal gelegen hotel in Lieksa inclusief ontbijt
 • Treintrajecten zoals vermeld in de reisbeschrijving
 • Rafting tocht op Lieksanjoki rivier
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • 6 x 24 uur gebruik huurauto
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon

* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Helsinki

2 Helsinki – Joensuu

3 Joensuu – Koli National Park

4 Koli National Park – Nurmes

5 Nurmes – Lieksa

6 Lieksa

7 Lieksa – Joensuu

8 Joensuu – Helsinki

9 Vertrek vanuit Helsinki

koli-national-park-zomer-vakantie-reizen-finland-christoffel-travel

Het beste van Noord-Karelië

Koli National Park is één van de meest bezochte nationale parken van Finland. De schoonheid van dit national park is het best te bewonderen vanaf de hoogste punten van Koli National Park: Paha-Koli, Akka-Koli en Ukko-Koli. Degene die een woordje Fins spreken, zal het opvallen dat de bergtoppen bijzondere namen dragen. Paha betekent slecht in het Fins en Akka en Uko betekenen oude man en oude vrouw. Als er één plek is waar de Finnen trots op zijn, dan is dat wel Koli National Park!