Grandioos Georgië

Duur

10 dagen

Vanaf

1179,-

4.6/5
4.6 van 5

De parel Georgië ligt achter het machtige Kaukasusgebergte verscholen. Het is een ontzettend divers land gelegen op het kruispunt tussen Europa en Azië. De diversiteit aan landschappen in Georgië is indrukwekkend. Van ruige bergen in de Kaukasus tot schilderachtige wijnvelden in de Kakheti-regio en uitgestrekte steppelandschappen, het land heeft het allemaal. Tijdens de rondreis Georgië zult u merken dat het land eeuwenlange tradities en een enorme culturele rijkdom heeft. U ziet talrijke monumenten, oude kerken en kloosters, bijzondere rotswoningen en eeuwenoude fresco’s. Ook is de Georgische keuken er één om van te genieten en is Georgië naar verluidt zelfs oudste wijnland ter wereld.

Van de betoverende hoofdstad Tbilisi tot het epische Kaukasusgebergte is deze reis een opwindende kennismaking met de variabele landschappen, culturen en geschiedenis van Georgië. Deze reis zit boordevol onvergetelijke uitzichten, smaken en verhalen en laat het beste zien wat Georgië te bieden heeft.

''Georgië ligt al eeuwenlang op het kruispunt van handel en traditie en is één van de best bewaarde geheimen van Europa. Het is een land met adembenemende landschappen, een keuken die even heerlijk als onontdekt is en een rijk nationaal verhaal dat meer dan 5000 jaar teruggaat.''

Reisprogramma

Dag 1 – Vertrek naar Tbilisi

Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Uw bijzondere reis naar Georgië begint. Bij aankomst op de luchthaven van Tbilisi wordt u opgehaald door onze chauffeur. Onze chauffeur brengt u naar het hotel, dat gelegen is in het centrum van de stad. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

Sighnaghi - Georgië - vakantie - Christoffel Travel

Vandaag rijdt u richting Signagi, één van de kleinste steden van Georgië. De ligging van Signagi is prachtig, het ligt in het hart van het wijnbouwgebied van Georgië, en heeft pittoreske landschappen, pastelkleurige huizen met houten balkons met sierlijsten en smalle, geplaveide straatjes.

Onderweg maakt u een stop in het dorp Badiauri, beroemd om zijn traditionele Guda-kaas – een harde bergkaas (niet te verwarren met de Nederlandse Gouda), gemaakt met schapen- of koemelk. Er zijn ook tal van Georgische broodbakkerijen langs de weg.

Ook bezoekt u het Bodbe – kloostercomplex onderweg. Het Bodbe klooster werd gebouwd in de 9e eeuw en werd ingrijpend gerenoveerd in de 17e eeuw. Tegenwoordig is het klooster één van de belangrijkste bedevaartsoorden in Georgië. De relikwieën van de vrouwelijke evangelist St. Nino liggen in Bodbe.

Als u op plaats van bestemming bent aangekomen kunt u Signagi gaan verkennen. Het is een oude stad en wordt ook wel “City of Love” genoemd, omringd door een prachtige 18e-eeuwse verdedigingsmuur. Door haar bijzondere en unieke architectuur en natuurlijke ligging is Signagi een van de mooiste kleine steden in Georgië. Het is 790 meter boven de zeespiegel gebouwd en kijkt uit over het schilderachtige landschap van de Alazani-vallei en de Kaukasus.

Vandaag checkt u in bij een klein, gezellig guesthouse in Signagi. De gastvrouw kookt uitstekende Georgische gerechten, een unieke ervaring!

Rijd in de ochtend naar het fort van Gremi, dat dateert uit de 16e eeuw. Dit architecturale monument is het enige overgebleven deel van een ooit bloeiende middeleeuwse stad Gremi – de hoofdstad van het Kakheti-koninkrijk tijdens 16e en 17e eeuw.

In de middag is het tijd voor wijn. U rijdt naar het dorp Tsinandali en bezoekt de 19e-eeuwse residentie van Kakheti edelman, dichter en een publiek figuur, oprichter van de eerste wijnfabriek – Alexander Chavchavadze. Maak een excursie in het museum en drink een glas van de beste Tsinandali-kelderwijn.

