Culturele schatten van Georgië

Duur

15 dagen

Vanaf

1619,-

4.5/5
4.5 van 5

Met zijn legendarische gastvrijheid, heerlijke eten en overvloed aan lokale wijnen, is Georgië een van de meest gastvrije landen die u ooit zult bezoeken. Ontdek diverse landschappen, van majestueuze bergen tot gouden wijngaarden, maak kennis met enkele van de mooiste steden van Georgië en smul van verrukkelijke lokale gerechten zoals khachapuri – verwennerij met kaas gevuld plat brood.

Verken de bloeiende steden van Georgië, reis over ruig terrein, geniet van bergtochten met prachtige vergezichten en eet in heerlijke lokale restaurants – of zelfs bij gastvrije lokale families. Bezoek het oude Uplistsikhe, ooit een belangrijk handelscentrum op de Zijderoute, en duik in de bruisende straten van de hoofdstad Tbilisi. Bezoek torenhoge kathedralen, drukke markten en proef natuurlijk van de heerlijke lokale wijnen.

''Vandaag de dag is Georgië verreweg het meest bezochte land in de zuidelijke Kaukasus, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom: de rijke cultuur en de verbazingwekkend diverse landschappen maken het een ideale bestemming voor iedereen die houdt van geschiedenis en natuur op de grootste schaal.''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Tbilisi

Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Uw bijzondere reis naar Georgië begint. Bij aankomst op de luchthaven van Tbilisi wordt u opgehaald door onze chauffeur. Onze chauffeur brengt u naar het hotel, dat gelegen is in het centrum van de stad. De dag van aankomst heeft u ter vrije besteding.

Na het ontbijt in het hotel begint de verkenning van de hoofdstad van het gastvrije Georgië – Tbilisi. Deze stad zit vol geschiedenis en eeuwenoude tradities.

Begin bij de kathedraal van de Heilige Drie-eenheid. Dit is de belangrijkste christelijk-orthodoxe kathedraal in Georgië. Ga verder naar de Metekhi-kerk (13e eeuw), gelegen aan de oever van de Mtkvari-rivier. Rijd met de kabelbaan naar het Narikala-fort. Het Narikala-fort dateert uit de 4e eeuw na Christus en heeft een uitstekende ligging met een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Wandel naar de Legvtakhevi-kloof – een prachtige plek met een waterval.

Maak een wandeling in het park in de buurt van Sulphur-badhuizen, bekend om hun helende krachten, de Shardeni-straat en haar buurt, en het Meidan-plein met haar terrasjes, galerieën en souvenirwinkels.

Ga verder naar het National Museum of Georgia aan de Rustaveli Avenue. De museumcollectie omvat artefacten uit de natuurlijke en menselijke geschiedenis, met dierlijke overblijfselen, en rijke etnografische en archeologische collecties vanaf het paleolithicum tot de middeleeuwen.

Ga naar de Mtatsminda-kabelbaan en rijd naar het Mtatsminda-park. Maak een ontspannende wandeling in het park op de top van de berg Mtatsminda, met uitzicht over de stad.

In de ochtend gaat u het kasteel van Ananuri. Dit complex ligt aan de rivier de Aragvi en is één van de best beschermde monumenten van Georgië. Verwacht u aan ongelooflijke natuurpracht en een interessant stukje Georgische geschiedenis. Dit middeleeuwse monument, dat zeer goed bewaard is gebleven, werd aanvankelijk gebruikt voor militaire doeleinden, maar deed vanaf de dertiende eeuw dienst als de residentie van de hertogen van Aragvi.

Stop onderweg naar Kazbegi bij het Gudauri uitkijkpunt monument. Dit is een cilindermonument met een spectaculair uitzicht, het biedt uitzicht op Devil’s Valley en de Greater Kaukasus Mountains. Het “Vriendschapsmonument Rusland-Georgië” werd in 1983 door de Sovjets opgericht in de bergen van Noord-Georgië. Het is ontworpen door de beroemde Georgische architect Giorgi Chakhava en geplaatst op een plek met een spectaculair uitzicht over het omringende landschap.

Wanneer u in Kazbegi aankomt, check u in bij een klein hotel. Dit hotel is eigendom van de lokale bevolking.

In de middag rijdt u naar het bovenste deel van het dorp Gergeti. Maak een wandeling naar de Gergeti Trinity Church. Het eerste deel van het pad gaat door een schaduwrijk bosgebied en komt plotseling uit op een groot veld met een schilderachtig uitzichtpunt. Loop verder naar de kerk voor een nog beter uitzicht op Stepantsminda en de berg Kazbegi (bij goede weersomstandigheden is het mogelijk om de top te zien).

