Exclusieve winterreis Lakeland

Duur

7 dagen

Vanaf

2129,-

4.5/5
4.5 van 5

Terwijl de zomers groen en weelderig zijn, zijn de winters ijskoud, glinsterend en vol sneeuw. Voor wie van dat laatste houdt, biedt het Lakeland een prachtig uitzicht op heldere, ijskoude meren, maar ook sneeuwhopen voor de wintersport en veel vredige stilte.

''De winter is een magische tijd om het Finse merengebied te bezoeken!''

Reisprogramma

Jyväskylä - Finland - winter - Christoffel Travel

Vandaag start uw reis naar Finland. Wanneer u op de luchthaven van Helsinki aankomt, haalt u de huurauto op en rijdt u naar Jyväskylä regio. Verblijf in villa’s met ontbijt in landelijke stijl in een mooie en historische landelijke omgeving. Later op de avond gaat u heerlijk dineren in de idyllische schuur van de boerderij restaurant.

IJsdrijfsessie - Finland - Christoffel Travel

Na het ontbijt staat een begeleide ijsdrijfsessie op het programma! U wordt gekleed in drijfpakken en de gids geeft instructies: bewonder de natuur om u heen en luister naar de stilte. Na het drijven, vrije tijd en, later, optionele activiteiten. Later op de avond geniet u van een heerlijk diner in een lokaal restaurant

Hankasalmi - Finland - winter - Christoffel Travel

Na het ontbijt rijdt u naar een hotel in Hankasalmi. De komende twee dagen is het tijd om op jacht te gaan naar het Noorderlicht! Het gebied van het resort is de donkerste plek in heel Zuid-Finland – perfect om het noorderlicht te spotten! Het tweedaagse arrangement omvat accommodatie in een iglo, bezoek aan en rondleiding door sterrenwacht Sirius met informatie over het noorderlicht, de ruimte en de sterren, een begeleide noorderlichtjachttocht op sneeuwschoenen en met een pauze bij een kampvuur, gebruik van een sauna aan het meer en een hot bad in één nacht.

Asikkala - Finland - winter - Christoffel Travel

Na het ontbijt rijdt u naar Asikkala in de regio Lahti. U overnacht in een individueel ingerichte blokhut aan het Päijänne-meer, het op één na grootste meer van Finland. ’s Avonds maakt u wandeltocht met het laatste licht van de dag! U volgt het pad en neemt een pauze bij een open vuur. Op de terugweg heeft u een hoofdlamp nodig om de weg te vinden!

Asikkala - ijsvistocht - Christoffel Travel

Na het ontbijt heeft u een ijsvistocht naar het Päijänne-meer: een ijsvissessie zou u als een soort meditatie kunnen beschouwen. Terwijl u geduldig wacht tot er iets gebeurt – en vaak gebeurt er niets – ruimt uw geest zich onverwacht en moeiteloos op.

Na de tocht is het tijd om te ontspannen en u op te warmen in een sauna! Tijdens het traditionele Finse saunabehandelingsprogramma hoort u verhalen over traditionele Finse geloofsovertuigingen, oude spreuken en de effecten van de sauna en de gebruikte materialen. In de sauna krijgt u een individuele en ontspannende opgietbehandeling.

Na de sauna is het tijd om te genieten van de echte smaken van het Finse saunamenu van uw keuze. De rest van de avond is uw eigen vrije tijd: u kunt een wandeling maken of bij het vuur zitten en een goed boek lezen en later ontspannen in een hot tub buiten en kijken naar naar de sterren aan de hemel.

Vertrek - Christoffel Travel

Geniet van uw laatste ochtend in Asikkala. In de loop van de middag vertrekt uw vlucht van Finland terug naar huis. Helaas is deze avontuurlijke roadtrip ten einde, maar de mooie herinneringen zijn voor het leven!

Accommodaties

Hankasalmi hotel - Finland - winter - Christoffel Travel

Geniet van de middernachtelijke zonsondergang, de sterrenhemel of misschien zelfs van het noorderlicht in deze unieke iglo. Het heeft uitzicht op het meer en door de panoramavensters en het glazen dak van de slaapkamer kunt u omringd worden door de natuur en ontwaken in een vredig landschap na het slapen onder de sterrenhemel. 

Asikkala hotel - Finland - Christoffel Travel

Het hotel is een natuurwonder aan de oevers van het Päijänne-meer. De villa’s zijn gemaakt van ronde boomstammen en liggen ver uit elkaar op een bergkamachtige kaap.

Jyväskylä hotel - Finland - Christoffel Travel

U overnacht midden in het Finse merengebied, omgeven door besneeuwde bomen en bevroren meren. Geniet van de hartverwarmende gastvrijheid, de goed verzorgde maaltijden, het prachtige omliggende landschap en de bijzondere sneeuwactiviteiten.

Prijsinformatie

Wij bieden u de omschreven reis aan vanaf € 2129,- per persoon.

De reissom betreft een indicatie en is onder andere onderheving aan beschikbaarheid en reisperiode.

Inclusief:

 • Alle overnachtingen in goed verzorgde hotels 
 • Iedere dag ontbijt
 • Begeleide ijsdrijfsessie
 • Noorderlichttour
 • Rondleiding in het observatorium
 • Sneeuwschoentocht
 • Traditioneel Fins sauna behandelingsprogramma incl. diner
 • IJsvistocht
 • Toeristisch informatiepakket

Exclusief:

 • Internationale vluchten
 • 6 x 24 uur gebruik huurauto
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Calamiteitenfonds: € 2.50 per boeking
 • Reserveringskosten: € 30 per boeking
 • GGTO Bijdrage: € 7.50 per persoon

Vakantie in Finland met Christoffel Travel

De gepubliceerde Finland reizen zijn bedoeld als richtlijn en ter indicatie van de mogelijkheden. Daarom worden alle Finland reizen 100% op maat afgestemd met klanten van Christoffel Travel. Hierdoor ontbreekt het u aan niets, en zal de reis geheel in lijn zijn met uw verwachtingen en wensen. De reisroutes, accommodaties, excursies en getoonde prijzen zijn dus onder voorbehoud en ter indicatie. Christoffel Travel is specialist op het gebied van vakanties in Finland. We nemen al uw wensen serieus in behandeling en maken op basis van deze informatie een offerte op maat.

Dagoverzicht

1 Aankomst in Helsinki

2 Jyväskylä

3 + 4 Hankasalmi

5 + 6 Asikkala

7 Vertrek vanuit Helsinki

Exclusieve winterreis Lakeland

De eenzaamheid, de stilte, de vreugde van het vangen… er is iets echt Fins aan traditioneel ijsvissen. Als u geluk heeft komt de zon misschien zelfs nog even door! Leun achterover en ontspan. Vis vangen is geen must, geniet van deze bijzondere ervaring!