Ikalto - Georgia rondreis - Christoffel Travel

Hierna gaat u op verkenningstocht in het Ikalto-klooster. Het Ikalto-klooster werd aan het einde van de 6e eeuw gesticht door Zenon Ikaltoeli, één van de 13 Syrische paters. Het stond bekend als één van de belangrijkste cultureel-scholastieke centra van Georgië. In het begin van de 12e eeuw werd in het klooster een academie gesticht door een leraar van koning David de Bouwer – een Georgische filosoof, Arsen Ikaltoeli. De Ikalto Academie leidde haar studenten op in theologie, retorica, astronomie, filosofie, aardrijkskunde, meetkundezang, maar ook in meer praktische vaardigheden zoals pottenbakken, metaalbewerking, wijnbouw en wijnbereiding en farmacologie. Volgens een legende studeerde de beroemde 12e-eeuwse Georgische dichter Shota Rustaveli daar.

U overnacht bij een klein, gezellig guesthouse in Telavi.

Na het ontbijt rijdt u naar Stepantsminda (Kazbegi) door de stad Akhmeta. Een deel van de reis is offroad, maar het landschap is absoluut de moeite waard. Bezoek onderweg de Kvetera-kerk, gebouwd in het begin van de 10e eeuw. Het is een relatief kleine kerk en met de Georgische kruiskoepel bouwstijl.

Hierna gaat u naar Ananuri Architectural Complex (14-17e eeuw). Het complex bestaat uit vestingwerken en woongebouwen van de middeleeuwse Aragvi-hertogen. Het doel van het monument was om de handelsroute te controleren en het land vanuit het noorden te bewaken.

Stop bij het Gudauri uitkijkpunt monument. Een cilindermonument met een spectaculair uitzicht, met uitzicht op Devil’s Valley en de Greater Kaukasus Mountains. Het “Vriendschapsmonument Rusland-Georgië” werd in 1983 door de Sovjets opgericht in de bergen van Noord-Georgië. Het is ontworpen door de beroemde Georgische architect Giorgi Chakhava en geplaatst op een plek met een spectaculair uitzicht over het omringende landschap.

Na deze mooie stop rijdt u bergopwaarts naar de iconische Gergeti Trinity Church, over het hoofd gezien door de berg Kazbegi (5054 m). Verken de 14e-eeuwse authentieke kerk. Geniet van een panoramisch uitzicht op Stepantsminda en de berg Kazbegi (bij goede weersomstandigheden is het mogelijk om de top te zien).

U overnacht in een klein hotel in Kazbegi.

Uplistsikhe - Georgie - Christoffel Travel

Bezoek de grotstad Uplistiskhe, gelegen ten zuidoosten van de stad Gori, op de linkeroever van de rivier Mtkvari. Uplistsikhe is één van de oudste grotnederzettingen in Georgië, die teruggaat tot het 2e millennium voor Christus. Tegenwoordig verbaast de plaats nog steeds bezoekers met haar prachtige grotten die in de kliffen zijn uitgehouwen, haar buitengewone ligging en charmante uitzichten. Maak een wandeling door de smalle straatjes uitgehouwen in de zandstenen rotsen. Verken de grotten, bezoek verschillende heidense tempels, het koningspaleis, de apotheek en een antiek theater.

Bezoek in de middag het museum van J. Stalin in de stad Gori. Het herdenkingsmuseum van Stalin, opgericht in 1937, heeft tot voor kort de kenmerken van het Sovjettijdperk behouden. Het museum herschept de scènes uit het leven van de leider en toont unieke foto’s, geschenken en meubels. Het huis waar Stalin werd geboren, is bewaard gebleven onder een stenen baldakijn in de buurt. Het museumcomplex bestaat uit het herdenkingshuis, waar Stalin werd geboren, expositiegebouw met toren en Stalins persoonlijke wagen met interieur, waarmee hij naar Teheran, Jalta en Potsdam was gereisd. Het museum herbergt de persoonlijke spullen van Stalin, studeerkamer van het Kremlin, manuscripten, geschenken van over de hele wereld, enz.

U overnacht de komende twee dagen in een duurzaam guesthouse met houten kamers en een biologische tuin in Borjomi.

Borjomi - Georgie - Christoffel Travel

Maak vandaag een aangename wandeling in het Borjomi National Park – Kvabiskhevi Gorge –  om de ruïnes van het middeleeuwse fort te bereiken. Er is een mooie picknickplaats bij de rivier waar u kunt ontspannen en genieten van de tijd in de natuur.