Juta - rondreis Georgië - Christoffel Travel

Juta is een klein bergdorpje en ligt hoog in de bergen van de Kaukasus in een vrij afgelegen gebied van het Kazbegi National Park en dicht bij de grens met Rusland. Vandaag maakt u een wandeling naar het Juta-meer. Het is een aangename en ontspannende wandeling naar de Chaukhi-bergen. Al snel nadert u een kleine maar zeer pittoreske waterval aan de Chaukhistskali-rivier. Als u de rivier oversteekt en omhoog loopt, ziet u de brug die naar het Juta-meer leidt. Vergeet uw camera niet mee te nemen!

De Kazbegi regio is de moeite waard om meerdere dagen te verblijven. Een andere mooie wandeling maakt u dan ook in de Truso vallei. De afwisseling van deze vallei, waarbij u in alle rust door het ruige landschap loopt, maakt het een fantastische wandeling. Verken kleurrijke travertijnen en minerale bronnen verspreid over de vallei, maak een gemakkelijke sfeervolle wandeling naar het borrelende Abano-meer, en keer terug naar uw auto en rijd naar het middeleeuwse fort Zakagori. Ga langs een orthodox klooster, een klooster met monniken (de weinige permanente bewoners van de vallei) die hun handwerk en schilderijen verkopen aan voorbijgangers. Ontmoet nomadenfamilies die hun runderen en schapen naar de zomerweiden in de vallei brengen.

Uplistsikhe - Georgie - Christoffel Travel

Uplistsikhe is de oudste grottenstad van Georgië en betekent letterlijk ‘Fort van God’. Een bezoek aan Uplistsikhe staat op het programma vandaag. Het is een oude, uit de rotsen gehouwen, stad die een belangrijke rol speelde in de Georgische geschiedenis gedurende een periode van ongeveer 3.000 jaar. Maak een wandeling door de smalle straatjes uitgehouwen in de zandstenen rotsen. Verken de grotten, bezoek verschillende heidense tempels, het koningspaleis, de apotheek en een antiek theater.

U overnacht de komende twee dagen in een duurzaam guesthouse met houten kamers en een biologische tuin in Borjomi.

Borjomi - Georgie - Christoffel Travel

Borjomi is een stad, die bekend staat om het mineraalwater. De stad ligt in een dal, omringd door bergen en mooie groene bossen. Maak een aangename wandeling in het Borjomi nationaal park om de ruïnes van het middeleeuwse fort te bereiken. Dit park beslaat zo’n 800 vierkante kilometer, wat het één van de grootste nationale parken van Georgië maakt. Er is een mooie picknickplaats bij de rivier, waar u kunt ontspannen en genieten van de tijd in de natuur.

Bezoek na uw wandeling het Mtsvane klooster. Dit  klooster ligt op een schilderachtige plek in de Borjomi-vallei. Mensen noemden het liefdevol “Het Groene Klooster”, omdat alle bomen in de vallei een bijzondere groene kleur hebben.

Het mineraalwaterpark van Borjomi, dat dateert uit 1850, ligt in een smalle beboste vallei en omvat de oorspronkelijke mineraalwaterbron van de stad. Maak een wandeling in Borjomi Central Park en proef borrelend mineraalwater uit de bronnen. Borjomi Mineraalwater is beroemd sinds de 19e eeuw en wordt geëxporteerd naar vele landen. Als u wilt, kunt u een langere wandeling maken (7 km heen en terug) naar de openlucht Suplhur-baden of ga met de kabelbanen omhoog om het plateau te bereiken bovenop het park.

Vandaag overnacht u in Kutaisi. Na de hoofdstad Tbilisi is Kutaisi de tweede stad van Georgië. De aantrekkingskracht van Kutaisi ligt in zowel het natuurlijke landschap als de historische en architectonische monumenten, met name de unieke rivierbruggen, heilige kathedralen en kloosterstructuren. De stad is rijk aan regionale Georgische gerechten, musea en winkels.

Gelati - Kutaisi - rondreis Georgië - Christoffel Travel

Bezoek na het ontbijt de Prometheus-grot – één van de meest populaire grotlocaties in Georgië. De cluster van zes grotten van karstoorsprong verschillen aanzienlijk van elkaar in schaal, en de unieke vormen van versteende stroomstenen zijn binnenin te vinden. Hierna gaat u naar het klooster van Gelati, een middeleeuws kloostercomplex in de buurt van Kutaisi. Het werd opgericht door één van de grootste koningen Davit IV in 1106. Het klooster Gelati staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Lange tijd was het klooster éé van de belangrijkste culturele en intellectuele centra van Georgië. Het complex omvatte een Academie, waar enkele van de meest gerenommeerde Georgische theologen, wetenschappers en filosofen zijn afgestudeerd.

