Bergen en fjorden in Zuid Noorwegen

Duur

7 dagen

Vanaf

1589,-

4.6/5
4.6 van 5

Ontdek de ongelooflijke kustlijn van Noorwegen en cruise door de fjorden, inclusief de op de UNESCO lijst voorkomende Geirangerfjord, met Havila Kystruten van Bergen naar Molde – de “stad van de rozen”. Maak een spectaculaire reis met de beroemde Rauma Railway, die onder de beroemde verticale rots Trollveggen doorgaat. Beleef een bijzondere natuurervaring, op zoek naar wilde muskusossen. Bezoek het gezellige stadje Lillehammer en de hoofdstad van Noorwegen, Oslo.

''Een land van enorme contrasten, de epische landschappen van Noorwegen maken altijd indruk. Prachtige fjorden domineren de kustlijn, met steile bergen, iconische wegen en adembenemende landschappen.''

Reisprogramma

De reis naar de fjorden begint vandaag. U vliegt naar Bergen en vertrekt op eigen gelegenheid naar de stad. 

Bergen wordt ook wel de hoofdstad van Fjord-Noorwegen genoemd en biedt u fotogenieke gekleurde huisjes aan het water en een gezellig centrum, die boordevol karakter en charme zit. 

Accommodaties

Gevestigd in een oud en eerbiedwaardig pakhuis uit 1904. Het hotel ligt in het hart van het centrum van Bergen en biedt een fantastisch uitzicht op Bryggen en Fløyen. Op loopafstand van de meeste winkels, restaurants en het culturele leven.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 1589,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels inclusief ontbijt 
 • Openbaar vervoer per bus:

Molde – Åndalsnes

 • Treinritten:

Åndalsnes – Dombås
Dombås – Lillehammer
Lillehammer – Oslo

 • Binnenlandse overtocht:

Bergen – Molde incl. overnachting in 2-persoons buitenhut 

 • Muskusos safari, 5-6 uur, incl retour transfer van Dombås
Exclusief:
 • Internationale vluchten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Noorwegen met Christoffel Travel

De gepubliceerde Noorwegen reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Noorwegen reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Noorwegen. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Bergen

2 Bergen – Kustcruise

3 Ålesund – Geirangerfjord – Molde

4 Molde – Åndalsnes – Dombås

5 Dombås – Lillehammer

6 Lillehammer – Oslo 

7 Vertrek vanuit Oslo

Bergen en fjorden in Zuid Noorwegen

Als het om Molde gaat, zijn er vier dingen dieu gewoon niet mag missen: rozen, jazz, panoramische uitzichten en voetbal. Als u met een Noor over Molde praat, zullen de meesten de stad ‘De Stad van de Rozen’ noemen vanwege de vele weelderige rozentuinen die de stad rijk is. De term werd voor het eerst bedacht in 1913 als een merknaam voor de marketing van de stad.