Authentiek Fins Lapland

Duur

8 dagen

Vanaf

2359,-

4.6/5
4.6 van 5

Een week gevuld met Lapse cultuur, lokale gerechten en een selectie van de beste activiteiten, terwijl u in het kleinschalige eco resort verblijft. Van oorsprong is het een rendierfarm en het ligt verscholen in het bos, aan de oever van het meer Toras-Sieppi. Tijdens deze week maakt u onder andere kennis met de verschillende Arctische dieren, gaat u op pad met de sneeuwscooter en wandelt u met de sneeuwschoenen door het nabijgelegen nationaal park. Bovendien is het een uitstekende Noorderlichtlocatie! Spot u dit bijzondere fenomeen tijdens uw verblijf? 

''Maak kennis met het iconische dier van Lapland in een unieke omgeving. U verblijft in een ecologisch wildernishotel aan een meer, in een prachtige omgeving in het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park!''

Reisprogramma

Dag 1 – Aankomst in Kittilä

Muonio Fins Lapland - Christoffel Travel

Vandaag begint uw Lapland reis! Na uw aankomst op het vliegveld van Kittilä  heeft u een transfer naar uw authentieke accommodatie. Tijdens de check-in krijgt u alle informatie over het programma voor de komende dagen en de thermo-overall uitgereikt. De overalls zult u hier goed kunnen gebruiken. 

rendier - Fins Lapland - Christoffel Travel

Na een heerlijk Scandinavisch ontbijt loopt u samen met uw gids naar de rendierfarm, waar u kennis maakt met de rendierhouder. Hij neemt u mee op een sledetocht, zo ervaart u zelf hoe het leven als rendierhouder is. Na afloop wordt uw lunch geserveerd in een kota en bezoekt u de Winter Village met ijsbar, restaurant en sneeuwkamers. In de avond leert u meer over het Noorderlicht en het ontstaan hiervan. Uw gids neemt u vervolgens mee naar het meer om het fascinerende natuurverschijnsel hopelijk aan de heldere hemel te zien verschijnen, terwijl u marshmallows roosters bij een knisperend kampvuur. 

Huskysafari - Finland - Lapland - Christoffel Travel

Vandaag staat er een huskysafari op het programma! Een huskysafari is een van de echte avonturen die sterk verbonden is met het noordpoolgebied. Het gevoel van avontuur dat u krijgt als u de route aflegt met een opgewonden team honden die uw slee voorttrekken, wordt door niets anders geëvenaard.

U maakt eerst kennis met uw eigen enthousiaste blaffende hondenteam en na een korte instructie is het aan jou. U stuurt uw hondenteam door de besneeuwde bossen rondom Muonio. Geniet van het teamwork en de prachtige omgeving!

Aurora Snow Shuttle - Fins Lapland - Christoffel Travel

Na de lunch maakt u samen met uw gids kennis met de smaken van Lapland. De gids vertelt u meer over de Finse eetcultuur en daar hoort het proeven van lokale lekkernijen natuurlijk ook bij! In de avond neemt u plaats in de Aurora Snow Shuttle. Geniet van de donkere, winterse landschappen om u heen en houd zeker ook een oogje open voor het magische Noorderlicht! 

Lapland - sneeuwscooters - Christoffel Travel

Vandaag staat er wederom een avontuur op het programma: een sneeuwscootersafari! U neemt plaats op een sneeuwscooter en na de instructies van de gids rijdt u naar een van de grootste huskyfarms ter wereld. U krijgt bij aankomst een rondleiding en de lunch wordt geserveerd in het nabijgelegen hotel. 

sneeuwschoenwandeling-lapland-natuur-vakantie-reizen-christoffel-travel

Na het ontbijt volgt een korte transfer naar Pallas National Park, waar u onder leiding van een gids de arctische wildernis in gaat op sneeuwschoenen. Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt en vertelt de gids u van alles over de natuur en het National Park. Vanaf de toppen van de fells heeft u een werkelijk schitterend uitzicht. Na de wandeling gaat u lunchen. Vervolgens kunt u gebruik maken van de Arctic Sauna World met maar liefst vier verschillende sauna’s en een 25 meter lang ijswak! 

IJsvissen Lapland - Christoffel Travel

Vandaag kiest u zelf wat u wilt gaan doen. Gebruikt u deze dag graag om bij te komen of kiest u voor een optionele excursie, zoals ijsvissen? Vraag de gids gerust naar de mogelijkheden! 

lapland-winterreizen-maatwerk-landschap-christoffel-travel

Helaas is het einde van de reis aangebroken. Na de laatste uitgebreide ontbijtbuffet wordt u met de transfer naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar huis. 

Accommodatie

Muonio

Muonio accommodatie - Fins Lapland - Christoffel Travel

Ten westen van Kittila en aan de rand van het uitgestrekte Pallas Ylläs Nationaal Park, ligt het resort. Bijna volledig afgelegen is de rendierfarm sinds de 19e eeuw actief. Het familiebedrijf verwelkomt al meer dan 100 jaar bezoekers. De hutten en het restaurant zijn in traditionele Lapse stijl en aan de rand van een meer met een adembenemend uitzicht. Alle activiteiten op de rendierboerderij beginnen op slechts een paar honderd meter van de hutten. De rendierboerderij beschikt ook over een Winter Village, een klein IJshotel met sneeuw iglo’s & een bar, evenals Aurora Domes aan de rand van het meer.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2359,- per persoon (o.b.v. 2 personen).

De reissom is gebaseerd op bovenstaande voorbeeldreis. Al onze reizen worden op maat gemaakt en zijn afhankelijk van factoren zoals beschikbaarheid, reisperiode en samenstelling van het reisgezelschap.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in de genoemde accommodatie o.b.v. volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Transfer van / naar luchthaven 
 • Huskysafari
 • Noorderlicht kampvuur
 • Sneeuwschoenwandeling in Pallas National Park en bezoek aan Arctic Sauna World met lunch
 • Sneeuwscootersafari naar de huskyfarm met lunch
 • Bezoek rendierfarm en rendiersledetocht met lunch
 • De smaken van Finland rondom open vuur
 • Aurora Snow Shuttle 
 • Gebruik thermo-overall, sokken, laarzen, handschoenen en muts tijdens verblijf
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten*
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige excursies
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 35 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 9 per persoon
* Wij zullen in het reisvoorstel een vluchtvoorstel doen. U bent vrij om te kiezen voor ons aanbod of zelf vluchten te voorzien.
 

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Kittilä

2 Rendierfarm, Winter Village & Noorderlicht

3 Op pad met de husky’s

4 Proef lokale lekkernijen en Aurora Snow Shuttle

5 Sneeuwscootersafai

6 Sneeuwschoenwandeling & Arctic Sauna

7 Vrije dag

8 Vertrek vanuit Kittilä

Authentiek Lapland - Christoffel Travel

Authentiek Fins Lapland

De rendierboerderij ligt bijna helemaal afgelegen en is al sinds 1800 een werkende familieboerderij. De hutten en het restaurant zijn allemaal in traditionele Lapse stijl en door de afgelegen ligging aan de rand van een meer met een bos in het oosten heeft deze accommodatie een adembenemend uitzicht.