In de middag gaat u Kutaisi verkennen. Ga naar de ruïnes van de Bagratikathedraal, deze ruïnes zijn de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De kathedraal werd in de eerste jaren van de 11e eeuw gebouwd door koning Bagrat III. De kathedraal werd verwoest door Ottomaanse troepen in de 17e eeuw. Nadat de kathedraal deels gerestaureerd was, werd hij door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet.

Mtirala national park - rondreis Georgië - Christoffel Travel

Een wandeling in het Mtirala National Park staat op u te wachten. Er zijn veel beschermde gebieden in Georgië en Mtirala National Park is er één van. Het park is beroemd om haar prachtige gemengde bossen, waar u kunt genieten van de wilde natuur. Afgezien van de zeldzame bomen, is er ook een geweldige waterval. Als het gaat om de fauna van Mtirala National Park, zijn er bruine beren, herten, adelaars en meer. U gaat het pad ‘Tsablinari’ volgen, wat ‘het kastanjebos’ betekent. De loopafstand is ongeveer zeven kilometer en het is gemakkelijk te wandelen. U kunt deze route starten vanuit het bezoekerscentrum, waar u geïnformeerd wordt over de educatieve en amusementsdoeleinden van de route. Als u dit pad kiest, ziet u twee belangrijke bezienswaardigheden: een 15 meter hoge waterval en een meer. Stel u voor dat u door de wilde natuur wandelt en geniet van de schoonheid van de kloof van de Chakvistkali-rivier.

U overnacht de komende dagen in een boetiekhotel in Batumi. Deze plek is gelegen aan de Zwarte Zee.

Uw avontuur gaat verder rond de stad Batumi. Batumi is één van de beroemdste en mooiste steden van Georgië. De Batumi Botanische Tuin is de grootste tuin in de Kaukasus regio. De tuin is uniek door de combinaties van soorten uit totaal verschillende klimaatzones. Maak een wandeling in de tuin en geniet van het uitzicht op de kust van de Zwarte Zee.

Gonio - rondreis Georgië - Christoffel Travel

Hierna gaat u naar het fort van Gonio – een archeologische vindplaats uit de 1e eeuw na Christus. Volgens historische bronnen was Gonio een goed verdedigde Romeinse stad in Colchis in de 2e eeuw na Christus en kwam later onder Byzantijnse heerschappij. Veel legendes zijn verbonden met Gonio en een ervan gaat ervan uit dat het graf van St. Matthias – een van de 12 apostelen van Jezus Christus – zich hier bevindt.

Batumi - Georgie - Christoffel Travel

Vrije dag in Batumi om te genieten van de Zwarte Zee.

Batumi - Tbilisi - trein - Goergie - Christoffel Travel

In de vroege ochtend wordt u opgehaald door onze chauffeur voor uw treinrit naar Tbilisi. Op het treinstation van Tbilisi brengt onze chauffeur u rechtstreeks naar uw hotel.

In de middag heeft u vrije rijd in Tbilisi. Geniet van uw laatste dag in de hoofdstad van Georgië, maak een wandeling door de oude stad, rijd met kabelbanen en kabeltreinen omhoog, breng een bezoek aan de oude zwavelbaden. Opgericht in de 5e eeuw na Christus op de plaats van zijn warmwaterbronnen, ontwikkelde Tbilisi zich tot een belangrijk politiek en cultureel centrum van de Kaukasus. De oude binnenstad is het meest aantrekkelijke deel van de stad, bekend om zijn prachtige mix van culturen en architectuurstijl. Hier zijn de moskee, de synagoge, de Armeense en rooms-katholieke kerken harmonieus verbonden met Georgisch-orthodoxe kerken en woonarchitectuur.

Turtle Lake - Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Na het ontbijt kunt u Turtle Lake bezoeken waar u kunt genieten en mooie foto’s kunt maken.

Breng hierna een bezoek aan Abanotubani, één van de meest herkenbare en oudste buurten van Tbilisi, beroemd om de koepelvormige bakstenen daken van de ondergrondse badhuizen. Tbilisi heeft zijn naam te danken aan de natuurlijke warmwaterbronnen die onder dit deel van de stad lopen, dus deze baden zijn een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van het gebied.

Overal in het gebied werden baden in Perzische stijl gebouwd om optimaal gebruik te maken van de warme en koude zwavelbronnen. Ooit waren het speelhuizen voor de rijken en beroemden, tegenwoordig is een bezoek aan het openbare bad een wekelijks (of zelfs dagelijks) ritueel voor veel Georgiërs. Het is iets wat u zeker niet wilt missen als u naar Tbilisi reist!

Tbilisi - Georgie - Christoffel Travel

Na een laatste ontspannen ontbijt in uw hotel in Tbilisi bent u alweer aan het einde van uw reis door Georgië gekomen. Op de terugreis denkt u vast terug aan de vele prachtige plekken, die u heeft gezien in Georgië. Wat een heerlijke vakantie en wat een veelzijdig land!