Bezoek ook het Mtsvane-Klooster. Het klooster ligt op een schilderachtige plek in de Borjomi-vallei. Mensen noemden het liefdevol “Het Groene Klooster”, omdat alle bomen in de vallei een bijzondere groene kleur hebben. De stenen, waarmee de kerk is gebouwd, zijn ook groen, maar sommige zijn donker en sommige zijn licht. Historici geloven dat de kerk werd gebouwd door de Christopher en Theodore, discipelen van de beroemde Georgische kerkelijke figuur, St. Grigol van Khandzta.

Sluit de dag af met een wandeling in Borjomi Central Park en proef borrelend mineraalwater uit de bronnen. Borjomi Mineraalwater is beroemd sinds de 19e eeuw en wordt geëxporteerd naar vele landen. Als u wilt, kunt u een langere wandeling maken (7 km heen en terug) naar de openlucht Suplhur-baden, of ga met de kabelbanen omhoog om het plateau te bereiken bovenop het park.

Akhaltsikhe - rondreis Georgië - Christoffel Travel

Akhaltsikhe is een klein en gezellig stadje. Tot voor enkele jaren was het geen populaire toeristische bestemming. Akhaltsikhe betekent in het Georgisch “Nieuw kasteel”.  U gaat naar Akhaltsikhe voor de excursie in het middeleeuwse fort en museum Rabati. De stad werd voor het eerst genoemd in de kronieken in de 12e eeuw, toen het de zetel was van de hertogen van Samtsche. In de zestiende eeuw werd het een regionaal administratief centrum voor de Ottomanen en bleef dat tot aan de Russisch-Turkse oorlog. Het is een nogal slaperig stadje, maar de oude stad is zeker een bezoek waard. Het museum in het kasteel van Rabati presenteert een groot deel van het culturele erfgoed van de regio Javakheti, zoals oude manuscripten, archeologische tentoonstellingen, etnografisch materiaal, verzameling oude tapijten, tapijten, enz.

Als u alles van Akhaltsikhe gezien heeft, rijdt u naar Vardzia. Verken de middeleeuwse grotstad en het klooster van Vardzia. Vardzia is uitgehouwen in de hellingen van de Erusheti-berg, strekt zich uit langs de 500 meter brede klif en bestaat uit 19 niveaus. De beroemde Georgische koningin Tamar wordt gecrediteerd voor het stichten van een klooster in Vardzia tijdens haar bewind in de 12e eeuw, waar tot 2000 monniken woonden. Tijdens zijn opkomst in de 12e eeuw. de grotstad bevatte 6000 appartementen, een troonzaal en een grote kerk met klokkentoren. Maak een wandeling, verken de grotten, middeleeuwse fresco’s en loop door een smalle “geheime” tunnel op weg naar buiten voor u richting uw guesthouse vertrekt in de omgeving van Vardzia. Hier schuift u aan tafel in uw gemoedelijke guesthouse, dat met haar weelderige tuin direct aan de Mtkvari Rivier een fijn adresje is om bij te komen van deze bijzondere dag.

Javakheti - rondreis Georgië - Christoffel Travel

Rijd terug naar Tbilisi via een weggetje door de Javakheti-regio. Er zijn veel meren op het Javakheti-plateau, waaronder de grootste – Lake Paravani. Het hoogste punt van Javakheti is Mount Great Abuli (3300 m), poserend op de achtergrond van Paravani. Dit hoogland behoort tot de koudste plekken van het land. Het wordt gekenmerkt door een droog landklimaat, terwijl de gemiddelde jaartemperatuur vrij laag is. In de winter bevriezen de Javakheti-meren lange tijd.

De komende twee dagen overnacht u in het hotel, dat gelegen is in het centrum van Tbilisi.

Na het ontbijt in het hotel begint de verkenning van de hoofdstad van het gastvrije Georgië – Tbilisi. Deze stad zit vol geschiedenis en eeuwenoude tradities.

Begin bij de kathedraal van de Heilige Drie-eenheid. Dit is de belangrijkste christelijk-orthodoxe kathedraal in Georgië. Ga verder naar de Metekhi-kerk (13e eeuw), gelegen aan de oever van de Mtkvari-rivier. Rijd met de kabelbaan naar het Narikala-fort. Het Narikala-fort dateert uit de 4e eeuw na Christus en heeft een uitstekende ligging met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Wandel naar de Legvtakhevi-kloof – een prachtige plek met een waterval.

Maak een wandeling in het park in de buurt van Sulphur-badhuizen, bekend om hun helende krachten, de Shardeni-straat en haar buurt, en het Meidan-plein met haar terrasjes, galerieën en souvenirwinkels.