Accommodaties

1. Borjomi

Borjomi hotel - Georgie - Christoffel Travel

Een milieuvriendelijk hotel met houten kamers en een biologische tuin in Borjomi. U kunt ontspannen in de tuin van de accommodatie.

Een ontbijt wordt bereid met verse lokale ingrediënten en geserveerd op het terrein. U kunt genieten van verse groenten uit de biologische tuin van het hotel. De accommodatie biedt Georgische gerechten en zelfgemaakte wijn.

Kazbegi hotel - Georgie - Christoffel TravelEen comfortabel hotel in het centrum van Stepantsminda. Vanuit het hotel kunt u gemakkelijk een wandeling maken naar de beroemde Gergeti Drievuldigheidskerk.

Het beschikt over 10 kamers met uitzicht op de bergen of de stad en u kunt genieten op uw balkon. Daarnaast is er een mooie tuin en een gemeubileerd terras met een panoramisch uitzicht op de Drievuldigheidskerk van Gergeti en het Kaukasusgebergte!

Batumi hotel - Goergie - Christoffel TravelDe architectuur het hotel bewondert niet alleen bezoekers van de stad, maar ook de lokale bewoners. Het hotel verbaast door de inrichting van de zalen, het comfort en de gezelligheid van de kamers.

De binnenplaats van het hotel grenst aan en heeft een eigen uitgang naar het stadsplein Piazza. Vanaf het terras van het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Batumi en de omliggende bergen. Oorspronkelijk verlichte kleine, met granietsteen geplaveide straten met restaurants en winkels maken het hotel dag en nacht aantrekkelijk voor u.

Tbilisi hotel - Georgie - Christoffel TravelHet hotel ligt op een gunstige locatie in de stad Tbilisi en biedt kamers met airconditioning, een bar en een terras. Gelegen op een steenworp afstand van de berg Mtatsminda en The Bridge of Peace, gelegen op 15 minuten loopafstand. 

Kutaisi hotel - Georgie - Christoffel TravelDit pand werd gebouwd in de negentiende eeuw en ligt in de historische wijk van een van de oudste steden ter wereld. Deze accommodatie ligt op 3 minuten lopen van het centrale plein en op 5 minuten lopen van de stadsmarkt van Kutaisi. Het ontbijt bestaat uit vers bereide gerechten van de lokale chef-kok, evenals koffie, thee en vers fruit.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1619,- per persoon (o.b.v. 2 personen). 

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels
 • Iedere dag ontbijt
 • 2 x luchthaventransfer van/naar Tbilisi hotel van/naar Tbilisi luchthaven – dagen 1 & 15
 • Self-drive 4×4 voertuig (Toyota 4runner of gelijkwaardig)
 • Treinkaartjes Batumi – Tbilisi – dag 13
 • 2 x stationstransfers in Batumi en Tbilisi – dag 13
 • Entreegelden in overeenstemming met het programma
 • Openbaar vervoer kaarten voor Tbilisi
 • Toeristisch informatiepakket
Opmerking: deze reis kunt u ook samen met een chauffeur maken. Indien u dat graag wilt, horen wij dat graag. 
 

Exclusief:

 • Internationale vluchten *
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden 
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Georgië met Christoffel Travel

De gepubliceerde Georgië reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Georgië reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Georgië. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Tbilisi

2 Tbilisi

3 Tbilisi – Ananuri – Gudauri – Kazbegi

4 Kazbegi – Juta – Kazbegi

5 Kazbegi – Truso Valley – Kazbegi

6 Kazbegi – Uplistsikhe – Borjomi

7 Borjomi – Kvabiskhevi – Mtsvane klooster – Borjomi

8 Borjomi – Kutaisi

9 Kutaisi – Prometheus Cave – Gelati – Kutaisi

10 Kutaisi – Mtirala National Park – Batumi

11 + 12 Batumi

13 Batumi – Tbilisi

14 Tbilisi

15 Vertrek vanuit Tbilisi

Culture schatten van Georgië

Op een winderige heuvel in de buurt van Gori in het oosten van het land liggen de fascinerende overblijfselen van een van de belangrijkste heidense nederzettingen in Georgië. De wirwar van grotten die de stad Uplistsikhe vormde, dateert uit de 7e eeuw v. Chr. en telde ooit 700, maar er zijn er nog slechts 250 over. Hoewel het heidendom uitstierf toen het christendom in de 4e eeuw werd aangenomen, bleef Uplistsikhe bewoond tot de jaren 1300, en de nederzetting bleef gedijen in zijn strategische positie op de handelsroute van de Zijderoute.