Ga verder naar het National Museum of Georgia aan de Rustaveli Avenue. De museumcollectie omvat artefacten uit de natuurlijke en menselijke geschiedenis, met dierlijke overblijfselen, en rijke etnografische en archeologische collecties vanaf het paleolithicum tot de middeleeuwen.

Ga naar de Mtatsminda-kabelbaan en rijd naar het Mtatsminda-park. Maak een ontspannende wandeling in het park op de top van de berg Mtatsminda, met uitzicht over de stad.

Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw hotel in Tbilisi bent u alweer aan het einde van uw reis door Georgië gekomen. Op de terugreis denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken, die u heeft gezien in Georgië. Wat een heerlijke vakantie en wat een veelzijdig land!

Accommodaties

1. Vardzia

Een comfortabele plek in een zeer rustige omgeving, in de buurt van de Vardzia grot kloostercomplex, op de weg die leidt naar Upper Vardzia klooster. Het heeft een prachtige tuin vol bloemen en groene ruimten, het uitzicht op de rivier Mtkvari, zeer dicht bij een heuvel die ideaal is voor wandelingen en trektochten en ook voor culturele uitstapjes.

Borjomi hotel - Georgie - Christoffel TravelEen milieuvriendelijk hotel met houten kamers en een biologische tuin in Borjomi. U kunt ontspannen in de tuin van de accommodatie.

Een ontbijt wordt bereid met verse lokale ingrediënten en geserveerd op het terrein. U kunt genieten van verse groenten uit de biologische tuin van het hotel. De accommodatie biedt Georgische gerechten en zelfgemaakte wijn.

Kazbegi hotel - Georgie - Christoffel TravelEen comfortabel hotel in het centrum van Stepantsminda. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk een wandeling maken naar de beroemde Gergeti Drievuldigheidskerk.

Het beschikt over 10 kamers met uitzicht op de bergen of de stad en u kunt genieten op uw balkon. Daarnaast is er een mooie tuin en een gemeubileerd terras met een panoramisch uitzicht op de Drievuldigheidskerk van Gergeti en het Kaukasusgebergte!

Tbilisi hotel - Georgie - Christoffel TravelHet hotel ligt op een gunstige locatie in de stad Tbilisi en biedt kamers met airconditioning, een bar en een terras. Gelegen op een steenworp afstand van de berg Mtatsminda en The Bridge of Peace, gelegen op 15 minuten loopafstand. 

Signagi hotel - Georgie - Christoffel TravelGa zwemmen in dit zwembad met een waanzinnig uitzicht! De accommodatie beschikt over een restaurant, een seizoensgebonden buitenzwembad, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Het ligt in de buurt van bezienswaardigheden zoals het Nationaal Museum Sighnaghi. De kamer hebben een terras en uitzicht op de tuin. 

Telavi hotel - Georgie - Christoffel TravelEen vriendelijke accommodatie in Telavi, beschikt over gratis WiFi en een restaurant. Het heeft een barbecue en uitzicht op de tuin, en u kunt genieten van een maaltijd in het restaurant.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1179,- per persoon (o.b.v. 2 personen).  

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • 2 x luchthaventransfer van/naar Tbilisi hotel van/naar Tbilisi luchthaven – dagen 1 & 10
 • Self-drive 4×4 voertuig (Toyota 4runner of gelijkwaardig) op dagen – 2 t/m 8
 • Entreegelden in overeenstemming met het programma
 • Openbaar vervoer kaarten voor Tbilisi
 • Toeristisch informatiepakket
Opmerking: deze reis kunt u ook samen met een chauffeur maken. Indien u dat graag wilt, horen wij dat graag. 
 

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Georgië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Georgië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Georgië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Georgië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Tbilisi

2 Tbilisi – Badiauri – Bodbe – Signagi

3 Signagi – Gremi – Tsinandali – Ikalto – Telavi

4 Telavi – Akhmeta – Ananuri – Gergeti – Stepantsminda

5 Stepantsminda – Uplistsikhe – Gori – Borjomi

6 Borjomi – Kvabiskhevi – Borjomi

7 Borjomi – Akhaltsikhe – Vardzia

8 Vardzia – Tbilisi

9 Tbilisi

10 Vertrek vanuit Tbilisi

Grandioos Georgië

Verken de wijnproducerende regio van Georgië, Kakheti. Ontdek de betoverende stad van de liefde Sighnaghi met zijn prachtige Alazani vallei. Proef Georgische wijn, anders dan alle andere wijnen in de wereld!